fbpx Outlet
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

A depresszió leküzdése természetes úton

Family in park.Világszerte emberek százmilliói szenvednek depresszióban. A legtöbbjük sajnos vagy gyógyszert szed vagy teljesen kezeletlenül hagyja a problémát. Pedig már tudományos kutatások igazolják, hogy a különféle kemikáliák helyett természetes gyógymódok használatával is lehetséges a hangulat javítása és akár a depresszió leküzdése. Cikkünk ezeket a módszereket foglalja röviden össze.

Kalcium
A kalcium nem csak az egészséges csontokhoz nélkülözhetetlen, de fontos szerepet tölt be az idegrendszer működésében is. A vér alacsony kalciumszintje okozhat ingerlékenységet, idegességet, depressziót. Felnőttek számára a napi ajánlott bevitel 1000 mg, de stresszes időszakban ennél többre is szüksége lehet a szervezetnek. Kiváló kalciumforrások: tejtermékek, szezámmag, szója, kendermag, sötétzöld levelű zöldségek.

Ginkgo biloba
A ginkgo biloba egy Dél-Kelet-Ázsiában honos fa, amit a hagyományos kínai orvoslásban már legalább 5 ezer éve használnak. Serkenti a neurotranszmitterek (egyik idegsejttől a másikig üzeneteket szállító ingerületátvivő anyagok) termelését az agyban. A depresszió egyik oka lehet a hangulatért felelős monoamin neurotranszmitterek, mint például a dopamin és a szerotonin, alacsony szintje. A ginkgo biloba ezt képes orvosolni.

Egészséges zsírok
Az omega-3 esszenciális zsírsavak az agy egészséges működését támogatják. Agyunknak közel 60 százaléka zsír, amiből kb. 18 százalékot az omega-3 zsírok tesznek ki. A testünk nem képes előállítani az omega-3-at, ezért külső forrásból kell bevinnünk. Kutatók szerint az egészséges zsírsavak hiánya depresszióhoz vezethet. Felmérések arra mutattak rá, hogy azok az országok, ahol sok halat fogyasztanak, alacsonyabb a depresszió előfordulási aránya. A tengeri halakon kívül az olajos magvak is bővelkednek omega-3-ban.

Kamillatea
A depresszió legtöbbször alvászavarokkal is jár. Mintegy 30 flavonoid található a kamillában, ezeknek egy része nyugtatólag hat az idegekre. Elalvás előtt egy csésze tejjel és mézzel ízesített kamillatea segít az álomba merülésben. Egy, a Pennsylvania Egyetemen 2012-ben végzett tanulmány szerint a kamilla természetes antidepresszánsként is hatékony lehet.

B-vitaminok
A B-komplex vitaminok fontos szerepet töltenek be az egészséges idegrendszer fenntartásában. A B-vitaminok elsősorban a hangulatszabályozásért felelős szerotonin, dopamin és epinefrin termelődéséhez szükségesek, ezért fontos, hogy megfelelő mennyiségben vigyünk be belőlük szervezetünkbe. Hiány esetén többek között fáradtság, levertség, memóriazavar, rossz közérzet léphet fel. B-vitaminokat tartalmaz: tojás, joghurt, avokádó, tejtermékek, hüvelyesek, gabonafélék, olajos magvak, leveles zöldségek.

Életmód változtatás
A helytelen táplálkozás, a koffein, a dohányzás, az alkohol, a drogok, a hormonális problémák és az alacsony vérnyomás mind csökkentik a szerotonin-szintet. A szerotonin hiánya vagy alacsony szintje minden bizonnyal közrejátszik a depresszió és más hangulatzavarok kialakulásában. Ahhoz, hogy a depressziót sikeresen leküzdjük, nem elég pusztán egy szertől – legyen az vitamin, ásványi anyag vagy gyógynövény – várni a gyógyulást. Jóval nagyobb léptékű változtatásra van szükség, hogy elérjük, aktívan kell tennünk érte.

Ha úgy érzed, azonnali segítségre van szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 810 600 telefonszámot (Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége számai)!

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.