fbpx Outlet
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Edzés otthon: ez a 7 tanács segít, hogy igazán hatékony legyen!

Edzés otthon: ez a 7 tanács segít, hogy igazán hatékony legyen!Ha megkérdeznénk az „utca emberét”, melyik szimpatikusabb, az edzőterembe járás vagy az otthoni edzés, biztos, hogy tízből kilencen az utóbbit választanák. Elvégre ahhoz nem kell utazni, az nem kerül pénzbe, sőt, jobb esetben a zuhanyzóba sem jönnek be utánad ismeretlenek, mikor végeztél. Egy baj van csak ezzel: az otthoni edzés általában nem olyan hatékony, legalábbis ez a feltételezés. Most viszont összegyűjtöttünk 7 tippet, amivel, ha nem mozdulsz ki otthonodból, akkor is ugyanolyan hatékonysággal edzhetsz!

1. Tedd rutinná az edzést!

Persze, jól hangzik, hogy az edzésekhez nem kell kimozdulni, de pont azért, mert ehhez nem kapcsolódik olyan rutin, mint az edzőterembe járáshoz (el kell menni valahova, össze kell készíteni a ruhát, stb.), ezért sokan gyorsan fel is adják hamar. A kulcs, hogy otthon is ugyanilyen rutinná tudjuk tenni az edzést. Ezt úgy érheted el, ha például minden alkalommal ugyanakkor edzel, hiszen így előbb-utóbb a tested és az agyad is megszokja a rutint! Jelöld ki rá az időt, készíts ki magadnak edzőruhát, törcsit, vizet – hangolódj rá ugyanúgy, mintha elmennél otthonról.

2. Különíts el egy területet!

Mindegy, hogy csak eltolod onnan a bútorokat, kiragasztod a kedvenc, erőt adó idézetedet, vagy átfested a szoba egy részét: a lényeg, hogy valahogy különítsd el egy pontot az otthonodban, amelyet csak és kizárólag az edzésekre használsz. Apróságnak tűnhet, de nagyon sokat számíthat ez is, hogy könnyebben rutinná váljon az otthoni edzés!

3. Találd meg a kedvenc videódat!

Szintén gyakori probléma, hogy már az első lépésnél elakadunk, ha a házon belüli edzésről van szó, hiszen azt sem igazán tudjuk, hogy lenne érdemes hozzáfogni. Ezért óriási segítség, ha elkezdünk videókat nézni, amelyek pontosan arra vannak kitalálva, hogy megmutassák, mit és hogyan érdemes csinálni a Te esetedben. Ide kattintva például rengeteg tippet és videót találhatsz. 

Edzés otthon: ez a 7 tanács segít, hogy igazán hatékony legyen!4. Találj egy társat!

Ha nemcsak magadnak, hanem valaki másnak is „csalódást okozol” azzal, hogy nem teljesíted az előre tervezett edzésedet, garantáltan nehezebben adod fel. Találj valakit, akivel együtt edzhetsz otthon, de az is elég lehet, ha csak valaki rendszeresen rákérdez nálad, teljesítetted-e a kitűzött céljaidat.

5. Szerezz be eszközöket az edzésedhez!

Nem kell óriási kiadásokra gondolni, de rengeteget számít, ha hajlandó vagy pénzt fektetni az otthoni edzéseidbe. Ez 2 okból támogat majd:
– ha valamire pénzt áldozunk, akkor már nem szeretnénk azt az összeget „veszni hagyni”, ezért egyfajta kényszer is a használatuk, így működik az emberi elme.
– már olyan egyszerű eszközök, mint 1 kettlebell, vagy fitneszszalag jóval nagyobb lehetőséget adnak céljaid elérésére legyen az fogyás, alakformálás, izomépítés.

6. Ne becsüld le az otthoni edzést!

Sokan azért nem akarnak otthon edzeni, mert úgy vannak vele, ott sosem tudnának olyan hatékony gyakorlatokat végezni, mint egy edzőteremben. Ez azonban egyáltalán nem igaz, hiszen ahogy a teremben, úgy a saját szobádban is kizárólag rajtad múlik, mennyire keményen dolgozol!

Edzés otthon: ez a 7 tanács segít, hogy igazán hatékony legyen!7. Szerezz egy jó applikációt!

Manapság mindenre van egy jó app a telefonodon, tableteden, amelyet úgy használsz már a mindennapokban, hogy szinte észre sem veszed. Miért lenne más az otthoni edzés? Rengeteg, magyar nyelven is elérhető applikáció található az App Store-ban és a Google Play-áruházban, amelyek segítenek összeállítani és ütemezni az edzéseidet úgy, mintha csak egy egyéni edzővel dolgoznál.

Felhasznált irodalom

popsugar.co.uk/fitness/photo-gallery/45508050/image/45508036/Build-Habit-Your-Daily-Routine

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Ezt már láttad?

×
Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.