Kánikulában nincs is ennél jobb! 10 perc alatt kész, ha kellően hideg a dinnye és a víz, akkor hűteni sem kell, csak szépen elkanalazni ezt ugyanis főzni nem kell, csak összemixelni. Laktató, vitamindús, hűsítő - ilyen egy tökéletes nyári recept! Egészségedre! :-)
Hozzávalók 4 főre:
1 db sárgadinnye
20 dkg áfonya
8 db aszalt füge
1 zöld citrom leve
csipet levendulavirág (elhagyható)
Igény szerint a fehérje-tartalom növelésére: Áfonyás Vegan Prot3in Triplex növényi fehérje
Elkészítés:
A sárgadinnyét félbevágtam, és az aljából is levágtam egy kis darabot, hogy "talpa" legyen, ne dőljön el. A magokat kidobtam, a húsát kikanalaztam és a turmixgép táljába tettem. Ezen a ponton lehet édesíteni is mézzel például, ha a dinnye nem lenne elég édes, vagy ebből a célból is jó szolgálatot tehet 1 adag Áfonyás Vegan Prot3in Triplex növényi fehérje. Csorgattam bele zöld citrom levet, és felöntöttem annyi vízzel, amennyi éppen ellepte (használhatsz kókusztejet és vizet vegyesen is), majd összeturmixoltam őket.
Ezután egy tálba öntöttem a dinnyelevet, majd beleszórtam az áfonyát és a felaprított fügét, illetve morzsoltam bele egy pici levendulát is. Alaposan behűtöttem, majd a dinnye héjában tálaltam.
Forrás: Pálmafa Project Blog (palmafaproject.cafeblog.hu), Zsuzsi blogja