fbpx Outlet
×
Ha még 8999 Ft értékben vásárolsz, akkor a KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Almás csicsókakrém reggelire, vaj helyett

Almás csicsókakrém recept reggelihez, zöldség mellé mártogatósnakHa unjátok már a vajat és új ízekre vágytok, vagy valamire ami vitamindús, de kalóriaszegény is, akkor ezt ki kell próbálnotok! Ajánlom reggeli szendvicshez, vagy mártogatósnak nyers zöldségek mellé.

Hozzávalók:

1 db alma
3-4 db nagyobb méretű csicsóka
1-2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál friss kakukkfű
só, bors
fél lime vagy negyed citrom leve
pirított tökmag, napraforgómag
olívaolaj

A csicsókát egy dörzsivel alaposan megsikáltam, megmostam, majd felszeleteltem. Nem túl vékonyra, mert akkor chips lesz belőle, és bár az is isteni, de most nem ez a cél. Tepsire tettem, vékonyan meglocsoltam olívaolajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toltam kb. fél órára, míg megpuhult.

Ezalatt lereszeltem a meghámozott almát és egy száraz serpenyőben illatosra pirítottam a magokat. A puha csicsókát egy mély edénybe tettem, ment rá az alma, pici olívaolaj, citromlé, só, bors, és a reszelt fokhagyma. Egy botmixerrel krémesre turmixoltam, majd rámorzsoltam a kakukkfüvet (ez elhagyható, vagy helyettesíthető) és megszórtam a magokkal.

TIPP: Bátraknak ajánlom, keverjenek bele egy kevés friss, reszelt csicsókát is a krémbe, kellemesen fog ropogni a magok mellett.

 

Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Ezt már láttad?

×
Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.