fbpx
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Egyszerű nyári recept – Avokádós barackos salsa

A nyári melegben jobban kívánjuk a könnyed, gyümölcsös ízeket, melyeket a nap bármelyik étkezéséhez be lehet illeszteni. Ilyen ez a barackos salsa is, amit fogyaszthatsz akár reggelire pirítóson vagy grillezés során köretként is. Ha végképp nincs étvágyad a hőségben, de mégis ennél valami egyszerű, gyorsan összedobható ételt, akkor spékeld meg bármilyen, friss, ropogós, zöld salátalevéllel, és egymagában is megállja a helyét ez az avokádós barackos salsa. 

A salsa egy latin-amerikai szószféle, melyet hol krémesebb, hol darabosabb változatban készítenek, attól függően milyen étellel kombinálják. Népszerű a paradicsomos verzió, de a hozzávalókat, szezon és ízlés szerint bátran lehet variálni.

Hozzávalók:

1 db érett puha avokádó

4 db kisebb méretű őszibarack

fél csokor petrezselyem vagy korianderAvokádós barackos salsa recept

2 kis gerezd fokhagyma

fél lime leve

fél mokkáskanál tört chilipaprika

pici méz

só, frissen őrölt bors

olívaolaj

A avokádót hosszában félbevágtam, kivettem a magját, kikanalaztam a húsát, majd apróra kockáztam, a petrezselymet felaprítottam. Az őszibarackok héját nem húztam le, egyáltalán nem lesz zavaró az ételben, ha az is apróra van vágva az avokádóhoz hasonlóan. Mindent egy kisebb tálba tettem, hozzáreszeltem a fokhagymát, rácsavartam a lime levét, meglocsoltam egy pici olívaolajjal és mézzel, majd sóztam, borsoztam, megszórtam a tört chilivel. Jó tesz neki, ha áll egy fél órát a hűtőben.

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.