Ha még 8999 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Karfiolpörkölt kuszkusszal

Most bebizonyítom Neked, hogy hús nélkül is lehet nagyon finom pörköltet készíteni! Érdemes kipróbálnod akkor is, ha a karfiol egyébként nem a kedvenced, mert így egészen más ízvilágban találkozhatsz vele. Nagyon hamar, 15-20 perc alatt elkészíthető étel, ráadásul amellett, hogy könnyen emészthető, még kifejezetten laktató is. Láss hozzá! 🙂

Hozzávalók 2 főre:

1 fej karfiol
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 púpos teáskanál őrölt pirospaprika
só, bors
kókuszzsír v olaj

Körethez: 1 bögre kuszkusz vagy rizs

Tetejére: pár kanál tejföl

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam, a vöröshagymát apróra szeltem.

Egy lábosban kevés kókuszzsírt felforrósítottam és üvegesre pároltam a hagymát rajta, majd lehúztam a tűzről és hozzákevertem a pirospaprikát. Ezután beletettem a karfiolt is, visszatettem a tűzre, átkevertem kicsit, sóztam, borsoztam, felöntöttem kb. 1 deci vízzel, ekkor reszeltem bele a fokhagymát majd lefedve puhára főztem, kb. negyed óra alatt. Néha öntöttem alá még vizet, hogy sok szaftja legyen.

A kuszkuszt felöntöttem kétszer annyi forró vízzel, picit megsóztam, lefedtem és 5 percre magára hagytam, míg megpuhul, aztán tálalható is a karfiollal a tetején. Mehet rá még tejföl ízlés szerint.

TIPP: kifejezetten jól passzol hozzá a savanyú káposzta!


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.