Ha még 5000 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Az immunrendszer erősítése egészséges életmóddal

Immune SystemImmunrendszerünk egy bonyolult és csodálatos mechanizmus, melynek feladata, hogy megvédje a szervezetet a káros környezeti hatásoktól, többek között a méreganyagoktól és a betegségeket okozó mikroorganizmusoktól. Cikkünkből megtudhatod, hogy az immunrendszer milyen folyamatok útján tartja távol a kórokozókat, milyen tényezők befolyásolják ellenálló képességünket és hogy miként lehet az immunrendszerünk egészségesebb.

Veleszületett immunrendszer

A velünk született védettség már embrionális korban kialakul. Legfőbb ismérve, hogy nem igényel „tanulást”, vagyis nem szükséges a szervezetnek korábban találkoznia az adott kórokozóval, hogy az immunrendszer sikeresen legyőzhesse azt.

Szerzett immunitás

A szerzett védettségre születésünk után teszünk szert, kétféle úton: természetes vagy mesterséges. A természetes immunitás azon alapul, hogy egy kórokozó legyőzése után az immunrendszerünk megjegyzi az adott idegen anyagot, illetve az ellene felhasználható antitestet. A mesterségesen szerzett immunitás eszköze a védőoltás. A védőoltás során kész antitesteket vagy legyengített kórokozókat juttatnak a szervezetbe, amelyek nem okoznak betegséget, ugyanakkor beindítják a szervezet védekezési mechanizmusát. A szervezet megjegyzi a kórokozókat és a legközelebbi fertőzés során már hatékonyan tudja az antitesteket termelni.

Hogyan tudod erősebbé tenni az immunrendszered?

Az immunrendszer épsége nélkülözhetetlen fontosságú az egészséges élethez. Az emberek többsége ugyanakkor nem tudja, hogy aktívan lehet, sőt kell is tenni testünk természetes ellenálló képességének növeléséért. Az immunrendszered akkor tudja igazán hatékonyan felvenni a küzdelmet a kórokozók ellen, ha egészséges életmóddal, tudatos döntésekkel támogatod. Ez pedig nem csak fizikai, hanem lelki egészséget is jelent. Számos kutatás bizonyította már ugyanis, hogy a megfelelően működő immunrendszerhez a lelki egyensúly is szükséges.

Íme néhány alapvető tanács az immunrendszer erősítéséhez:

  • Táplálkozz úgy, hogy minél több értékes tápanyaghoz jusson szervezeted!
  • Fogyassz sok zöldséget, gyümölcsöt, rostban és egészséges telítetlen zsírokban gazdag ételeket, ugyanakkor korlátozd a feldolgozott vagy finomított élelmiszerek bevitelét!
  • Ha dohányzol, akkor tudod, mi a tanács… ide kattintva tippeket találsz, amik jelentősen segíthetik a leszokást.
  • Mozogj rendszeresen, érd el és tartsd meg az egészséges testsúlyt!
  • Keresd a társaságot, ne zárkózz be!
  • Találj örömteli hobbikat!
  • Keress új kihívásokat, új célokat!
Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Ezt már láttad?

×