fbpx Outlet
×
Ha még 8999 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

5 egyszerű fitneszszalag gyakorlat a formás lábakért

A fitneszszalag igazán zseniális edzőeszköz, mivel könnyedén magunkkal vihetjük bárhova, így szinte bárhol elvégezhetünk vele egy gyors edzést. Persze az otthon nyugalma azért a legalkalmasabb erre. A lábak formálása általában a hölgyek egyik kiemelt célja, érthető okokból. A lábedzésnek ugyanakkor nem csak esztétikailag van jelentősége. A lábak fontos tartószereppel bírnak, ezért a test többi részének edzéséhez, illetve általában a hétköznapokban is szükségesek az erős lábak.
A következőkben bemutatunk 5 könnyű, otthon is elvégezhető lábgyakorlatot, melyekhez mindössze egy fitneszszalagra lesz szükséged!

Mindegyik gyakorlatból végezz 20 ismétlést (lábanként), legalább heti 3 alkalommal. Természetesen ahogy fejlődsz az idő előrehaladtával, úgy növelheted a sorozatok, illetve az edzések számát. Edzések előtt végezz rövid, pár perces dinamikus nyújtást (pl. karkörzések, törzskörzések és hajlítások, láblendítések, guggolások), majd edzés végeztével levezetésként 5-10 perc statikus nyújtást (a klasszikus, 30-40 másodpercig kitartott nyújtó mozdulatok).

Lábnyújtás fitneszszalaggal

Feküdj hanyatt, egyik talpad legyen a földön (behajlított térddel), a másik a levegőben (szintén behajlított térddel), és ez alá tedd a szalag közepét. Vedd kezeidbe a fitneszszalag két végét. A levegőben lévő lábadat nyújtsd ki, majdnem teljesen, majd engedd vissza.

Guggolás fitneszszalaggal

Vállszélességű terpeszben állj a szalag közepére, majd behajlított könyökkel húzd fel a szalag végeit vállmagasságba. A szalagot végig a válladnál tartva ereszkedj le guggolásba, majd állj fel.

Statikus kitörés fitneszszalaggal

Ez tulajdonképpen egy kitörés pozícióban végzett guggolás. Lépj előre az egyik lábaddal, úgy, hogy a talpad legyen a fitneszszalag közepén. A másik lábad hátrébb van, de egy vonalban, kb. 1 méterrel. Guggolj le, miközben a szalag két végét a kezeidben fogod és vállmagasságban tartod, előrenéző tenyerekkel. Addig hajlítsd az elöl lévő térdedet, amíg a hátsó térd el nem éri a földet. Ezután lassan told vissza magad a fenti pozícióba, majd rövid szünet után ismételd meg a mozdulatot.

Hátrarúgás fitneszszalaggal

Ereszkedj le négykézlábra, tartsd a fitneszszalag két végét a kezeidben, és a szalag közepe legyen a jobb talpad középső részén. Mindkét karod tartsd a földön, miközben a jobb lábaddal hátrafelé rúgsz. Ezután lassan engedd vissza a lábadat. (Ha jól csinálod, érezned kell ahogy a combhajlító izmod dolgozik.) Ügyelj arra, hogy a törzsed végig mozdulatlan, a hátad pedig semleges tartásban álljon. 20 ismétlés után válts a másik lábadra.

Combtávolítás fitneszszalaggal

Ülj le egy székre vagy padra és kösd össze a combjaidat a fitneszszalaggal. Lassan távolítsd el egymástól combjaidat, tarts már másodperc szünetet, majd térj vissza a kiinduló helyzetbe.

Egészségedre! Ne feledkezz meg az edzés végi nyújtó gyakorlatokról sem!

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Ezt már láttad?

×
Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.