fbpx Outlet
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Egészséges és fenntartható: a Netamin már 2 éve 100%-ban karbonsemleges!

Környezetvédelmi célkitűzéseink között vállaltuk, hogy a Netamin működését 2020-ban 100%-ban karbonsemlegessé tesszük. Ezt megígértük, megtettük, és természetesen folytatjuk is! A 2021-es év karbonsemlegesítését is elvégeztük, ezért most erről szeretnénk néhány szót szólni nektek.

Nevezhető-e egészségesnek az, ami árt a környezetnek?

Ma egy modern, globalizált világban élünk, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Egyik előnye, hogy egészségünket hatékonyan, természetes úton és könnyedén tudjuk támogatni, a nekünk legmegfelelőbb táplálékkiegészítőkkel. Bármikor vásárolhatunk olyan gyógynövény-kivonatokat, amelyek akár hazánkban meg sem teremnek, de kapszulázott formában mi is kiélvezhetjük jótékony hatásaikat.

Arról azonban szinte senki sem beszél, hogy mint a világon minden terméknek, így a vitaminoknak, táplálékkiegészítőknek is van környezetre gyakorolt hatása. Ez a karbonlábnyom, ami megmutatja, hogy egy termékből, vállalati működésből mekkora szén-dioxid-kibocsátás származik.

Bizony, a vitaminoknak is van karbonlábnyoma! De akkor lehet-e egyáltalán egészségesnek nevezni azt, ami a környezetünket terheli, Földünket üvegházhatású gázokkal szennyezi? Szerintünk csakis akkor, ha egy vitaminmárka fenntarthatóan és 100%-ban karbonsemlegesen működik!

Így végeztük el a Netamin 2021-es karbonsemlegesítését

A karbonsemlegesség – vagy klímasemlegesség – lényege, hogy egyensúlyt teremtünk az általunk a légkörbe kibocsátott szén-dioxid mennyisége és az elnyelt szén-dioxid mennyisége között. Ez azt jelenti, hogy ha Netamin terméket vásárolsz, a hozzá kötődő üvegházhatású gázt semlegesítjük.

Így 2020-ban a Netamin lett az első, 100%-ban karbonsemleges hazai vitaminmárka! Ezt olyan zöld projektek támogatásával érjük el, amelyek CO2-kibocsátásokat kerülnek el, illetve kötnek meg. Mi abban hiszünk, hogy ez a mi feladatunk, a mi kötelességünk és nem a vásárlóké. A semlegesítést pedig minden egyes évben elvégezzük, mindig az előző évre vonatkozóan.

A 2021-es évben 82 tonna szén-dioxidot semlegesítettünk. Összehasonlításképp: egy tipikus személyautó évente nagyjából 4,6 tonna szén-dioxidot bocsát ki, míg 1 kg marhahús előállítása során 27 kg szén-dioxid kerül a légkörbe. A Netamin működéséhez tehát viszonylag alacsony CO2-kibocsátás társul, ami átfogó környezetvédelmi hitvallásunknak köszönhető.

Karbonsemleges NetaminA 2021-es karbonsemlegesítést egy szélerőmű-projekt támogatásával valósítottuk meg. Az indiai Gudzsarát államban található szélerőmű évente 268 ezer megawattóra áramot termel, ami több mint 254 ezer tonna szén-dioxid kibocsátását váltja ki. Így a fosszilis tüzelőanyagokból előállított energia helyett tiszta és megújuló energiával látja el a helyi villamos energia hálózatot.

Köszönjük nektek, a Netaminos közösségnek!

A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön. Elkötelezettek vagyunk a fenntartható működés és a környezet védelme mellett, hiszen ez a feltétele annak, hogy Földünk az elkövetkező generációk számára is tiszta és élhető legyen.

Hálásan köszönjük, hogy a Netamin termékeit választjátok egészségetek támogatásához, és így segítitek környezetünk megóvását! Vásárlásaitokkal ti teszitek lehetővé, hogy működésünk 100%-
ban karbonsemleges lehessen – mi pedig megígérjük, hogy nem állunk meg, folyamatosan fejlődni és tanulni fogunk egy még zöldebb jövő eléréséért!

Felhasznált irodalom

Forrás:
raketa.hu/ez-a-nehai-haziallat-tobb-szen-dioxidot-bocsat-ki-evente-mint-egymillio-auto-es-mi-tehetunk-rola
energiaoldal.hu/kessel-villaval-az-eghajlatvaltozas-ellen/
power-technology.com/marketdata/gp-wind-jangi-wind-farm-india/

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.