Csökkent-e jelentős mértékben a gyümölcsökben és zöldségekben található vitaminok, ásványi anyagok, fitonutriensek és egyéb tápanyagok mennyisége az elmúlt évtizedekben? És ha igen, mit tudunk tenni annak érdekében, hogy ezt a változást ellensúlyozzuk?
Ha diétázni szeretnénk, jobb a mesterséges édesítőszereket választani? Ez volna az egészségesebb választás a cukor helyett? 6 következmény, amit a mesterséges édesítőszerek használata okozhat!
Érezted már úgy, hogy hiába reggeliztél, fél óra múlva megint mardos az éhség? Talán nem “jól” eszel…listánkban olyan ételeket találsz, amelyek nem tudják kellőképpen csillapítani az éhséget.
Ha a gyomorégés nálad gyakori probléma, ezeket az ételeket és italokat érdemes lehet lecserélned valami másra, vagy erősen csökkentened fogyasztásuk mértékét. Gyomorégést okozó élelmiszerek listája a cikkben.
A fahéj karácsonykor szinte minden háztartásban előkerül. Mi a története, hogyan hat az egészségünkre, lehet-e túladagolni, hogyan érdemes fogyasztani? Kiderül cikkünkből!
Szeretnél egészséges ajándékot adni? Vagy utolsó pillanatos ajándékötletet keresel? Ehető ajándékot adni mindig jó ötlet! Receptek, ötletek karácsonyra!
Gyakori probléma az egészséges ételekkel a tárolhatóság, romlandóság. Összegyűjtöttünk 13 olyan alapanyagot, ami sokáig eláll, akár utazásra is viheted!
Egy ausztrál kutatás csodás eredményre jutott az asztma tüneteinek enyhítésével kapcsolatban! Akár teljesen tünetmentessé is válhatnak az asztmás betegek..
Húsvét alatt és után is gyakran kerül torma az asztalra, de amellett, hogy csípősen finom, van-e valamilyen jó, vagy esetleg rossz hatása szervezetünkre?
A savanyú káposztát már 2000 éve ismeri és fogyasztja az emberiség, de azt gondolnád, hogy kifejezetten egészséges is? Olvasd el, mire jó akár egy adag savanyú káposzta!
Az útifű egy rost, amit legtöbbször székrekedés, vagy épp hasmenés esetén használnak, ám messze nem csak ezért érdemes akár naponta alkalmazni! Tudj meg többet cikkünkből!