fbpx Outlet
×
Ha még 8999 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Így segíthet a női problémákon a ligetszépe olaj

Menstruációs fájdalmak ellen természetesen.A ligetszépe olajat évszázadok óta használják egészségügyi problémák kezelésére, ám nemrég a tudósok felfedezték, az általános gyógyító hatása mellett még rengeteg különböző panaszra nyújthat megoldást, és különösen a nők számára lehet hasznos.

Mi az a ligetszépe olaj?

A ligetszépe egy Észak-Amerikában őshonos növény, mely termésének magjából készül a ligetszépe olaj. Ezt az olajat régóta használják sebek gyógyítására, aranyérproblémák és emésztési zavarok kezelésére, sőt, akár torokfájásra is, illetve a pattanások és az ekcéma eltüntetésére, valamint összességében a bőr egészségének javítására.1 Gyógyító hatása leginkább a növény omega-6 zsírsavainak köszönhető.

Ligetszépe olaj alkalmazása női problémákra – hogyan segíthet?

Segít megbirkózni a menstruációs fájdalmakkal

Egy régi, 1983-as kutatás volt az első, amely felfedezte, hogy a ligetszépe olaj jótékony hatással van a menstruációs fájdalmak, és mellette az ilyenkor fellépő erős hangulatzavar, ingerlékenység és a puffadás enyhítésére.2

A témával ezt követően sokáig nem foglalkoztak, ám egy 2010-es kísérlet újra a ligetszépe olajat használta a menstruációs fájdalmak enyhítésére, B6-vitaminnal és E-vitaminnal kombinálva, és azt a következtetést vonták le a szakemberek, hogy ez a kombináció egyértelműen hatékony menstruáció idején a panaszok enyhítésére.3

Hogyan alkalmazd, ha ebből a célból szeretnéd használni? A menstruációs fájdalmak mindenkinél máshogy jelentkeznek, így az adagolás nagyon eltérhet személyenként. A javasolt napi mennyiség 500 milligramm és 6000 milligramm közt mozog, így érdemes először a kisebb adaggal kezdeni, és növelni, ha 1-2 hónap elteltével sincs érezhető javulás.

Mellfeszülés, mellfájdalom? Ebben az esetben is segíthet!

A menstruáció során sokan mellfájdalmakra panaszkodnak, amelyek néha olyan erősek, hogy azok a hétköznapi munkavégzést is lehetetlenné teszik.

Néhány éve, 2010-ben készült egy kutatás, melyben arra jöttek rá, hogy a ligetszépe olaj gyulladáscsökkentő hatása miatt a mellfájdalmak enyhítésére is alkalmas – ezen kutatás esetén ez az eredmény egy féléves kúra alkalmával jelentkezett.4

Hogyan alkalmazd, ha ebből a célból szeretnéd használni? Napi 1 és 3 gramm vagy 2.4 milliliter ligetszépe olaj fogyasztása javasolt, amit érdemes E-vitaminnal kombinálni a legjobb eredmény érdekében. Illetve fontos, hogy legalább hat hónapon át kell tartania a kúrának, hogy garantáltan a legjobb hatást érd el.

Segít a menopauza legrosszabb tünetén

A klimax, menopauza vagy változókor egyik legrosszabb „mellékhatása” a hőhullám, ami teljesen váratlanul, rendszertelenül és indokolatlanul érkezik, általában a legrosszabb pillanatokban és bár 2010-ben, mikor a ligetszépe olajos kutatások igazán teret nyertek, még úgy gondolták, a menopauza tünetein nem tud enyhíteni, egy 2013-as felmérés már egészen mást mutatott. A csoportban szereplő nők ugyanis a hathetes kúra után úgy vélték, hogy nemcsak a hőhullámok enyhültek, hanem szexuális életükön is javított a ligetszépe olaj! 5

Hogyan alkalmazd, ha ebből a célból szeretnéd használni? Az említett vizsgálatot követve a javaslat naponta kétszer 500 milligramm ligetszépe olajat tartalmazó kapszula, legalább hat héten át.

Megjegyzés:

1 db Netamin Ligetszépe olaj kapszula 500 mg ligetszépe olajat tartalmaz.
További részletek a termékről ide kattintva >> részletek.

Hivatkozások:
1 https://www.netamin.hu/tudasbazis/cikkek/pattanasok-ekcema-zsiros-bor-ligetszepe-olaj-vizsgalatok/
2 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6350579
3 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3430493/
4 http://www.altmedrev.com/publications/15/1/59.pdf
5 https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00404-013-2852-6

Felhasznált irodalom

https://www.healthline.com/health/evening-primrose-oil

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.