fbpx
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

6 érv, amiért érdemes vitaminokat szedni

woman with vitaminsKerek vitamin, szögletes vitamin, gömbölyű vitamin, lapos vitamin… csak kapkodjuk a fejünket a színes kavalkád láttán, amely „kirobbanó energiát, tökéletes alakot, örök fiatalságot” ígér. Kételkedsz? Jogosan teszed! Érdemes akkor egyáltalán vitaminokat szednünk? IGEN! 6 érvem van rá, hogy miért?

1. Mert nem tudunk nélkülük élni
A vitaminok kis mennyiségben ugyan, de elengedhetetlenek a bennünk lejátszódó biokémiai folyamatok optimális működéséhez, szervezetünk azonban legtöbbjük előállítására képtelen. Így a szükséges mennyiséghez kénytelenek vagyunk külső forrásból hozzájutni.

2. Mert már semmi sem olyan, mint régen
A talajok fokozatos kimerülésének, a hosszú szállítási időknek, a magas feldolgozottsági foknak köszönhetően jelenlegi élelmiszereink vitamintartalma jóval alacsonyabb, mint az elmúlt évszázadokban. Ezért ma már nagyon ritkán tudjuk vitaminigényünket kizárólag táplálkozással fedezni.

3. Mert önpusztító életet élünk
A stressz, a mozgáshiány, a rohanó életmód és a környezetszennyezés romboló hatásai miatt nagyobb szükségünk van a vitaminokra, mint valaha.

4. Mert nem vagyunk egyformák
A vitaminpótlásra különösen oda kell figyelni speciális élethelyzetekben, például várandósság és szoptatás alatt, idős korban, szokatlan étrend – fogyókúra, vegán táplálkozás – ételallergia vagy egyéb okból történő egyoldalú táplálkozás esetén.

5. Mert jobb félni, mint megijedni

Bár előfordulhatnak mellékhatások és nem kívánt interakciók, a vitaminok szedése messze kevesebb kockázattal jár, mint a gyógyszereké, ezért a hangsúlyt érdemes a megelőzésre helyeznünk. Ha mégis megtörtént a baj – szigorúan orvosi ellenőrzés mellett- kiegészítő terápiaként is hatékony segítséget nyújthatnak betegségeink leküzdésében.

6. Mert ép testben ép lélek
Ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat a bőrünkben, a legtöbb vitaminból az RDA1 szerinti szükséges minimumnál jóval magasabb mennyiséget érdemes fogyasztanunk. Azonban jóból is megárt a sok: nem csak a vitaminhiány, a túladagolás is veszélyes lehet, főleg zsíroldékony vitaminok esetében, ezért a bevitel felső határára (UL2) is oda kell figyelnünk.

Természetesen a kiegyensúlyozott táplálkozást semmi nem pótolja, a részleges hiányosságokat azonban – anélkül, hogy túlmisztifikálnánk őket – hatékonyan pótolhatjuk megfelelő vitaminkészítményekkel.

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.