Loading...
18000 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Karfiolpörkölt kuszkusszal

Karfiolpörkölt kuszkusszal

Igen, létezik vegetáriánus pörkölt is! Húsmentes pörkölt recept, 15-20 perc alatt elkészíthető, ugyanolyan finom és laktató, mint a megszokott változat.

Most bebizonyítom Neked, hogy hús nélkül is lehet nagyon finom pörköltet készíteni! Érdemes kipróbálnod akkor is, ha a karfiol egyébként nem a kedvenced, mert így egészen más ízvilágban találkozhatsz vele. Nagyon hamar, 15-20 perc alatt elkészíthető étel, ráadásul amellett, hogy könnyen emészthető, még kifejezetten laktató is. Láss hozzá! :-)

Hozzávalók 2 főre:

1 fej karfiol

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 púpos teáskanál őrölt pirospaprika

só, bors

kókuszzsír v olaj

Körethez: 1 bögre kuszkusz vagy rizs

Tetejére: pár kanál tejföl

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam, a vöröshagymát apróra szeltem.

Egy lábosban kevés kókuszzsírt felforrósítottam és üvegesre pároltam a hagymát rajta, majd lehúztam a tűzről és hozzákevertem a pirospaprikát. Ezután beletettem a karfiolt is, visszatettem a tűzre, átkevertem kicsit, sóztam, borsoztam, felöntöttem kb. 1 deci vízzel, ekkor reszeltem bele a fokhagymát majd lefedve puhára főztem, kb. negyed óra alatt. Néha öntöttem alá még vizet, hogy sok szaftja legyen.

A kuszkuszt felöntöttem kétszer annyi forró vízzel, picit megsóztam, lefedtem és 5 percre magára hagytam, míg megpuhul, aztán tálalható is a karfiollal a tetején. Mehet rá még tejföl ízlés szerint.

TIPP: kifejezetten jól passzol hozzá a savanyú káposzta!


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Ezt láttad már?
Briami - zöldséges egytálétel recept, görög módra
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér