INGYENES KISZÁLLÍTÁS
GLS futárszolgálattal!(A többi szállítási mód értékhatárát az adott opció mellett találod!)
0 db termék
0 Ft

A zöldségbőrbe bújt gyümölcs: a paradicsom

A paradicsom élete valahol Dél-Amerikában, Közép-Amerikában kezdődött, amikor is 1519-ben a spanyol Cortez felfedezte Montezuma kertjeiben. Magjait összegyűjtötte és eljuttatta Európába, ahol először inkább csak dísznövénynek tartották, nem pedig megették. Viszont akkoriban az aztékok már afrodiziákumnak, egyenesen szerelmi ajzószernek tartották. Európában nem volt zökkenőmentes a beilleszkedése az emberek étrendjébe. Szegény zöldségnek elég hányatott sorsa volt, olyan „rosszkor, rossz helyen” típus volt.

A nyári hőség édes csillapítója: a görögdinnye

Már az ókori népek is ismerték a dinnye pozitív hatását a szervezetre. Akkoriban lázcsillapításra, illetve a szoptató anyukáknak adták, ezzel növelve a tejtermelésüket. Emellett a mai napig kiváló a lábadozó betegek számára, hiszen tisztítja a vért, és segít hamarabb felépülni a betegségekből, enyhíti a gyulladásokat.

Vitaminban gazdag, kalóriában szegény: A cseresznye

Több kertben már érik a cseresznye, így gondoltuk összeszedjük, hogy miért is jó nekünk az „istenek eledele” Azon túl, hogy finom, rengeteg nyavalyára gyógyírt adhat és egy fülledt, nyári napon még a szomjunkat is oltja.

Élet? Erő? Egészség? – A tejtermékek árnyoldalai

Erről a problémakörről fogyasztókat – a pánikhangulat elkerülése érdekében – nem tájékoztatják megfelelően. Miközben a háttérben gigantikus erőfeszítéseket tesznek a szervasmarhák egészségi állapotának szinten tartásáért és a fogyasztói igények kiszolgálásáért, a reklámok és a tejtermékek csomagolásain lévő feliratok a tej rendkívüli hasznosságát sugallják.

Tudta, hogy a földimogyoró kiváló fehérjeforrás?

Nem véletlenül hívják a földimogyorót amerikai mogyorónak is, hiszen a Dél-Amerikában őshonos, hüvelyes növény például az Egyesült Államokban szinte minden háztartásban alapvető hozzávaló. Rengeteg vitamint és antioxidánst tartalmaz, valamint remek fehérjepótló lehet vegetáriánusok számára is.

3 tuti tipp a megfelelő koleszterinszint eléréséhez

Az új RCT adatok szerint karbantarthatja, sőt javíthatja is a koleszterinszintünket, ha sok teljes kiőrlésű gabonát, áfonyát és zsíros halakat fogyasztunk. Kelet-finnországi Egyetem kutatásába véletlenszerűen választották ki a vizsgált alanyokat. Azoknál, akik többet fogyasztottak ezekből a bizonyos összetevőkből azt tapasztalták, hogy sokkal jobb lett a koleszterin-szintjük.

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.