fbpx Outlet
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Hogyan segít az olajfalevél-kivonat egészségünk megőrzésében?

Hogyan segít az olajfalevél-kivonat egészségünk megőrzésében?Az olajfa az olívaolaj miatt lehet ismerős, hiszen az a fa termésének préseléséből születik. Amit azonban kevesen tudnak, hogy a fa levele is rengeteg olyan anyagot tartalmaz, amely jótékony hatással van a szervezetünkre.

Hallottál már az úgynevezett mediterrán diétáról? Ennek alapját a Görögországban, Marokkóban, Tunéziában évszázadok óta használt alapanyagok adják. Ezekben a régiókban alacsonyabb a szív-és érrendszeri megbetegedések aránya, ami egyértelműen kimutatható kapcsolatban áll étrendjükkel – alapvetően innen indult a mediterrán diéta gondolata. Ezekben a régiókban az egyik legtöbbet használt alapanyag az olívaolaj és az olajfa levele.
Az olajfa levél kivonatának egészségünkre gyakorolt szerepéről mára tudományos eredmények sora áll rendelkezésünkre – ezekből válogattunk.

1. Erősítheti az agy egészségének védelmét

A kivonatban található, úgynevezett oleuropein egy olyan gyulladáscsökkentő- és antioxidáns-hatással rendelkező összetevő, amely egy 2014-ben végzett, nagyon alapos kutatás beszámolója szerint segíthet agyunk egészségének megőrzésében.

Az oleuropein ugyanis képes arra, hogy semlegesítse az agyunkban azokat az amyloid beta nevezetű molekulákat, amelyek többek közt az Alzheimer-kór kialakulásáért is felelősek.1

Hogyan segít az olajfalevél-kivonat egészségünk megőrzésében?2. Igazi szívbarát alapanyag

Szintén kutatásokkal bizonyított, hogy az olajfalevél kivonata nemcsak az agyat, hanem a szívet is védi.

Egy 2015-ös, állatokkal végzett, 8 héten át tartó kísérlet megmutatta, hogy a kivonat képes lehet arra, hogy csökkentse a koleszterinszintet,2 és megelőzze a szívbetegségekért felelős érszűkületek kialakulását.

Egy 2017-es, már emberekkel végzett felmérés pedig azt mutatta meg, hogy ezen felül a vérnyomás csökkentésére is alkalmas lehet.3

3. A cukorbetegség megelőzésében is szerepe lehet

Szintén állatokon végzett tesztek bizonyítják, hogy a kettes típusú cukorbetegség kiegészítő kezelésében és megelőzésében is segítséget nyújthat az olajfalevél kivonata.

A tanulmány alapján ugyanis az olajfalevél kivonata segíthet az inzulinszint csökkentésében és az oxidatív stressz megelőzésében.4

Érdemes azonban hozzátenni, hogy egy 2011-es, embereken végzett kísérlet viszont azt mutatta meg, hogy bár az olajfalevél kivonata valóban csökkentette a vércukorszintet és az inzulinszintet, a kivonat szervezetbe juttatását követő első étkezést követően a pozitív hatások már kevésbé voltak észlelhetőek.5


Hivatkozások:

1 ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4227229/
2 onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ptr.5445
3 link.springer.com/article/10.1007%2Fs00394-016-1188-y
4 ffhdj.com/index.php/ffhd/article/view/114/237
5 ffhdj.com/index.php/ffhd/article/view/114/237

Felhasznált irodalom

healthline.com/health/olive-leaf-extract#otherbenefits

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.