fbpx Outlet
×
Ha még 8999 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Fogyókúrás sikersztorik 2. rész

Folytatjuk új cikk-sorozatunkat! Bámulatos fogyások, és a mögöttük álló emberi történetek. Lehet, hogy talán pont ez a cikk fog hozzásegíteni téged is a sikeres fogyáshoz? Olvasd el, és kiderül! Ha érdekel az első sikertörténet is, akkor ide kattintva elolvashatod.

Deana Custer 38 kg-ot fogyott és lefutott egy félmaratont

valódi fogyás történetHabár Deana Custer tagja volt a középiskolai kézilabda és golf csapatnak is, a 162 cm-es magassága mellett már tinédzserként is 68 kiló volt a testsúlya. A plusz kilók akkor kezdtek igazán felszaladni rá, amikor 2005 nyarán elkezdte a kozmetikus iskolát, miközben két részmunkaidős állásban is dolgozott – egyszerűen nem volt ideje mozogni vagy főzni. A gyorséttermi ételek megtették a hatásukat és 2006 decemberére már 90 kg-ot nyomott. Ezután fodrászként kezdett dolgozni az Iowa állambeli Washingtonban, de a rendszertelen munkabeosztás miatt legtöbbször két ügyfél érkezése között volt csak ideje enni vagy egyszerűen kihagyta az ebédet, aztán kétszer annyit evett vacsorára. Három hónap alatt felszedett újabb 11 kilót. „Szégyelltem magam, amiért hagytam, hogy idáig fajuljanak a dolgok”, mondja.

A változás

Mivel Deana egész nap állt a munkahelyén, a túlsúly miatt a lábai és a háta is elkezdett fájni. Volt azonban valami, ami még ennél is rosszabb volt számára: a külseje miatt kialakult alacsony önértékelése. „Ha a szépségiparban dolgozol, fontos, hogy te magad is jól nézz ki”, mondja. „És én nem néztem ki jól.” Amikor a mérleg 100 kilót mutatott, Deanának elege lett. „Tudtam, hogy egyedül én vagyok képes a saját testemet megváltoztatni.”

Az életmód

Deana vacsorára csirkehúst vagy halat sütött, zöldségekkel, a maradékot pedig megette másnap ebédre. Ám három évvel később és kb. 13 kilóval könnyebben, rájött, hogy le kell győznie a „kegyetlen” edzőteremmel szembeni félelmét. Amikor a főnöke 2010 januárjában beleegyezett, hogy elmegy vele egy terembe, akkor rögtön kapott az alkalmon. Egy edzéssel később, Deana máris függővé vált: „Nem tudtam, hogy az edzőtermi edzés szórakoztató is lehet.” A következő 10 hónapban csaknem megduplázta a leadott kilók mennyiségét és elkezdett hetente néhány napot futni is. 2010 végére nyolc 5 km-es futóversenyt és egy félmaratont teljesített – a súlya pedig 63,5 kg volt.

A jutalom

A hatalmas változásnak köszönhetően Deana számára most már a leghosszabb napok sem jelentenek kihívást. „Nem fáj többé a hátam és tele vagyok energiával”, mondja. Deana annyira büszke az új alakjára, hogy már csak kedvtelésből is szeret ruhákat felpróbálni. „Bármilyen ruhában jól érzem magam”, mondja. „Sokkal több önbizalmam van, mint azelőtt.”

Deana fogyókúrás tippjei

Keress egy versenyt

Semmiképp ne kezdj rögtön maratonnal vagy félmaratonnal. Keress egy rövidebb távú (5 km-es) futóversenyt vagy barátokkal, munkatársakkal jelentkezzetek csapatban egy versenyre. Ne a kemény maghoz mérd magad, nyugodtan iktass be sétáló szakaszokat futás közben. A legnagyobb motivációt az adja, hogy áthaladsz a célvonalon.

Válaszd az egészséges alternatívákat

A diéta nem kell, hogy lemondással járjon. Gyakorlatilag minden étel (igen, még a desszertek is!) elkészíthetőek a hagyományosnál sokkal egészségesebb módon. Deana is így tett. „Ha pizzához volt kedvem, akkor csináltam egyet teljes kiőrlésű lisztből és alaposan teleraktam zöldségekkel.”

Tűzz ki mini-célokat

Deana tisztában volt vele, hogy rengetegen azért adják fel, mert túl nagy célokat tűznek ki maguk elé, amik messzinek, elérhetetlennek tűnnek. „Egyszerre csak 4-5 kilós fogyást céloztam meg. Ezzel a módszerrel a végső cél sokkal kevésbé tűnt ijesztőnek.”

Felhasznált irodalom

http://www.womenshealthmag.com/weight-loss/weightloss-success-story-3

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.