fbpx
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Fehérje hús helyett növényekből – így kerülhető el a cukorbetegség!

Ha csak annyit mondunk, fehérje, a legtöbben egy méretes hússzeletre gondolnak, ám a protein a zöldségfélékben is megtalálható, és a fogyasztása sok esetben sokkal egészségesebb lehet, sőt, akár a cukorbetegség is megelőzhető lehet vele!

Egy 19 évvel ezelőtti kísérlet került elő napjainkban, amely a fehérjefogyasztás hatásait vizsgálta az emberi szervezetre. Bár ezzel a felméréssel a szakemberek nem igazán foglalkoztak az utóbbi évtizedben, most egy finnországi egyetem kutatócsoportja továbbgondolta, és érdekes összefüggésre bukkantak a kettes típusú cukorbetegség kapcsán.

Ezt a betegséget véletlenül sem szabad félvállról venni, különösen, hogy napjainkban nagyjából már a magyar lakosság közel tíz százalékát érinti!

A kettes típus általában a harminc év feletti korcsoportnál alakul ki, és nemcsak az életmód miatt, hanem genetikailag is örökölhető, ám tény, a túlsúllyal küzdőknél jóval nagyobb az esély a kialakulásra.

A kettes típusú cukorbetegség azért különösen veszélyes, mert gyakran tünetek nélkül is ki tud alakulni, mivel egy ideig a szervezet képes egyensúlyozni az inzulinszintet.

Egy finnországi egyetem kutatói azonban felfedezték, a növényekből kinyert fehérje hatalmas segítség tud lenni a betegség kialakulásának megelőzésében!

A kutatási eredményeik alapján ugyanis, ha növényekből fogyasztjuk a fehérjét, vagy legalább a napi beviteli érték egy részét, akkor sokkal jobb esélyünk van elkerülni a kettes típusú cukorbetegséget, mintha húsokból juttatnak szervezetünkbe azt.

A számok nyelvére lefordítva: ha csak napi 5 gramm fehérjét a húsok helyett növényekből nyerünk ki, már 18 százalékkal nagyobb az esélyünk a cukorbetegség elkerülésére, ami nem akármilyen eredmény!1 Hogy érthetőbb legyen, ez az 5 gramm fehérje már nagyjából 170 gramm spenótban megtalálható!

És hogy mik azok a zöldségek, amiket érdemes beépíteni az étrendünkbe, ha biztosra akarunk menni? A legtöbb fehérjét tartalmazó zöldségekről itt olvashatsz bővebben!

Ha pedig édesebb élvezetekre vágysz, próbáld ki növényi fehérje-komplexünket, stevia édesítéssel – kattints ide a részletekért!

 

Hivatkozás:

1 Virtanen HEK, Koskinen TT, Voutilainen S, Mursu J, Tuomainen TP, Kokko P1, Virtanen JK.: Intake of different dietary proteins and risk of type 2 diabetes in men: the Kuopio Ischaemic Heart Disease Risk Factor Study., Br J Nutr. 2017 Mar;117(6):882-893.

Felhasznált irodalom

http://www.nutraingredients.com/Trends/Protein/Plant-protein-may-prove-a-more-effective-diabetic-defence-Study
http://semmelweis.hu/mediasarok/2016/12/15/egyre-tobb-a-cukorbeteg-de-csokkent-a-sulyos-szovodmenyes-esetek-szama/

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.