fbpx Outlet
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

1 perces teszt – Mennyire vagy pozitív ember?

Positive attitudeMindannyian tudjuk, hogy a boldogság egyik legfőbb tényezője a pozitív beállítottság. Az alábbi, 1 perces tesztből megtudhatja, miért is különösen fontos, hogy Ön is úgy lássa, a pohár félig tele van, és nem pedig félig üres!

Szeretném, ha lassan elszámolna magában tízig, és közben alaposan felmérné a környezetét ahol most éppen tartózkodik, és megjegyezne minden tárgyat ami kék színű! Megvan? Akkor most szeretném megkérni, hogy anélkül, hogy a képernyőről felnézne, csukja be a szemét, és idézzen fel minden olyan tárgyat a környezetében ami sárga színű! Nem elírás, a sárga színű dolgokat idézze fel! Több mint valószínű, hogy most nevetve azt mondja magának: nem tudom. Pedig ha alaposan körbenéz, minden bizonnyal nagyon sok sárga színű dolog van Ön körül most is.

A jelenség magyarázata az agyunk működési mechanizmusából fakad: ha a figyelmünk egy adott téma vagy jelenség köré koncentrálódik, akkor figyelmen kívül hagy minden mást, az oda nem illő” dolgokat. Ilyen az ember figyelme. Ha a kéket keressük, nem látjuk meg a sárgát. Az ember nagyon sok dolog felett nincs hatalommal, sok minden ér bennünket, jó és rossz külső hatások egyaránt. A boldogságunk nagyban múlik azon, hogy hogyan viszonyulunk ezekhez a bennünket érő dolgokhoz, amiken nem tudunk változtatni. Csak a rossz dolgokat vesszük észre? Miről beszélgetünk az ismerőseinkkel? Hogy már megint milyen rossz az idő? Hogy ki és milyen rosszat tett megint? Ha a rossz dolgokra koncentrálunk, nem fogjuk észrevenni a bennünket érő jó dolgokat, és menthetetlenül boldogtalanok és depressziósak leszünk.
Sokszor nem tudjuk kivonni magunkat a negatív dolgokból, de ne időzzünk velük többet, mint amennyit a kezelésükhöz és megoldásukhoz feltétlenül szükséges! Vegyük észre a pozitív dolgokat, és foglalkozzunk azokkal! Fegyelmezzük gondolatainkat és beszédünket!

Tűzze ki célul, hogy a nap hátralévő részében nem mond senkire semmi rosszat! Második feladat, hogy a legapróbb jó dolgokat is észrevegye! Meg fogja látni, hogy sokkal több jó dolog éri valójában, amiket eddig észre sem vett. Visszamosolyog a boltos? Ránk nevet egy kisgyerek? Érdeklődik utánunk egy barátunk? Őszbe öltözik a természet? Szép a naplemente? Van mit ennünk és van mibe öltöznünk?
Meg fogja látni, hogy sokkal több ajándékot kapunk minden nap, minthogy meg tudnánk számolni.

Szeretettel és üdvözlettel:

Benkovics Péter
életmód tanácsadó
netamin.hu

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.