Ha még 8999 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

8 teendő őszi bakancslistához a testi-lelki harmóniáért

Ahogy megjelennek az első barna és sárga levelek a földön, úgy megy el lassan mindenkinek a kedve attól, hogy kimozduljon a lakásból. Az ősz azonban nem jelenti azt, hogy semmi mást nem csinálhatunk azon kívül, hogy a tévé előtt ülve várjuk a tavaszt. Íme, néhány dolog, amit könnyedén meg tud csinálni bárki ősszel: ezek a bakancslistára írt tevékenységek nemcsak szórakoztatóak, hanem egészségesek is!

☑️1. Biciklizd, sétáld körbe az otthonod környékét!

Bár a reggelek és esték csípősek tudnak lenni, napközben még sokszor egy pólóban sem fázunk, így most még egy kis biciklizés is belefér. Pattanj a bringára és tekerd körbe a környéket, vagy vegyél elő egy kényelmes cipőt és sétálj. A testmozgás minden évszakban fontos, tedd rutinná ősszel is! Időnként jó kiszakadni a munkahely-bolt-otthon hármasából és nyitott szemmel körüljárni lakóhelyünket is. Ki tudja? Lehet, olyan helyekre bukkansz felfedező-útjaid során, amiket nem is ismertél!

☑️ 2. Próbálj ki őszi recepteket!

Rengeteg olyan fűszer és étel van, amik vidámmá teszik az őszi hangulatot. Próbálj ki őszies recepteket, használj fahéjat, készíts őszi teát (receptek ide kattintva), csinálj valami sütőtököset (receptek ide kattintva), vagy például egy finom, forró, őszi gyümölcslevest (recept ide kattintva).

☑️ 3. Gyönyörködj az ősz színeiben!

Ha nem az ősz a kedvenc évszakod, akkor is el kell ismerned, a természet ilyenkor csodálatosan szép. Használd ki, hogy ilyen gyönyörű látványban lehet része, építs egy hatalmas kupac levelet, és dőlj bele, vagy csak sétálj, esetleg túrázz egy nagyot, és élvezd az ősz szépségeit!

☑️ 4. Gyűjtögess!

A gyermekkorodból biztosan emlékszel még a gesztenyeszedésre, és a különböző állatok, tárgyak elkészítésére a gesztenyékből és egy adag fogpiszkálóból. De nem kell gyereknek lenni ahhoz, hogy ezt élvezd: gyűjts gesztenyét, szedj almát vagy csipkebogyót, ezt máskor úgysem tudod megtenni.

☑️ 5. Irány a piac!

Ha új, őszi recepteket akarsz kipróbálni, ahhoz bizony kellenek hozzávalók is. A legegyszerűbb persze a legközelebbi szupermarketben bevásárolni, ám az szinte biztos, hogy ott nem fogsz kapni olyan friss és egészséges gyümölcsöt, zöldséget vagy húst, amelyről az eredeti recept ír. Nézd meg, hol van a legközelebb hozzád egy piac, és hétvégén, reggel kezdd ott a napodat. Meg fogsz lepődni, miket találsz majd!

☑️ 6. Faragj tököt!

Bár Magyarországon egészen máshogy ünnepeljük (már, ha egyáltalán ünnepeljük) a Halloweent, azért van olyan része az ünnepnek, amit átvehetünk az amerikaiaktól. A tökfaragás ugyanis tényleg pont olyan szórakoztató, mint ahogy az a filmekben látható, és a hozzávalókat itthon is könnyedén be tudod szerezni.

☑️ 7. Segíts másokon és gondold át, mennyi jó történik veled!

Ősszel, mikor a természet lelassul, és átalakul, egy kicsit szomorúbbá válik minden. Sokan már a telet, a hideget, a korai sötétedést látják maguk előtt, és így megkísérti őket a depresszió. És ha a lelked nem egészséges, a tested sem lehet az. Önkénteskedj egy kicsit, és segíts egy alapítványnak ételt osztani, vagy csak ugorj be egy napra egy állatmenhelyre, hogy egy kicsit feltöltődjön a lelked. Miután pedig láttad azokat, akik igazán segítségre szorulnak, jegyezd le, mik azok a dolgok, amikért hálás vagy az életedben, így példákat adsz magadnak, miért lehetsz boldog ilyenkor is, és emlékezteted magad arra, milyen szerencsés vagy igazából.

☑️ 8. Ne sajnáld a pihenésre az időt!

Bár fontos, hogy sokat mozogj, és kint legyél a természetben, ez még nem jelenti azt, hogy tilos vagy egészségtelen egy forró kakaó vagy tea mellett bekucorodni a tévé elé egy meleg takaróval. A testednek és a lelkednek is szüksége van a kikapcsolódásra, így ebben az évszakban sem szabad sajnálni az időt a feltöltődésre.

Felhasznált irodalom

https://www.health.com/food/fall-bucket-list

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.