fbpx
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

A bélflóra fontosabb, mint gondolná!

FitnessA táplálkozástudomány egyik legújabb – és meggyőződésem szerint a jövő egyik legkutatottabb – területe a bélflóra kutatása. Pre- és probiotikus készítmények már most szép számban kaphatóak, de a fogyasztók nagyon keveset tudnak az egészséges bélflóráról, annak fontosságáról, előnyéiről, fenntartásáról. Ez nem véletlen, a legtöbb ilyen termék ugyanis csak marketingesek által kifundált pénzszerzési módszer, az egészséges bélflóra titka ugyanis a megfelelő táplálkozásban rejlik!

Az ember kb. 10 méter hosszúságú bélcsatornájában 4-500 -féle (!) baktérium él, ezek egy része „jó baktérium”, szimbiózisban él velünk, azaz kölcsönösen előnyös számunkra és a baktérium számára is az együttlét: mi tápanyagot biztosítunk, ők pedig többek között az immunitás, az emésztés, de még az idegrendszer egészségét is támogatják.

A rossz bélflóra az elhízás katalizátora

Nem csak a törperdőben, de a bélrendszerben sem minden „játék és mese”, vannak ugyanis olyan baktériumok, gombák, vírusok, paraziták, melyek károsak az egészségünkre és szintén a bélflóránkban akarnak megtelepedni. Hogy a jó vagy a rossz baktériumok vannak túlsúlyban, azt alapvetően a táplálkozásunk határozza meg (nomeg persze az antibiotikumok, melyek sajnos atombombaként írtanak mindent a bélflórában, nem csak a betegséget). Bizonyos élelmiszerek a jó baktériumoknak, más élelmiszerek a rossz baktériumoknak kedveznek.

Kutatásaim során arra a következtetésre jutottam, hogy az egészséges bélflóra megteremtése a végleges fogyás egyik legfontosabb tényezője! Mindannyian tudjuk, hogy a testsúlyt alapvetően a kalóriabevitel és felhasználás különbözete határozza meg. Ha többet használunk fel mint amit beviszünk, akkor fogyunk, ellenkező esetben hízunk. Mégis, mindannyian ismerünk embereket, akik nagyon sokat esznek mégsem kövérek, és olyanokat is, akik keveset esznek, mégis jelentős feleslegük van. Ennek okozója persze az egyéni, genetikai adottság is, de meghatározó az is, hogy az adott személynek milyen a bélflórája! Ha a rossz baktériumok dominálnak a bélrendszerben, akkor nem csak egy csomó betegségünk lehet, de ez hihetetlen módon felgyorsítja a hízást, és szinte lehetetlenné teszi a fogyást!

Jó bélflóra, optimális testsúly

A Tuti Fogyás Program című könyvemben szereplő táplálkozási irányelveket tudatosan úgy állítottam össze, hogy a bélben élő, jó baktériumoknak kedvezzen a rosszak rovására. A megfelelő ételek fogyasztásával – és a rosszak elhagyásával – helyreáll az optimális bélflóra. Ez nem csak az emésztési problémákat szünteti meg, erősíti az immun- és idegrendszert, de a tápanyag-felhasználást is optimalizálja. Az eredmény gyors és egészséges fogyás, és sokkal jobb közérzet! 

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Ezt már láttad?

×
Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.