Ha még 5000 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Kelbimbófasírt almával

A kelbimbó sem lesz többet ellenség, ha kipróbáljátok ezt a receptet!

kelbimbofasirt_almaval_receptA kelbimbó és az alma szuper párosítás, sütve, párolva, köretnek, vagy akár így, fasírtként. Kefírrel, vagy joghurttal a tetején, bármilyen salátával igazi alakbarát étel, de vegaburgert is készíthetsz belőle.

Hozzávalók 6-8 db-hoz:

1 db alma
25-30 dkg kelbimbó
2 db tojás
2 púpos evőkanál rozsliszt
só, bors
kókuszzsír a sütéshez
Tálaláshoz: kefír + friss saláta

Az almát megmostam, héjastól lereszeltem a kelbimbót szintén. (Utóbbit aprítógépben egyszerűbb). A tojást felvertem, hozzákevertem a lisztet, majd beleforgattam az almát és a kelbimbót, sóztam, borsoztam.

Egy serpenyőben kókuszzsírt hevítettem, majd egy evőkanállal adagoltam bele a masszából és a tetejét kicsit lelapítottam. Kb. 8 cm átmérőjű fasírtokat sütöttem, mindkét oldaluk kb. 4 percig pirult, ezután papírtörlőre szedtem és zöldsalátával tálaltam, amire pár csepp olívaolaj, só, bors és citromlé került.

TIPP: készíthetsz gluténmentes verziót is, ha kicseréled a rozslisztet hajdinalisztre.

Forrás: Pálmafa Project blog, Zsuzsi blogja

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek