fbpx Outlet
×
Ha még 8999 Ft értékben vásárolsz, akkor a KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

7 fura tény az Ördögnyelv-kivonatról (glükomannán)

ordognyelv7 érdekes dolog az igazi fogyókúrás slágerről! Tudtad, hogy sokan pizza elleni fogyókúrás fegyverként használják? És hogy a 6. század óta fogyasztjuk?

Az Ördögnyelv-kivonat (glükomannán) igazi fogyókúrás sláger. Volt, aki a celebmosolyok miatt, van, aki egy ismerős ajánlása miatt szedi, de az tény, hogy egy sikeres fogyókúra remek kiegészítője lehet.

Összeszedtünk pár fura tényt az Ördögnyelv-kivonatról, íme:

– Japánban a VI. század óta gyógy-táplálékként ismert, tehát már 1500 évre használja az ember (tényleg, ki látott utoljára kövér japánt? Már a szúmósokon kívül persze! :-)). Az 1846-ban megjelent „Az ördögnyelv 100 receptje” (Konnyaku Hyakusen) című könyv mutatja, a múlt előtti században is töretlen volt a népszerűsége.

A lusta fogyókúrázók kedvence. Egy tanulmány szerint 8 hét alatt akár 2,5 kg zsírtól is meg lehet szabadulni anélkül ha bármi változtatnánk az életmódunkon; egyedül azt kell tennünk, hogy minden étkezés előtt 1 gramm ördögnyelv-kivonatot beveszünk 250ml vízzel. Elhivatott fánkpusztítók és TV-betyárok lehet, hogy szívesen élnek ezzel a lehetőséggel, én mégis mindenkit biztatnék az életmód-váltásra!

Az ördögnyelv egy ronda növény. Habár minket elsősorban a gumó jótékony hatása érdekel, nem árt ha tudjuk, a növény virága leginkább a húsevő virágokéra hasonlít, és nem mondható szépnek. Talán ezért nem lett híres dísznövény…

Pizza elleni fegyver? Felmérések szerint sok fogyókúrázó a csalások ártalmatlanítására használja az ördögnyelv-kivonatot. Mivel a glükomannán egy rost, az elfogyasztott zsír egy részét nem engedi felszívódni, emellett a szénhidrátok felszívódását is szabályozza. Sokan ezt úgy használják ki fogyókúra során, hogy mikor olyat ennének, amit nem lenne szabad a diétájukban – többnyire zsírban és gyors szénhidrátokban dúskáló ételeket – előtte bekapnak pár ördögnyelv-kivonat kapszulát. Hogy mennyire sikeresen „semlegesíti” egy nagy pizza vagy egy zsíros étel hizlaló hatását az ördögnyelv azon persze lehet vitatkozni, de sokan alkalmazzák.

Vegán tenger gyümölcsei. Azok akik nem fogyasztanak tengeri herkentyűket (tintahal, rák, stb.) az ördögnyelvből készült ételek kiváló helyettesítők! Az ördögnyelvből ugyanis nagyon hasonló állagú ételt lehet készíteni, amit a csak növényeken élők is nyugodtan ehetnek. (A vegánok semmilyen állati terméket nem esznek.)

Bizonyított hatás. Megfázva bemész a zöldségeshez és megkérdezed, hogy milyen gyümölcsöt javasol, hogy gyorsabban gyógyulj. A zöldséges azt mondja: narancsot. Ekkor a zöldségesedre a jog minden erejével lesújthat a törvény, mivel ilyen állítást Európában ma már csak akkor tehetsz, ha vagy klinikai vizsgálattal igazolod az állításodat, vagy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) szerint is képes arra a hatásra az adott anyag. Nos, az ördögnyelv-kivonatnak meg ezen szigorú hivatal szerint is van keresni valója a fogyni vágyók gyomrában – hatása bizonyított! (Egészen pontosan így fogalmaz a jogszabály: “A glükomannán a csök­kentett energiatartalmú étrend keretein belül hozzá­járul a testtömegcsökkenés­hez”, méghozzá abban az esetben, ha adagonként 1 gramm glükomannánt, összesen napi minimum 3 gramm-ot használsz. Persze nem tudom, hogy a jogalkotó mire alapozza, hogy napi 2 gramm glükomannán csak malmozik és nem fejt ki hatást, de ne engem kérdezzetek, irány Brüsszel…)

– Sosem találnád ki, Koreában mire használják! A hírekből is tudjuk, keleten egészen máshogy működik a világ. Koreában éppen az egyik legdivatosabb arcmasszázs az ördögnyelv-kivonattal végzett eljárás. Többet nem tudok erről, bővebb felvilágosításért kérlek, kérdezd a halpedikűröst! 🙂

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.