fbpx Outlet
×
Ha még 990 Ft értékben vásárolsz, akkor a KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Hagymakrémleves expressz diós baguette-tel

hagymalevesGyors, olcsó, finom. Ezek a kedvenc szavaink a konyhában 🙂 Nemcsak egy ízletes hagymaleves receptjét osztjuk most meg veletek, hanem egy hozzá passzoló diós baguette-ét is!

A hagymaleves:

Egy közepes krumplit, három nagy fej hagymát és 4 gerezd fokhagymát megpucolunk, felvágunk, és kis vízen megfőzzük.
Teszünk bele ételízesítőt, köménymagot, sót, olajat, és kicsit (5-10 percig) összefőzzük. Amikor még félig roppan a krumpli és a hagyma is, öntsünk bele egy kis főzőtejszínt (de bármilyen növényi tejföl megfelelő), és turmixoljuk össze. Kicsit forraljuk még, majd zárjuk le.

A diós baguette:

Hozzávalók:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt,
  • 50 dkg finomliszt,
  • 50 dkg durumliszt,
  • kis korpa,
  • só,
  • 2,5 dkg élesztő,
  • 4-5 szem dió felvágva,
  • és annyi víz, amennyit felvesz.

Az élesztőt felfuttatjuk, és közben minden összetevőt összeöntünk. Az élesztő hozzáadása után még annyi vizet öntsünk a tésztába, amennyit felvesz, majd jól dolgozzuk össze. Nem kell külön keleszteni, csupán a kiformázás után a tepsiben kelesztjük: 50 fokos sütőbe tegyük 20 percre, ez idő alatt szépen megkel, majd ezután kapcsoljuk nagy, majd közepes és kis lángra. Kb. 30-40 perc alatt sül meg.

Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.