Ahogy múlnak az évek egyre több nő észleli, hogy a korábbi évtizedek életmódja nem működik ugyanúgy. Az 50-es éveikbe lépve (általában ez a változó kor kezdete) kompenzálni kell a hormonális, a szív- és érrendszert, valamint az izomzatot érintő változásokat. Alábbi életmódtanácsok ebben nyújtanak segítséget.
Szinte társadalmi elvárás, hogy le kell lassulnunk, ahogy öregszünk. Kímélnek bennünket, lenyírják a füvet helyettünk, hoznak egy pohár vizet. Pedig egészségünk, életminőségünk, sőt az is, hogy mennyi ideig élünk, múlik azon, ha felállunk és magunk teszünk meg mindent, amit csak meg tudunk. Vegye kezébe sorsa irányítását életmódtanácsainkkal!
7 érdekes dolog az idei év fogyókúrás slágeréről. Tudtad, hogy sokan pizza elleni fogyókúrás fegyverként használják? És hogy a 6. század óta fogyasztjuk?
Előző részünkben megosztottuk az általános tudnivalókat az ehető virágokról. Ezután nézzük részletesen az ehető virágokat, legfőbb jellegzetességeiket, felhasználhatóságukat.
A fekete áfonya sokoldalú termés. Amellett, hogy fogyasztása a szív- és érrendszeri betegségekre gyógyírt nyújthat, segít frissen tartani az agyunkat és nem mellesleg különlegesen finom íze van. Kevés olyan étel van, ami mellé ne tudnánk fogyasztani.
Talán először furcsának találjuk, hogy egy virágba beleharaphatunk, hogy ételnek elkészíthetjük, mivel többségüket főként szépségük, kellemes illatuk miatt díszítésre használjuk. Viszont, ha a karfiolra vagy a brokkolira gondolunk, akkor nyilván már senki nem idegenkedik tőlük, pedig ezek is virágok (illetve virágzatok), már megszoktuk, hogy az étlapunkon szerepelnek és nem a vázánkban. Legyünk óvatosak, ne harapjunk […]
A biológiai forradalom élelmiszereinket és ezen keresztül az emberi egészséget hátrányosan érintheti. Milyen veszélyeket rejthetnek a génmódosított növények?
A paradicsom élete valahol Dél-Amerikában, Közép-Amerikában kezdődött, amikor is 1519-ben a spanyol Cortez felfedezte Montezuma kertjeiben. Magjait összegyűjtötte és eljuttatta Európába, ahol először inkább csak dísznövénynek tartották, nem pedig megették. Viszont akkoriban az aztékok már afrodiziákumnak, egyenesen szerelmi ajzószernek tartották. Európában nem volt zökkenőmentes a beilleszkedése az emberek étrendjébe. Szegény zöldségnek elég hányatott sorsa volt, olyan „rosszkor, rossz helyen” típus volt.
Dr. D‘Adamo, a vércsoport diéta feltalálója azt figyelte meg, hogy a különféle tápanyagok eltérő hatással vannak különböző emberekre. A kutatásai arra vezették, hogy az eltérő vércsoportú nők és férfiak másképpen dolgozzák fel a tápanyagokat, és más-más ételekhez vonzódnak.
Már az ókori népek is ismerték a dinnye pozitív hatását a szervezetre. Akkoriban lázcsillapításra, illetve a szoptató anyukáknak adták, ezzel növelve a tejtermelésüket. Emellett a mai napig kiváló a lábadozó betegek számára, hiszen tisztítja a vért, és segít hamarabb felépülni a betegségekből, enyhíti a gyulladásokat.
Mindenki tudja, hogy az életmódon kellene változtatni a hatékony és tartós fogyáshoz, de azt is mindenki tudja, hogy ez nagyon nehéz. Az alábbiakban olyan fogyástippeket szedtem csokorba, melyek a legkevesebb erőfeszítéssel a legtöbb eredményt hozzák. Itt a nyár, de még nem késő, hogy egy fittebb és egészségesebb önmagaddá válj!