fbpx
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Aloe vera gél belsőleg –biztonsággal ehető-e az aloe vera növény?

Aloe vera gél belsőleg –biztonsággal ehető-e az aloe vera növény?Az aloe vera az elmúlt évek során az egyik legnépszerűbb gyógynövények egyikévé vált – méltán! A legtöbben a külső alkalmazására esküsznek és talán ez az oldala (bőrnyugtató, viszketést enyhítő, stb) ismertebb is. Felvetődik azonban teljesen jogosan a kérdés: ami ilyen egészséges külsőleg, az belsőleg is ugyanígy hasznos lehet szervezetünknek? Összegyűjtöttünk most a témáról minden fontos tudnivalót!

Miért akarná bárki megenni az aloe verát?

A növény elsősorban gyulladáscsökkentő, sejtregeneráló és immunerősítő hatásairól ismert, viszont, amit kevesen tudnak, az az, hogy a növény nem csak külsőleg használva segít!
A rengeteg pozitív hatással rendelkező aloe vera emberi fogyasztása is alkalmas, de persze csak akkor, ha megfelelően van elkészítve. Az aloe levelének három része van, a “bőr”, a latex és a gél – utóbbit érdemes fogyasztani.

Aloe vera gél belsőleg –biztonsággal ehető-e az aloe vera növény?Mire jó az aloe vera belsőleg alkalmazva?

Az alábbiakban csak néhány kutatási eredmény röviden, amiben az aloe vera növény belsőleges alkalmazását vizsgálták:

  • Csökkentheti a vércukor szintjét: Emberekkel és állatokkal végzett kísérletek is bizonyítják, hogy az aloe vera gél rendszeres, belsőleges fogyasztása képes a vércukorszint csökkentésére.1,2,3 Ennek részletes módjáról ide kattintva olvashatsz többet.
  • Gyulladáscsökkentő, véd a fertőzések ellen: Szintén orvosi kísérletekkel alátámasztott tény, hogy az aloe vera kivonata képes több különböző (TNFα, IL-1 és IL-6) típusú gyulladással is felvenni a harcot. 4,5
  • Szájvízben is jó: Talán ez az aloe vera legkevésbé ismert pozitív hatása, de a tesztek alapján kijelenthető, szinte bármelyik szájvízzel felveszi a versenyt az aloe vera, ha öblögetünk vele.6,7
  • Tele van antioxidánsokkal: Az antioxidánsok, melyekből rengeteg megtalálható az aloe verában, a testben lévő, káros oxidatív folyamatokkal veszik fel a harcot, ezek ugyanis nagyon komoly betegségek kialakulásához is vezethetnek a szervezetünkben.8
  • Beindítja az anyagcserét: Az aloe vera megfelelő mennyiségben rendkívül jó hatással van az anyagcserére, képes ideális mértékben fokozni működését, így sokkal energikusabbnak érezhetjük magunkat és akár a várva várt fogyás is megindulhat ezáltal.9
  • Segíthet fáradtság, stressz esetén: Az aloe vera szintén segít növelni az ellenálló képességet pszichés terhelés esetén, így védve a stressztől is szervezetünket.

Aloe vera gél belsőleg –biztonsággal ehető-e az aloe vera növény?Hogyan fogyasszuk az aloe vera növényt?

Ahogy már az előbb említettük, az aloe levelének három része van. A gél rendelkezik a legtöbb jótékony hatással, ezen kívül kellemes, frissítő íze van. Használható például smoothiekba, limonádékba vagy akár salsához adva. Az előkészítése nem bonyolult, vágd le a tüskésebb széleit a levélnek, szeleteld fel, ha nagy, hogy könnyebb legyen megpucolni. Aztán vágd le a bőrt előbb az egyik, aztán a másik oldaláról (mintha halat bőröznél le). Vágd a gélt kockákra és mosd át, hogy minden szennyeződést eltávolíts róla – ne maradjon rajta az aloe latex rétegéből, mert az keserű ízű és mérgező!

A latex réteg egy sárga, folyékony réteg a bőr és a gél között. Kis mennyiségben erős hashajtó, nagyobb mennyiségben végzetes is lehet többek között a benne található aloin miatt!

Ezzel ellentétben viszont a bőr szintén ehető. Enyhe íze és ropogós textúrája van, salátákhoz adva használható például, de mártogatóssal (például hummusszal vagy salsával) is fogyasztható. Ha a bőrt akarod megenni, ugyan úgy vágd le a tüskés széleket, vágd fel és “filézd ki” a levelet. Mosásnál nagyon ügyelj, hogy a latex réteget teljesen távolítsd el! Ha túl rágósnak találod a bőrt, áztasd be 10-20 percre vízbe fogyasztás előtt.

Csak Aloe Vera, más néven orvosi aloé levelét szabad fogyasztani, egyéb aloe fajok mérgezőek lehetnek!

Az aloét a bőrápolásban is használják, gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató hatása miatt. A bőrre való készítmények akkor is, ha Aloe Vera gél néven kaphatók, tartalmaznak egyéb anyagokat az állag, illat és eltarthatóság javítására, így semmiképpen nem fogyaszthatók!

Ha a friss növény feldolgozását túl macerásnak találod, és csak az egészségedre gyakorolt jótékony tulajdonságait szeretnéd élvezni, akkor étrend-kiegészítő formájában is fogyaszthatod. A Netamin Aloe Vera kapszula  csakis a növény értékes, biztonságos részeit tartalmazza, magas koncentrátumban.


Hivatkozások:
1 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12663610
2 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21494375
3 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27347994
4 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18570273
5 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29284895
6 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24795515
7 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24603910
8 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23870710
9 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2763764/

Felhasznált irodalom

healthline.com/nutrition/can-you-eat-aloe-vera

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Ezt már láttad?

×
Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.