fbpx Outlet
×
Ha még 8999 Ft értékben vásárolsz, akkor a KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Almás-leveles szirmok, citromfüves mártogatóssal

recept_almaszirom_citromfuSzeretjük a gyors, finom és egészséges édességeket. Mindössze 5 perc az előkészítés és 20 perc a sütés. Nem kellenek hozzá nagyon különleges alapanyagok sem, így váratlan vendégek érkezésekor is jól jöhet ez a recept. Variáld bátran a fűszereket a mártogatós szószban, ha kedved tartja!

HOZZÁVALÓK:

10 db sziromhoz:
2 nagyobb alma
1 csomag leveles tészta
4 ek. 100% extra szűz olívaolaj
4 ek. darált dió
2 ek. Xilit (nyírfacukor)
2 tk. kardamom (kihagyható)
5-10 szem eper/meggy/cseresznye

A mártogatóshoz:
Natúr joghurt
Citromhéj
Vanília
Citromfű levél

ELKÉSZÍTÉS:
Az almákat megmossuk és felkarikázzuk, úgy, hogy karikázást követően minden kör közepéről óvatosan kivágjuk a csumát. A leveles tésztát kicsomagoljuk, és kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. Az almakarikákba belebújtatunk 2-2 leveles tészta csíkot, majd egy tálba töltjük az olajat, hozzáadjuk a diót és a nyírfacukrot, kardamommal ízesítjük, és ezzel a masszával lekenjük. 180 fokon 20 perc alatt kisütjük.

Amíg sül, elkészítjük a mártogatóst: a joghurtba keverjünk egy kevés citromhéjat*, vaníliát és felaprított citromfű levelet.

* Ecetes vízbe áztasd kicsit, majd alaposan mosd át a citromot, mielőtt héját felhasználod, vagy vegyél kezeletlen, bio citromot.

 

Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Ezt már láttad?

×
Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.