INGYENES KISZÁLLÍTÁS
GLS futárszolgálattal!(A többi szállítási mód értékhatárát az adott opció mellett találod!)
0 db termék
0 Ft

Céklás gyümölcskenyér bögrésen, rizsliszttel

Bögrés, látványos és ízletes, gyümölcsös finomság vendégváró falatnak, vagy reggelire. Az én összetevő listámon láthatsz egy érdekesebb elemet, a zöld banán lisztet- ha nincs épp kéznél, ne aggódj, nem szükséges hozzá! Csak szeretném figyelmedbe ajánlani, hogy érdemes vele kísérletezni, ugyanis nagyon jól eltelít és a banánhoz hasonlóan magas a magnézium-tartalma is. Gluténmentes étrendben is fogyasztható. Egészségedre! 🙂

Hozzávalók (2,5 decis bögrével):

1,5 bögre céklapüré (kb. 4 db kisebb főtt céklából, de a gyümölcsökkel is lehet vegyíteni)
1 bögre szeder vagy málna, eper (vegyesen még jobb)
1 + 3/4 bögre rizsliszt ( vagy zöld banán liszttel keverve)
1/4 bögre kókusztej
1 bögre eritrit
3 evőkanál víz
2 db tojás
5 dkg csoki
1 teáskanál szódabikarbóna
1 -1 mokkáskanál fahéj és kardamom
fél citrom leve

Elkészítése:

A málnát és a szedret kiolvasztottam, a céklát héjastól megfőztem, majd kihűtöttem, meghámoztam és botmixerrel pürésítettem.

A lisztben elkevertem a szódabikarbónát és a fűszereket, majd beleszórtam a felaprított csokit.

A tojásokat habosra kevertem az eritrittel, kókusztejjel, vízzel és a citromlével, majd hozzákevertem a céklát és beleszórtam a gyümölcsöket is, végül az egészet a liszthez öntöttem, elkevertem és kivajazott hosszúkás sütőformába töltöttem és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsült, de tűpróbával ellenőrizni kell. Ha kihűlt, szépen szeletelhető.


Forrás:
Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek