Ha még 5000 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Fóliában sült kókuszolajos-fűszeres kukorica

A főtt kukorica tipikus “strandkaja”, de a kukoricát ennél jóval változatosabban is el lehet készíteni. Ez a recept nem csak azt mutatja meg, hogy a kukorica bizony sülve legalább annyira jó, mint főve, hanem azt is, a fűszerekkel mindig érdemes bátran kísérletezni!Sült kukorica recept

Hozzávalók:

6 cső kukorica
6-8 tk. kókuszzsír
1-1 arányban, ízlés szerint kakukkfű, fokhagymagranulátum, bors (vagy borsikafű)
2-3 tk. só

Elkészítés:

A kukoricákat megmossuk, megtisztítjuk és a csövek végeit levágjuk. Egy tálban a kókuszzsírt összekeverjük a sóval, kakukkfűvel, borssal, fokhagymaporral, és bekenjük a kukoricákat – alufóliára fektetve – kb. 1-1,5 teáskanálnyi “fűszerzsírral”. Feltekerjük az alufóliákat, és 250 fokon 1 óra alatt kisütjük. Félidőben forgassuk a kukoricákat. Illatos, omlós, finom kukoricát kapunk így is. 🙂
TIPP: süthetsz hozzá lilahagymát (kókuszolajjal kikent tepsibe egy lilahagymát karikázzunk fel és 150 fokon süssük ki), sőt, meg is locsolhatod fokhagymás (növényi) tejföllel.

Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Ezt már láttad?

×