fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Diós-barna rizses sült

Ez a tepsiben sült csoda önmagában is laktató és egyedi finomság, de köretként is fogyaszthatjuk. Kiemelten ajánljuk azoknak, akik úgy hiszik, a húsmentes ételek nem okozhatnak fergeteges ízkavalkádot a szánkban. :)

diosbarnarizsessultEz a tepsiben sült csoda önmagában is laktató és egyedi finomság, de köretként is fogyaszthatjuk. Kiemelten ajánljuk azoknak, akik úgy hiszik, a húsmentes ételek nem okozhatnak fergeteges ízkavalkádot a szánkban. :)

Hozzávalók:

  • 20 dkg barna rizs
  • 4 nagyobb sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 bögre dió
  • 1 bögre kesudió
  • 10 dkg trappista sajt (vagy növényi sajt, natúr)
  • 1 csokor friss petrezselyem (v. 3-4 ek. szárított)
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 4-5 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 ek. pirospaprika
  • 1 ek. paprikakrém
  • (himalaya) só - ízlés szerint

 

 

Elkészítés:

  • A rizst kifőzzük, majd egy tálba tesszük.
  • Meghámozzuk, majd lereszeljük a répát.
  • A magokat (dió és kesudió) megdaráljuk.
  • A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk és olaj + víz keverékén megpároljuk.
  • Erre rászórjuk a megdarált diót, az előzetesen meghámozott és lereszelt répát, a pirospaprikát, ízesítjük a paprikakrémmel, fokhagymával, sóval.
  • Pár perc alatt "összesütjük-főzzük".
  • Ehhez hozzákeverjük a reszelt sajtot és olajjal kikent tepsibe simítva 20 perc alatt 180 fokon összesütjük.

TIPP: Kesudió helyett használhatunk csupán diót, de mogyorót is.

Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér