fbpx Outlet
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Anyagcsere serkentő mozgás

Otthon végezhető gyakorlaotk az anyagcsere gyorsításáraAz anyagcsere – más szóval metabolizmus – hatékonyságának maximalizálása az egyik legfontosabb fegyver minden fogyni vágyó és egészségesebben élni akaró ember eszköztárában. Gyerekkorban, fiatal felnőttként általában még semmi gond az anyagcserénkkel, éppen ezért tudnak egyesek bármit és bármennyit enni, mégsem híznak el. A 22-25 éves kor környékén elért csúcs után azonban a kor előrehaladtával anyagcserénk sebessége elkezd csökkenni. Ám vannak technikák, melyekkel ismét serkenteni tudjuk, ezek közül is a legjobb a testmozgás. Íme egy 5 mozdulatból álló gyakorlatsor, ami 10 perc alatt elvégezhető és garantáltan felturbózza a szervezet anyagcseréjét.

Hetente legalább 3-szor végezd el ezt a gyakorlatsort, a rendszeres edzés kiegészítéseként – egy alkalommal több mint 100 kalória égethető el vele.

1. Egylábas guggolás
Emeld fel a jobb lábad, a térded legyen 90 fokos szögben behajlítva, a kezeidet tedd a csípődre. A bal lábadat kezdd el behajlítani, ereszkedj le guggoló pozícióba. Maradj így 1 másodpercig, és emelkedj vissza. Ugyanezt a másik lábbal is végezd el. Oldalanként kb. 1 percet csinálj a gyakorlatból.

2. Hasprés medicinlabdával
Feküdj a hátadra, fogj a kezedbe egy medicinlabdát a mellkasod magasságában, térdeid legyenek behajlítva. Hajlítsd vállad a térded felé, annyira, hogy lapockáid 3-5 cm-re eltávolodjanak a földtől. Dobd a labdát 3-5 cm-re magad fölé, és maradj ebben a pozícióban, amíg a labda vissza nem esik kezeid közé.

3. Mellre vétel és nyomás egykezes súlyzóval
Fogj a jobb kezedben egy egykezes súlyzót (vagy kettlebell-t), hajlítsd be a térdeidet 90 fokban és ereszd le a súlyt a bal lábad irányába. Egy robbanékony mozdulattal állj fel és emeld fel a súlyt a jobb válladig. Ezután nyomd ki a súlyt a fejed fölé, teljesen egyenes karral, majd ereszd vissza a válladig. Ismételd meg mindkét oldalon 10-szer.

4. Ugrás
Ereszkedj le csípőből és térdből, majd robbanásszerűen ugorj fel olyan magasra, amennyire csak tudsz. A visszaérkezéskor a térdeid legyenek enyhén behajlítva. Végezz 12 ismétlést, pihenj fél percet, majd kezdd újra.

5. Bicikli hasprés
Feküdj a hátadra behajlított térdekkel, a lábad legyen a földön. Tedd a kezeidet a fejed mögé. Emeld meg a felsőtested, illetve emeld fel a lábaidat kb. 30 cm-re a földtől. Közelítsd a bal könyöködet a jobb térded felé (olyan közel, amennyire csak lehet), majd a jobb könyököd a bal térded felé, és felváltva folytasd.

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.