fbpx Outlet
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Az ital, ami nélkül ne menj ki a napra nyáron!

Itt a nyár, a hőség, amit két módon lehet elviselni: vagy a klímában, esetleg ventilátor előtt, vagy a vízparton hűsölve. De mi van, ha még ilyen forróságban is a napon kell lennünk, esetleg napozni támad kedvünk? Akkor sem kell megijedni az ijesztő szalagcímektől, van ugyanis egy tuti tippünk, amivel a leégés, és a nap minden ártalmas hatása csökkenthető! És csak inni kell hozzá.

Sokan azt gondolják, hogy ha magukra kennek egy kis naptejet, már nincs mitől aggódniuk, és a nap a legjobb barátjuk lesz azonnal. Ez azonban sajnos nem fedi a valóságot, ugyanis egy felmérés szerint még a védőkrémmel bekent napozók kétharmada is leég általában.

És akkor még nem beszéltünk azokról, akik nem is foglalkoznak a leégéssel, mert úgy vannak vele, az autóban vagy az irodában az ablak mögött úgysem lehet olyan káros a sugárzás. Pedig sajnos ez sem igaz, ők is ugyanolyan veszélyben vannak.

De akkor mi lehet a megoldás? Egy plusz kiegészítő, amivel extrán bebiztosíthatjuk a védelmet!

A kutatók ugyanis évek, sőt évtizedek óta bizonygatják, a zöld tea a tökéletes kiegészítő segítség a nap káros hatásai ellen, mivel a teában található, úgynevezett polifenol képes megvédeni az emberi szervezetet az UV-sugárzás hatásaitól.

Egy 2004-es kísérletben egereken tesztelték azt, hogyan reagálnak, ha az ivóvizükbe zöld tea-kivonatot kevernek. Az eredmény önmagáért beszél, a kísérleti állatok sokkal jobban reagáltak az UV-sugarakra, és a szervezetük kialakított egyfajta védőmechanizmust a teának köszönhetően.

Ami viszont ennél is érdekesebb, hogy a szakemberek arra is rájöttek, a zöld tea rendszeres fogyasztása nemcsak átmenetileg véd a nap ellen, hanem segíthet a bőrrák megelőzésében is.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a zöld teánál ne arra gondoljunk, amit a kisboltok polcain is megtalálunk akár félliteres vagy másfél literes üvegben!

A kísérletek alapján egy felnőttnek 250-400 mg zöld tea kivonatra van szüksége naponta ahhoz, hogy érezhető legyen a jótékony hatás. Ez legegyszerűbben úgy érhető el, ha étrend-kiegészítőként, kivonat formájában visszük be szervezetünkbe. Másik alternatíva, ha főzünk egy sűrű tea-esszenciát, azaz 3-4, erős csészényire elegendő teafüvet (nem filteres, hanem szálas teát) nagyon kevés vízzel leforrázunk, majd miután leszűrtük, felhígítjuk 2 liter vízzel és ezt iszogatjuk nap közben. Ennek a megoldásnak egyetlen hátránya, hogy nem határozható meg pontosan, hogy milyen mennyiségű hatóanyagot juttattunk így a szervezetünkbe.

Érdekel a napvédelem, bőröd egészsége? Akkor feltétlenül olvasd el ezt a cikkünket is, ide kattintva!

Felhasznált irodalom

https://www.t-nation.com/supplements/tip-drink-this-to-prevent-sun-damage

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.