Ha még 8999 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Gluténmentes máktorta ribizlivel

Ez a sütemény az egyik személyes kedvencem! Nagyon egyszerű elkészíteni, nem kell hozzá sokféle alapanyag, sem túl sok bíbelődés és mégis látványos és finom! Liszt nélkül készül, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Ezt a tésztareceptet használtam már más sütikhez is, pl. kisebb, szögletes formában fele adagban sütve, krém nélkül, csak gyümölcsökkel, amiket a sütés előtt szórtam a tetejére, de muffin-alapnak is kiváló. Tudod, én szeretek kísérletezni és Téged is erre buzdítalak: variáld a krémet, a gyümölcsöket és oszd meg velünk kommentben, hogy sikerült a Te sütid! Egészségedre! 🙂

Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:

(28 cm-es forma is jó, úgy laposabb lesz kicsit)

50 dkg darált mák
10 dkg nyírfacukor
5 db tojás
10 dkg vaj
1 cs sütőpor
csipet só

Tetejére:
1 nagy doboz görög joghurt vagy mascarpone vagy (növényi) tejszínhab
10 dkg feketeribizli (vagy más bogyós gyümölcs, málna, ribizli, gránátalma)

Elkészítés:

A darált mákot összekevertem a sütőporral, a tojásokat szétválasztottam. A sárgáját habosra kevertem a cukorral és a puha vajjal, a fehérjéket habbá vertem a csipet sóval. A vajas keveréket belekevertem a mákba, majd óvatosan a fehérjehabot is beleforgattam. Kivajaztam egy kör alakú kapcsos tortaformát és 180 fokon kb. 40 perc alatt tűpróbáig sütöttem.


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project blog

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.