Mindannyian tudjuk, hogy a rendszertelen étkezés, a főétkezések közti nassolás a túlsúly egyik fő oka. Amennyiben szeretnénk, de nem tudunk a nassolásról lemondani, akkor első lépésben cseréljük le a nassolt dolgokat. Mondjuk is, mire!
Mi a paleó diéta lényege, mik az előnyei ls a hátrányai? Mennyire megalapozott tudományosan és milyen filozófia rejlik a diéta mögött? Válaszok és gondolatok a paleóval kapcsolatban!
50 felett óvatosan fogyasszunk állati eredetű fehérjéket – állítja egy, a Cell Metabolism című szaklapban megjelent tanulmány. Hogy miért? A tanulmány eredményeit cikkünkben részletezzük.
Miben különbözik a barna rizs a fehértől, és miért annyival egészségesebb? Milyen tápanyagok találhatók benne és kiknek ajánlott a fogyasztása? Rövid összefoglalónk a barna rizsről – olvasd el a cikket!
Boldogsághormonok, energia, lendület: sokan ezt társítják a csokoládéhoz. Mi történik még a testünkkel, ha csokit eszünk? Tóth Gábor táplálkozáskutató cikke a csokoládéról.
A szentjánoskenyérfa terméséből előállított karobpor a kakaópor jóval egészségesebb változata. Nem tartalmaz glutént és laktózt, koleszterinszegény. Gyerekeknek is adható, mert nem tartalmaz semmilyen serkentő anyagot.
A hűvös időjárás beköszöntével, feldobhatjuk a hangulatot, egy finom és tápláló süteménnyel. Mivel az idény gyümölcsöket, olajos magvakat érdemes elsődlegesen fogyasztani, az ajánlatunk: a diós piskóta.
A nyár végén a természet ajándékaként szinte ölünkbe hullik a friss dió. Értékes tápanyagai nemcsak a betegségek megelőzésére, hanem a szervezet gyógyítására is alkalmasak.
A gumicukor formájában árult multivitamin alapvetően egy dolgot üzen a társadalomnak: a nagy mamutvállalatok szerint az emberek olyan jól idomíthatóak, hogy ezt is meg fogják venni és enni.
Tudta, hogy az amerikai indiánoktól származó sütőtök véd a téli hidegtől, illetve a fázástól és annak következményeitől is? Rendszeres fogyasztása serkenti a máj működését és ezáltal a méregtelenítést.