fbpx Outlet
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

A kurkuma 1 óra alatt képes lehet felpörgetni az agyat!

Az indiai ételek Magyarországon nem igazán elterjedtek, kevesen merik a fűszeres, különleges ételeket kipróbálni, pedig az új ízek mellett más meglepetéseket is rejtenek az itthon ritkán használt fűszerek. A kurkumáról azonban megkockáztatom, hogy a többség ennek ellenére is hallott, még akkor is, ha nem használja rendszeresen. Nem véletlenül ismert ennyire: a kurkuma bizonyítottan a világ egyik leghasznosabb, legtöbb gyógyhatással rendelkező növénye.

És hogy hogy jön ehhez az indiai konyha? Ebben a kultúrában szinte minden fűszerkeverékben megtalálható ez a gyógynövény, amely különleges ízt is biztosít a fogásoknak és naponta fogyasztják. Ez volt az egyik ok arra, hogy elkezdjék tudományosan is vizsgálni a kurkuma jótékony hatásait, Indiában ugyanis elenyésző számban van jelen néhány olyan betegség, ami a nyugati társadalmakat igen komolyan sújtja.
Egy friss kutatás egyértelmű bizonyítékot talált arra, hogy ez a gyógynövény a gyulladáscsökkentő hatása mellett képes arra is, hogy felpörgesse az agyunkat, méghozzá villámgyorsan.

A brit, ausztrál és japán egyetemek által is elvégzett kutatás során azt vizsgálták a 60 és 85 év közötti, egészséges alanyoknál, van-e bármilyen hatása az agyi funkciókra a kurkuma szedése. 1

A tablettaként fogyasztott gyógynövény hatása pedig már egy óra alatt észlelhető volt, az alanyok gyorsabban oldották meg a logikai feladatokat, és a memóriájuk is javult szinte azonnal.

Egy heti „kezelés” pedig még pozitívabb hatásokkal járt: az agyi képességek javulása mellett arról számoltak be a kurkumát fogyasztó férfiak és nők, hogy kevésbé érzik magukat fáradtnak, nyugodtabbak, valamint kevésbé stresszesek, mint a gyógynövény szedése előtti napokban.

Még az Alzheimer-kórral küzdő betegeknél is szignifikáns javulás volt látható, köszönhetően a kurkumának. Ami pedig egészen megdöbbentő, hogy voltak olyanok is, akik egy évnyi kezelést követően újra felismerték a családtagjaikat, pedig korábban erre már nem voltak képesek. 2

Nem véletlen, hogy az indiai nők körében jelentősen alacsonyabb az időskori szellemi leépülés, mint a nyugati országokban, hiszen mint azt korábban említettük, ott szinte minden fűszerkeverékben megtalálható ez a gyógynövény, amit így napi szinten fogyasztanak.

Természetesen gyógyszeres kezelés esetén érdemes a kezelőorvossal egyeztetni a kurkuma szedésének megkezdése előtt.

 


Hivatkozások:

1 Cox KH, Pipingas A, Scholey AB.: Investigation of the effects of solid lipid curcumin on cognition and mood in a healthy older population., J Psychopharmacol. 2015 May;29(5):642-51.

2 Hishikawa N, Takahashi Y, Amakusa Y, Tanno Y, Tuji Y, Niwa H, Murakami N, Krishna UK.: Effects of turmeric on Alzheimer’s disease with behavioral and psychological symptoms of dementia., Ayu. 2012 Oct;33(4):499-504.

Felhasznált irodalom

http://www.care2.com/greenliving/turmeric-can-help-boost-memory-in-just-one-hour.html https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25277322 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23723666

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.