fbpx Outlet
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Fogadjunk, nem gondolnád: életet menthet pár szem dió!

4.4 millió élet – egy friss kutatás adatai szerint ennyit menthettek volna meg a világon 2013-ban. És ehhez csak egy kis diót vagy mogyorót kellett volna elrágcsálni…
Dr. Dagfinn Aune, a londoni Imperial Egyetem közegészségügyi kutatócsoportjának vezetője a dió- és mogyorófélék hatását elemezte annak fényében, hogyan hatnak az egészségre. És érdekes összefüggésre bukkant.

A járványtan, onkológia és dietétika norvég doktora állítja, felmérésük szerint 4.4 millió ember életét menthette volna meg csupán napi 20 gramm dió vagy mogyoró.

A kutatásaink során egyértelmű összefüggéseket találtunk, a dió- és mogyorófélékkel számos betegség kockázata csökkenthető. Kijelenthetjük, már állandó, kis mennyiség fogyasztásával is jelentős hatás érhető el” – írja tanulmányában a londoni egyetemen kutató professzor.1

A tanulmány kimutatta, a dió- és mogyorófélék magas rost- és magnéziumtartalmának köszönhetően csökkentik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, valamint a koleszterinszintet.

A dióban és pekándióban pedig olyan magas az antioxidánsok száma, hogy nemcsak az immunrendszert erősítik, a kutatás szerint még a rák kockázatát is csökkentik!

És ez még nem minden! A sokak által kedvelt, Amerikában napi szinten fogyasztott mogyoróvaj különösen jó hatással van az egészségre. Igaz, Aune elismeri, a hozzáadott cukor valamelyest csökkent a hatékonyságon, de még így is olyan reakciókat vált ki a szervezetből, amelyekkel akár éveket adhatunk az életünkhöz. (A mogyoróvaj otthon, házilag is könnyedén elkészíthető, felesleges adalékanyagod nélkül: ide kattintva találod mogyoróvaj receptünket.)

A norvég és brit egyetem közös kutatásában közel egymillió ember vett részt, a végkövetkeztetés pedig egyértelmű a professzorok szerint: a dió- és mogyorófélék napi 20 gramm körüli fogyasztása kiemelkedően jó hatással van az egészségre, és rengeteg betegség megelőzhető vele!

 


1 Dagfinn Aune, NaNa Keum, Edward Giovannucci, Lars T. Fadnes, Paolo Boffetta, Darren C. Greenwood, Serena Tonstad, Lars J. Vatten, Elio Riboli and Teresa Norat: Nut consumption and risk of cardiovascular disease, total cancer, all-cause and cause-specific mortality: a systematic review and dose-response meta-analysis of prospective studies, 2016,

Felhasznált irodalom

http://www.nutraingredients.com/Research/A-handful-of-nuts-a-day-reduces-major-disease-risk-Review

https://bmcmedicine.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12916-016-0730-3

http://www3.imperial.ac.uk/newsandeventspggrp/imperialcollege/newssummary/news_2-12-2016-16-19-37

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.