Ha még 5000 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Így készül a falafel (csicseriborsó-fasírt)

A falafel egyre népszerűbb étel, már nem csak a vegetáriánusok körében. Különleges ízvilága miatt hamar felkerül a kedvenc falatok listájára. Az elkészítése sem olyan bonyolult, mint elsőre gondolnád! Egy kiadós, friss salátával próbáld ki, garantáltan nehéz lesz abbahagyni!

falafelHozzávalók:
1 bögre csicseriborsó
1 fej vöröshagyma
1/2 csokor koriander v. petrezselyemzöld
6-7 gerezd fokhagyma
2 ek. őrölt római kömény
1 tk. kardamom
1 ek. csicseriborsóliszt / vagy finomliszt / vagy natúr borsó fehérje
1 tk. szódabikarbóna

3-4 ek. olívaolaj

Elkészítés:
A csicseriborsót áztassuk be egy éjszakára. Másnap 10 percig főzzük, majd szűrjük le, és tegyük késes aprítógépbe. Adjuk hozzá a felaprított hagymát,  zöldfűszert, széttört fokhagymát, csicseriborsólisztet (kávédarálón őröljük meg a csicseriborsót), vagy finomlisztet, vagy borsófehérjét és a szódabikarbónát. Ha igényli a massza, vizet adhatunk hozzá.
Egy tepsit olajjal kenjünk ki, formázzuk bele a falafel golyókat és 180 fokon egyszer megforgatva süssük ki, kb. 20-25 perc alatt.

Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek