fbpx
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

5 ok, amiért nyáron sokkal könnyebb fogyni

A fogyókúrát a legtöbbször „jövő hétfőn” kezdjük, amiből aztán megint egy újabb hét várakozás lesz, majd még egy újabb, és így tovább. Halogatni mindig könnyebb, mint belevágni valamibe, különösen, ha egy olyan nehéz dologról van szó, mint az életmódváltás. Ha már fogyókúrázol, vagy épp most gondolkodsz rajta, hogy el kellene kezdeni, van egy jó hírünk: most a legkönnyebb!

Rengeteg olyan változást hoz a nyár, amit sokan kellemetlenségnek élnek meg, ám ezek az apróságok pont arra jók, hogy az egyik legnehezebb területen, a fogyókúrában „alkossunk nagyot” ezalatt a néhány hónap alatt. Íme, néhány indok, amiért a nyár a legjobb időszak arra, hogy fogyókúrába kezdj!

1. Mert sokkal több vizet iszol

Talán észre sem veszed, de az állandó forróság miatt sokkal több vizet iszol nyáron, mint bármikor máskor, hiszena szervezetedne kegyszerűen szüksége van rá. A fogyókúra egyik legfontosabb pontja pedig a bőséges vízfogyasztás. Mert minél több vizet iszol, annál hamarabb érzed azt, hogy tele vagy, és annál kevesebbet fogsz enni.

2. Mert a melegben kevésbé vagy éhes

Lehet, hogy minden második napodat egy hűsítő fagylalttal zárod, és emiatt úgy érzed, nyáron sokkal több kalóriát viszel be, de szerencsére nem ez a helyzet. Kutatások bizonyítják ugyanis, hogy a melegben egyszerűen nem képes a szervezet ugyanakkora mennyiségű „nehéz étel” befogadására, mint máskor. Ha akarod, ha nem, nyáron tehát mindenképp kevésbé vagy éhes!

3. Mert nem használod az ételt hangulatjavítónak

Sok-sok egyetemi kísérletekkel alátámasztott tény, hogy télen könnyebben fordul az ember a hűtőhöz, hogy jobban érezze magát, mint nyáron (ennek egyik elsődleges oka a napfény hiánya). A hidegben, mikor a lakásból sincs kedved kilépni, sokkal hamarabb találod magad a tévé előtt egy nagy tányérral, mint nyáron.

4. Mert könnyebb egészséges ételeket enni ilyenkor

Nyáron, mikor szezonja van a dinnyének, a körtének, a paradicsomnak, a paprikának, uborkának, sokkal könnyebben tudsz olyan ételeket fogyasztani, amik nem csak kalóriaszegények és egészségesek, de tele is vagy tőlük. Így pedig a fogyókúra betartására is sokkal könnyebb figyelni.

5. Mert ott a strand

Mindenki nyáron akarja a legjobb formáját hozni, elvégre a strandon nehéz nagykabátban és farmerben elrejteni a testünk azon részeit, melyekkel nem vagyunk elégedettek. A fürdőruhában való megjelenés mások előtt extra motivációt ad így, hiszen ha most nem teszel azért, hogy úgy nézhess ki egy bikiniben, ahogy szeretnél, akkor megint egy éven át fogsz haragudni magadra…

Felhasznált irodalom

healthifyme.com/blog/5-reasons-summer-weight-loss-season/

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Ezt már láttad?

×
Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.