fbpx
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

7 fontos egészségügyi tény, amit minden férfinak tudnia kell

A férfiak szeretik abba a tévhitbe ringatni magukat, hogy ők legyőzhetetlenek. Szervezetük mindennek ellenáll, és egészségükre sem kell komolyabb figyelmet fordítaniuk. De ez valójában egyáltalán nem igaz. Férfiként ugyanannyira fontos az egészségért aktívan tenni, mint nőként, és ezen bizony nincs semmi szégyellnivaló. Cikkünkben 7 fontos tény segítségével adunk iránymutatást az egészséges életmódhoz, minden férfi számára.

1. GENETIKA VAGY ÉLETMÓD?

Egy férfi általános egészségét mindössze 30%-ban határozzák meg genetikai adottságai. A maradék 70% az életmódon keresztül befolyásolható.

2. MEGELŐZÉS

Felmérések szerint a férfiak átlagosan az életük 9 évét rossz egészségügyi állapotban élik le – olyan betegségek miatt, melyek többsége már kisebb életmódbeli változtatásokkal is megelőzhető.

3. MOZGÁS

Minimum heti 75 perc kemény vagy 150 perc mérsékelt mozgás: ez minden férfi (és nő) számára kötelező. Már napi 50 lépcsőfok megmászása vagy 800 méter gyaloglás képes 25%-kal csökkenteni a szívinfarktus kockázatát.

4. TÁPLÁLKOZÁS

Napi 5-7 adag zöldség és gyümölcs (400-560 gramm) fogyasztása közel 40%-kal csökkenti a halálozás kockázatát. A megvalósítása egyszerűbb, mint gondolnád! Például: 1 pohár 100%-os narancslé, 1 kb. 10 dekás krumpli, 1 nagy répa, fél avokádó, és egy körte – ezzel meg is van a napi mennyiség.

5. MENTÁLIS EGÉSZSÉG

A fizikai és a mentális egészség kéz a kézben jár. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a következő tény: a mozgásszegény életmódot folytató férfiak körében 60%-kal gyakoribb a depresszió előfordulása, mint az aktív életmódot élők körében.

6. ALVÁS

Nem véletlenül halljuk állandóan, hogy a megfelelő mennyiségű alvás milyen fontos. A halállal végződő szívroham esélye 60%-kal kisebb a naponta 7-8 órát alvó férfiaknál – szemben a napi 5 órát vagy kevesebbet alvó férfiakkal.

7. KÁROS SZENVEDÉLYEK

A káros szenvedélyek, mint a dohányzás vagy a mértéktelen alkoholfogyasztás, a férfiak egész szervezetére negatívan hatnak. Egy példa: heti 10 vagy több alkoholos ital (1 alkoholos ital = 1 nagy pohár sör vagy 1 pohár bor vagy fél deciliter rövidital) fogyasztása már megkétszerezi a 2-es típusú cukorbetegség esélyét!

Felhasznált irodalom

http://time.com/45790/eating-more-vegetables-can-almost-halve-your-risk-of-dying/ http://www.acppps.org/understanding-mens-health/ http://www.statcan.gc.ca/tables-tableaux/sum-som/l01/cst01/hlth67-eng.htm http://health.gov.bc.ca/library/publications/year/2004/inactivity.pdf http://www.hc-sc.gc.ca/fn-an/food-guide-aliment/basics-base/serving-portion-eng.php https://www.nhlbi.nih.gov/files/docs/public/sleep/healthy_sleep.pdf https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18952563 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7572969 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10857962 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11976443

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.