
Astaxanthin: napvédelem és ráncmegelőzés kapszulában
Lehetséges, hogy valami “belülről” védje a bőrünket a káros UV sugárzás ellen? Igen! Tudományos kutatási eredmények igazolták: bőr és szemvédelem TITOK itt!
Lehetséges, hogy valami “belülről” védje a bőrünket a káros UV sugárzás ellen? Igen! Tudományos kutatási eredmények igazolták: bőr és szemvédelem TITOK itt!
Astaxanthin – a furcsa név egy rendkívül erős, egészségvédelem szempontjából sokoldalúan használható antioxidánst takar. Tudd meg cikkünkből, mit mondanak az astaxanthinról a kutatások.
A C-vitamin a bőrápolásban is egyre több figyelmet kap. De hogy kerül a kozmetikumba C-vitamin és mi történik a bőrünkkel, ha C-vitamint szedünk? Kiderül cikkünkből!
Hogy miért rossz nekünk, szervezetünkben elszaporodnak a szabad gyökök? Miként állapítható meg a szervezetben létrejövő szabad gyökök mértéke, és te miként tudsz ellenük tenni? Olvass tovább és megtudod!
Magas vérnyomás, magas koleszterinszint, ízületi fájdalmak, Alzheimer kór: csak néhány terület, amelyen kutatják a gránátalma fantasztikus erejét! Tudj meg még több érdekességet!
A szőlőt az ókorban a gyümölcsök királyának tartották. Teljes értékű tápláléknak számít, mivel a húsa, a héja, a magja tele van értékes tápanyagokkal. Részletek a cikkben!
Napjainkban egyre többet hallani az antioxidánsok jelentőségéről, szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásáról. Ha egészségről, hosszú életről, a betegségek elleni harcról van szó, mindig előkerül a téma. Mondhatni, néha már a csapból is ez folyik. Azt tehát már mind tudjuk, hogy az antioxidánsok nagyon fontosak, de vajon azzal is tisztában van mindenki, hogy miként működnek? Ebből a […]
A női szervezet igazán finomra hangolt gépezet: ha valami nem megfelelően működik, akkor az hamar zavart kelthet. Minden női életszakasznak megvannak a kihívásai, de egy valami közös bennük: sokoldalúságot kívánnak. A hormonháztartást pillanatok alatt megborító stresszhatások, a folyamatos tennivalók energia-igénye mind speciális terhelésnek teszik ki a női szervezetet.
Bár az elmúlt években a gyümölcsleveket sok támadás érte magas cukortartalmuk miatt, mégsem lehet emiatt egyértelműen kijelenteni, hogy egészségtelen lenne fogyasztásuk. A kép ennél árnyaltabb.
A lutein (a béta-karotin mellett) a karotinoidok csoportjába tartozó vegyület. A retina középső területén elhelyezkedő sárgafolt (makula) tartalmazza a szervezetben a legmagasabb mennyiségben a luteint. A szem ezen része felelős az éleslátásért, itt találhatók a legsűrűbben látóideg-végződések. A lutein és a zeaxantin sárga színű festékanyag, amely védi a szemet a nap káros ibolyántúli sugarai ellen, […]
A paradicsom élete valahol Dél-Amerikában, Közép-Amerikában kezdődött, amikor is 1519-ben a spanyol Cortez felfedezte Montezuma kertjeiben. Magjait összegyűjtötte és eljuttatta Európába, ahol először inkább csak dísznövénynek tartották, nem pedig megették. Viszont akkoriban az aztékok már afrodiziákumnak, egyenesen szerelmi ajzószernek tartották. Európában nem volt zökkenőmentes a beilleszkedése az emberek étrendjébe. Szegény zöldségnek elég hányatott sorsa volt, olyan „rosszkor, rossz helyen” típus volt.
Milyen tápanyagok találhatóak a retekben? Melyek a főbb fajtái? Mikor érdemes enni belőle és hogyan? Érdekességek a retekről!