fbpx Outlet
×
Ha még 8999 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Hasprés – a kockahas-gyakorlat VIDEÓVAL

A hasprés az egyik legjobb gyakorlat, ha a „kockahas” jelenséget okozó izmok erősítése a célunk. Sokan ismerik, mégis nagyon kevesen tudják jól csinálni. Most megtudhatod, hogyan csináld és hogy tudod kiaknázni ezt a remek gyakorlatot!

A Tuti Fogyás Program című könyvemben már írtam róla, hogy a kockahas elsősorban a konyhában készül és nem az edzőteremben – hiszen hiába vannak erős hasizmaink, ha azok jelentős mennyiségű zsír alatt vannak. A kockahas eléréséhez azonban kétség kívül az alacsony testzsír mellett szintén fontos, hogy erős hasizmaink legyenek, ehhez pedig a hasprés kiváló. Nem minden hasizom-gyakorlat erősíti azokat az izmokat, melyek a kockahasat okozzák. A lenti ábrán láthatóak a főbb hasizmok, ezen is látszik, hogy ha a kockahas a cél, akkor elsősorban a rectus abdominis-t (innen az angol szó: abs) kell erősítenünk.

ab-muscles

Ezt az izmot akkor használjuk, mikor a csípőt kell közelítenünk az állunk felé, a hasprés során pedig – helyes kivitelezés esetén – pontosan ez történik. A feladat végrehajtásához kezdetben nincs szükség semmilyen eszközre. Ha már jól megy, akkor fitneszszalaggal nehezíthetjük a kivitelezést.

Helyezkedjünk el hasprés pozícióba: hanyatt fekve, a térdben és csípőben is végig 45 fok. A térdünk végig ebben az állásban marad. Két karunkat a fejünk mögé tesszük, de nem a nyakunkra, hanem jobb kezünket a bal lapockánkra, bal kezünket a jobb lapockánkra helyezzük. Soha, de soha ne fogjuk a nyakunkat! A gyakorlat kezdetén törzsünk egyenes, csak a lábunk van behajlítva a fentiek szerint. Közelítsük a csípőnket az állunkhoz úgy, hogy gondolatban egy félkörívet akarjunk létrehozni a hátunkkal! Ha jól csináljuk, akkor a lapockánk és a csípőnk is elemelkedik kicsit a talajtól. Tartsuk meg a csúcspontban a mozdulatot, majd lassan engedjük vissza!

Kezdetben hetente három alkalommal végezzünk 3 * 10 ismétlést, majd ötösével növeljük az ismétléseket. Ha már meg tudunk csinálni 30 szabályos ismétlést, akkor szerezzünk be egy fitneszszalagot, és végezzük azzal. A szalaggal nehezített gyakorlatot ebben a videóban mutatom be, 5 perc 16 másodpercnél látható:

Ha már odáig eljutottál, hogy fitneszszalagot használsz, és testzsírszázalékod – nők esetében 35%, férfiak esetében 20% – alá került, akkor már kockahasad van!
Nyárra neked is lehet! Hajrá!

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.