Ha még 5000 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

„Naponta egy alma, a testem karbantartja.” – Dr. Alma

Dr. Alma Az almát már az ókorban is a gyümölcsök királynőjének nevezték. Ha odafigyelünk a tárolására, egészen addig eláll, amíg a tavaszi friss gyümölcsök meg nem jelennek a piacon, így az alma, mint természetes vitaminforrás egész évben rendelkezésünkre állhat.

Sokak által nem ismert, hogy kizárólag almán is el lehetne élni hosszú ideig. Több mint 1000 almafajta ismert a világon. Mindegyikben található fehérje, rostanyag, keményítő, sók, almasav, cukor, csersav, pektinek. Magas a foszfor-, a vas-, és C-vitamin-tartalma. 1 közepes alma kb 95 kalória, ráadásul nagyon rövid idő alatt megemészti a gyomrunk, ezért szinte azonnal energiát nyerhetünk belőle. Magas foszfortartalmának köszönhetően főleg azoknak lehet komoly segítség a fogyasztása, akik szellemi munkát végeznek.

Mint bármilyen más gyümölcsöt, főétkezésként is fogyaszthatjuk, sőt, kifejezetten ajánlott lehet havonta 1-1 “almanapot” tartani, méregtelenítés céljából. A gyümölcsök rendszeres fogyasztása általában véve is kiváló hatással van a szervezet méregtelenítői folyamataira, de ez különösen igaz az almára. Segíthet a reuma és a köszvény esetén, mivel sói oldják a húgyköveket, de kíméletesen és hatékonyan segít székrekedés esetén is.

Az édes alma rendszeres fogyasztása ajánlott mindazoknak, akik vérszegények, a savanykásabb mindazok számára, akik esetleg túlsúllyal, vagy reumás fájdalmakkal küzdenek. Minden fajtájú alma hatásos vértisztító, nagyon hasznos mindazoknak, akik érelmeszesedésben szenvednek vagy gyenge a szívműködésük, esetleg aranyerük van.

Az alma fogyasztása terhesség alatt is ajánlott, tapasztalatok szerint még a várandósság alatti hányingert is le lehet küzdeni segítségével.

Lehetőleg csak egészséges, lédús és érett almát együnk, egyszerre mindig azonos fajtákat fogyasztva, ugyanis minden almának más-más a savassági foka. Ne keverjük a különböző fajta almákat egymással. Az almát lehetőleg mindig teljes egészében, héjával együtt fogyasszuk.

 

Felhasznált irodalom

nyitottszemmel.hu
https://www.healthline.com/nutrition/foods/apples#section4

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek