
A tartalomból:
- tömör összefoglaló a helyes táplálkozásról
- alapelvek: mit jó együtt fogyasztani és mit nem?
- húsmentes reggeli, ebéd, vacsora receptek
- desszertek, dresszingek, pástétomok
- magyaros ételek húsmentes változata
Kiadó: BIK Könyvkiadó
Kötés: tűzött
Oldalszám: 88
Miért ajánlatos törődnünk a táplálkozásunkkal? Testünk minden egyes sejtjét az az étel alkotja, amelyet elfogyasztunk, és a táplálék a szervezetünk működésének energiaforrása. “az vagy, amit megeszel!”
Néhány egyszerű alapelv gyakorlati alkalmazásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért. Nem csak a vegetáriánus recepteket érdemes kipróbálni, kóstoljuk meg a vegán (tej és tojás nélkül, csak növényi összetevőkből elkészíthető) ételeket is, hiszen az állati eredetű élelmiszerek helyett sokféle növényi alapanyagot használhatunk a konyhában, védve ezzel az egészségünket és a környezetünket.
Vegetáriánus és vegán receptek gyűjteménye, sok hagyományos, magyaros étel növényi változatával. Megtalálható benne a rakott káposzta, sőt a sólet vegetáriánus változata is, de található benne vegán tortaalap teljes kiőrlésű lisztből, vagy hideg lencsesült recept is például.
Rengeteg receptet találunk az interneten – mi is igyekszünk minél több húsmentes ételreceptet megosztani olvasóinkkal, de ajánljuk ezt a könyvet azoknak, akik jobban szeretik még mindig a kézbe vehető tartalmat, a papír illatát.
A férfi egészséget támogató, gyógynövény és vitamin tartalmú készítmények. Fejlesztésük speciálisan a férfiak szervezetéhez, egészségügyi problémáihoz igazodott.
A női egészséget támogató, gyógynövény és vitamin tartalmú készítmények. Fejlesztésük speciálisan a nők szervezetéhez, egészségügyi problémáihoz igazodott.
Nem tartalmaz semmilyen állati eredetű összetevőt ezért vegetáriánusok, vegánok is fogyaszthatják.
Kibírnád egy hónapig hús, tejtermék és tojás nélkül? Itt a alkalom hogy kipróbáld! Veganuár kihívás – egészség- és környezetvédelem egyben!
A hajdina – más néven pohánka, tatárka vagy tatárbúza – tökéletesen beleilleszthető az egészséges táplálkozásba, mégsem annyira elterjedt a fogyasztása. Miért érdemes (v)enned és hogyan tudod elkészíteni. tárolni ezt a szuperélelmiszernek is beillő alapanyagot? Részletek a cikkben!
Egész nap zöldséget és gyümölcsöt eszel, mégsem tudsz fogyni? Ha növényi étrenden vagy, mégis problémát jelent a túlsúlytól megszabadulni – vagy esetleg hízol is mellette – valamilyen étrendi bakit követsz el. Mik lehetnek azok? Összegyűjtöttük a cikkben!
Hallottál már a Húsmentes Hétfő mozgalomról? Már évek óta jelen van, mégsem annyira került itthon a köztudatba. Modern, hitvallástól független böjt azoknak, akik tennének egy kicsit magukért és a környezetért, de tartanak a drasztikus változtatásoktól. Katt a részletekért!
Korábban írtunk arról, hogyan újítsd meg az étkezési szokásaidat a tavaszi megújulás jegyében, most az életmódoddal kapcsolatban gyűjtöttünk össze kis energiával megvalósítható változtatásokat, amik segítenek teljesebb és egészségesebb életet élni! Olvass tovább a részletekért!
Ha érzed, hogy valamit változtatnod kellene, mert nem érzed jól magad a bőrödben, akkor a tavasz a legmegfelelőbb időszak a váltásra. Kezdj el apránként változtatni, mi adunk hozzá pár tippet, hogyan fogj neki a nagytakarításnak az étrendedben is! Egészséges étrend alapjai, mit igen és mit ne – kattints a részletekért!
Szeretnél egészséges ajándékot adni? Vagy utolsó pillanatos ajándékötletet keresel? Ehető ajándékot adni mindig jó ötlet! Receptek, ötletek karácsonyra!
Egy finnországi egyetem kutatói felfedezték, a növényekből kinyert fehérje hatalmas segítség tud lenni a betegség kialakulásának megelőzésében! Olvasd el az érdekes kutatás részleteit!
Készíts otthon natúr, fehérjében gazdag, egészséges mogyorókrémet. Nagyon egyszerű, semmi más nem kell hozzá, mint mogyoró és turmixgép. Gyorsan elkészíthető, és sokkal olcsóbb, mint a bolti! Mindenmentes, nyers vegán recept!
Mi a paleó diéta lényege, mik az előnyei ls a hátrányai? Mennyire megalapozott tudományosan és milyen filozófia rejlik a diéta mögött? Válaszok és gondolatok a paleóval kapcsolatban!
50 felett óvatosan fogyasszunk állati eredetű fehérjéket – állítja egy, a Cell Metabolism című szaklapban megjelent tanulmány. Hogy miért? A tanulmány eredményeit cikkünkben részletezzük.
Közel harmadával alacsonyabb a szívbetegségek kialakulásának kockázata a kizárólag növényi alapanyagokat tartalmazó vegetáriánus étrend híveinél, a húst rendszeresen fogyasztókkal összehasonlítva.
Hozzászólások