fbpx Outlet
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Így segít a cink és a C-vitamin együtt megfázáskor!

Már keményen azokat a téli napokat éljük, amikor nem lehet úgy kimozdulni, hogy a környezetünkben valahol, valaki ne tüsszögne, köhögne, krákogna. Ilyenkor alapvető, hogy többet mosunk kezet és gyakrabban nyúlunk a C-vitaminos tégelyünkhöz. Van azonban még egy hatóanyag, amit érdemes kombinálva használni a C-vitaminnal együtt, ez pedig a cink. Mit mond erről a tudomány? Rövid összefoglaló!

Azt szerencsére már mindenki tudja, ha jön a tél, véletlenül sem szabad elfelejtenünk a reggeli C-vitamint, hiszen az nélkülözhetetlen: kutatásokkal alátámasztott, hogy a felnőtt emberi szervezetnek az egészség megőrzéséhez legalább napi 500-1000 mg C-vitaminra van szüksége.1

Az is köztudott már régóta, hogy a cink segít az immunrendszer működésében, hiánya pedig közvetlen kapcsolatban állhat bizonyos betegségek kialakulásával. Azt viszont kevesen tudják, hogy ha ezt a két nagyágyút, a cinket és a C-vitamint “összeeresztjük”, akkor a szervezetünk keményebben tudja felvenni a harcot a meghűléses betegségek ellen!

Egy 2017-ben megjelent tanulmány szerint, ha érezzük, hogy valami nem stimmel a szervezetünkben, és közeledik a megfázás, a C-vitamin és a cink kombinációja képes akár háromszor olyan gyorsan megszabadítani minket a betegségtől, mintha csak feküdnénk az ágyban, várva a csodát.2-3 A kutatás vezetőinek javaslata, hogy amint elkezdjük érezni a megfázás első tüneteit, egyből vessük be a cinket, kombinálva C-vitaminnal, vagy akár bíbor kasvirággal (echinacea). Egy másik tanulmányban javasolt mennyiség 1000 mg C-vitamin és legalább 10 mg cink.3

Megelőzésként éppúgy ajánlott rendszeresen odafigyelni a megfelelő cinkbevitelre, de különösen igaz ez a felső légúti megbetegedésekkel sűrűbben terhelt időszakokban.


Hivatkozások:
1 https://www.netamin.hu/tudasbazis/cikkek/c-vitamin-hatasa-es-a-napi-adag-mennyisege/
2 https://www.acsh.org/news/2017/10/13/zinc-lozenges-may-triple-recovery-rate-colds-11959
3 Maggini S, Beveridge S, Suter M.: A combination of high-dose vitamin C plus zinc for the common cold., J Int Med Res. 2012;40(1):28-42.

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Ezt már láttad?

×
Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.