fbpx Outlet
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

3 tipp, amivel az újévi fogadalmaid túlélik a januárt

Tippek, hogyan tudod teljesíteni újévi fogadalmaidatHa újév, akkor fogadalmak! Sokan vannak, akik megvárják január első napját, hogy belefogjanak valami nagyba, mondván, azzal, hogy éjfélkor ugrik egyet a számláló az évnél, tiszta lappal lehet indulni. A legnagyobb probléma, hogy ezek a fogadalmak általában nem élik túl a januárt. Pedig néhány egyszerű trükkel megoldható, hogy rávedd magad a folytatásra – ebben segítünk!

1. Tudj megbocsájtani magadnak és ne hagyd, hogy 1 “hiba” lehúzzon

A leggyakoribb probléma az újévi fogadalmakkal, hogy általában az első apró kihágást követően azt mondja az ember, hogy hát, ez most sem jött össze, akkor abba is hagyom az egészet.
Vegyük példának a fogyókúrás célokat. Rengetegen fogadják meg december 31-én, hogy jobban oda fognak figyelni arra, mit esznek. Azonban mikor a második, vagy harmadik héten egy kicsit mindenből elege van az embernek, és úgy érzi, csak egy szelet csoki segíthet, ott sok diéta véget is ér.
A kulcs, hogy képesek legyünk megbocsátani magunknak. A példa kedvéért, attól, hogy megettél egy péksüteményt vagy épp megittál egy pohár kólát, az még nem jelenti azt, hogy fel is kell adnod.
Mindenki megtorpanhat egy kicsit, hiszen senki sem tökéletes! Fogadd el, hogy hibáztál, és menj tovább az eredetileg megkezdett úton. Igen, lesznek bökkenők bőven, de ha kitartó vagy, eléred a célod!

2. Adj meg konkrét, elérhető célokat

Szintén gyakori probléma a fogadalmaknál, hogy olyan célt tűzünk ki magunk elé, amelyről már az első pillanattól tudjuk, elérhetetlen. Ha például azt írjuk fel egy papírfecnire december utolsó napján, hogy jövőre le kell fogynunk 30 kilót, szinte garantálható, hogy január második hetére már semmi nem marad a diétából.  Inkább kisebb, de olyan feladatok találj ki magadnak, amelyekről tudod, hogy tényleg képes vagy elérni.
Például ha el akarsz kezdeni rendszeresen mozogni, ne azt tervezd be, hogy akkor innentől heti ötször futni jársz majd munka előtt, reggel 6-kor. Kezdj azzal, hogy hetente kétszer elmész egy hosszabb sétára, aztán, ha az már komfortos, jöhet a kocogás, és így tovább. A lényeg, hogy ne légy saját magad ellensége, csak olyan célt tűzz ki, amit meg is tudsz és akarsz valósítani!

3. Próbálj társakat találni fogadalmadhoz

Apróságnak tűnhet, de sokan el sem tudják képzelni, mekkora különbséget jelent, ha valaki egyedül próbál véghez vinni egy fogadalmat, vagy ha van mellette legalább egy társ, aki segít neki!
Gondolj csak bele, mennyivel nehezebb lenne hátat fordítani a kitűzött célnak, ha megígérted volna mondjuk a párodnak vagy a gyermekednek, hogy az egészséged érdekében lefogysz, esetleg egy barátodnak, hogy vele együtt kezdesz el rendszeresen sportolni. Hiszen így, bármilyen kegyetlenül is hangzik, nemcsak magadnak okoznál csalódást, hanem egy olyan embernek is, aki fontos számodra, ez pedig óriási mentális löketet ad!
Ha nem akarsz a családoddal, vagy a barátaiddal közös fogadalmat, akkor is vannak egyéb lehetőségeid. Az internetnek köszönhetően ma már néhány kattintással tudunk találni egy olyan csoportot, amely pontosan ugyanazt szeretné elérni, mint mi. Velük átbeszélheted a fogadalmaddal járó nehézségeket, megoszthattok egymással tippeket, és örülhettek egymás sikerének. Ha még nem próbáltad, hidd el, érdemes ebbe az irányba is elmenni, hiszen egyedül minden nehezebb.

Mi hiszünk benned: ez lesz az az év, amikor teljesíted a fogadalmad! Hajrá, veled vagyunk!

Felhasznált irodalom

oxbridgehomelearning.uk/blog/3-tips-stay-motivated-january/
sportsshoes.com/running-hub/motivation/5-ways-to-stay-motivated-through-january-and-beyond/

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.