fbpx
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Netamin VAS-KOMPLEX szirup150 ml - 1 havi adag

Netamin VAS-KOMPLEX szirup
 • Komplex készítmény szerves vassal (vas-biszglicinát), C-vitaminnal, szerves foláttal, B-vitaminokkal és rézzel
 • Magas felszívódási és hasznosulási arány, könnyen emészthető forma
 • A vas többek között hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez
 • A C-vitamin fokozza a vas felszívódását
 • 100% vegán termék!
raktáron
Normál ár: 4375 Ft
Kosárba teszem

Szerves kötésű vas-biszglicinát + C-vitamin, szerves folát, B-vitaminok és réz kombinációja könnyen lenyelhető szirup formában. Kiválóan felszívódik és kíméletes a gyomorhoz. 100% vegán termék!

Szedése ajánlott többek között vashiány, illetve megnövekedett vasszükséglet (pl. terhesség, szoptatás, menstruáció, fizikai megterhelés) esetén.

Vas: a nélkülözhetetlen ásványi anyag

A vas emberi szervezetben betöltött élettani hatása felbecsülhetetlen értékű. Fontos alkotóeleme a vörösvérsejtben lévő oxigénszállító fehérjének, a hemoglobinnak, ezért nélkülözhetetlen a sejtek és a szervek normális működéséhez. Szükséges a táplálékok energiává történő átalakításához, az immunsejtek osztódásához és éréséhez, illetve a normális kognitív funkciók fenntartásához is.

A vasat a szervezetünk nem képes előállítani, ezért a táplálkozás során kell bevinnünk. Ha nem jut elegendő vas a szervezetbe, először a különböző szervekben tárolt tartalékokat használjuk fel, majd ha ezek is kifogytak, elkezd csökkenni a vér hemoglobintartalma, ami vérszegénységhez vezethet.

A vas jótékony hatásai*

 • hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez
 • részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban
 • hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez
 • hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez
 • hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához
 • részt vesz a szervezet normál oxigénszállításában

*Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által tudományosan bizonyított, és az Európai Bizottság (EC) által engedélyezett állítások.

3 érv a Netamin VAS-KOMPLEX szirup mellett

1. Szerves vasat tartalmaz: kiválóan hasznosul és kíméletes a gyomorhoz!

A legtöbb vaspótló készítmény a vasat valamilyen vas-só (például vas-szulfát vagy vas-fumarát) formájában tartalmazza. Ezekkel a formákkal az a probléma, hogy felszívódásuk alacsony, és olyan nemkívánatos mellékhatásokat okozhatnak, mint hányinger, székrekedés, puffadás, hasi fájdalmak, hasmenés.1-5

A Netamin VAS-KOMPLEX szirupban azonban vas-biszglicinát található! Ez egy szerves kötésű forma, amelyben a vas kelát kötéssel kapcsolódik a glicin nevű aminosavhoz, ennek köszönhetően magasabb a felszívódási és hasznosulási aránya, valamint sokkal kíméletesebb a gyomorhoz.6,7 Különböző tudományos vizsgálatok megállapították, hogy a vas-biszglicinát 2-4-szer jobb felszívódással rendelkezhet, mint a széles körben használt vas-szulfát és vas-fumarát.8-10

2. Hatékonyságát egyéb összetevők is segítik!

A Netamin VAS-KOMPLEX szirup formulája extra vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz! A C-vitamin fokozza a vas felszívódását, hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. A réz a szervezetben részt vesz a normál vasszállításban. A szerves folát hozzájárul a normál vérképzéshez, az immunrendszer megfelelő működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. A B1-, B2-, B6- és B12-vitaminok részt vesznek a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, hozzájárulnak a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, az idegrendszer normál működéséhez. A B6- és B12-vitaminok hozzájárulnak a normál vörösvérsejt-képződéshez, az immunrendszer normál működéséhez.

3. Folyékony állagának köszönhetően könnyen lenyelhető, jól felszívódik!

A tablettáknak és kapszuláknak először fel kell oldódnia az emésztőrendszerben, ez lassítja, nehezítheti a felszívódást. Egy átlagos ember szervezete sok esetben csak 20%-át képes feloldani és felszívni a szilárd étrend-kiegészítőknek, a maradék 80% kiürül. A Netamin VAS-KOMPLEX szirupban azonban előre oldott, folyékony formában találhatóak meg a tápanyagok. Egyes források szerint a folyékony készítményeknek akár 98%-át képes felszívni a szervezet!11

A Netamin VAS-KOMPLEX szirup azoknak is tökéletes választás, akik nem szeretnek vagy nem tudnak nagy méretű tablettákat lenyelni. A könnyen emészthető, folyékony állagnak köszönhetően idősebbek is könnyen be tudják vinni a szükséges napi adagot.

A vashiány járványszerű és globális

A világon több mint 2 milliárd ember (a népesség több mint 30%-a) szenved vérszegénységben, a legtöbb esetben vashiányból eredően. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a szervezetünk anélkül is lehet vashiányos, hogy ez vérszegénység formájában jelentkezne.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a vashiány a világ vezető tápanyaghiánya, és az egyetlen olyan tápanyaghiány, amely az iparosodott országokban is széles körben elterjedt.12 A szervezet becslése alapján a világ teljes lakosságának akár 80 százaléka nem rendelkezik megfelelő vasszinttel.13

A vashiányra utaló leggyakoribb jelek

A vashiány legjellemzőbb tünete az állandó fáradtság, kimerültség, ami elegendő alvás és pihenés ellenére is tartósan jelen van. Emellett egyéb árulkodó jelekre is érdemes figyelni:

 • diffúz hajhullás, hajritkulás, komolyabb mennyiségű hajvesztés
 • erős menstruáció
 • sápadtság és/vagy sötét karikák a szem körül
 • légszomj, gyors kifulladás
 • heves szívdobogás
 • nyugtalan láb szindróma
 • fejfájás, szédülés, koncentrációzavar
 • szokatlan dolgok megkívánása (pl. anyag, sár, kréta, jég)
 • törékeny körmök
 • gyakori fertőzések
 • nyelvgyulladás, nyelési nehézségek
 • libidócsökkenés

A vashiány kockázatát számos tényező növelheti, például az egyoldalú táplálkozás, drasztikus fogyókúrás diéták, vegetáriánus és vegán étrend, és a magas fitáttartalmú táplálkozás (főként gabonák, hüvelyesek). Vashiány helyes táplálkozás mellett is kialakulhat, ha a szervezet valamilyen okból (pl. gyomor-bélrendszeri betegség) nem képes felszívni a vasat. A fokozott vérvesztés, terhesség, szoptatás, aktív életmód vagy a rendszeres véradás is vashiány kialakulásához vezethet.

A vashiány a pajzsmirigy hormonok termelésére is negatívan hathat, a pajzsmirigy-alulműködésnek, bélrendszeri és egyéb zavaroknak oka és következménye is lehet.

Gyomorkímélő vaspótlás – terhesség és szoptatás alatt is!

Az emésztési gondok (pl. gyomorégés, hasfájás, székrekedés, hasmenés) terhesség alatt, sőt szülés után is igen gyakoriak. Sokan nem is sejtik, hogy ezeket akár a szervetlen vasat tartalmazó étrend-kiegészítő készítmények is okozhatják. A vasszükséglet várandósság és szoptatás alatt duplájára nő, tehát a vaspótlást nem hagyhatod el, de akkor mi a megoldás? A Netamin VAS-KOMPLEX szirup!

A Netamin VAS-KOMPLEX szirup kismamáknak tökéletes választás, mivel szerves kötésű vas-biszglicinátot tartalmaz, amely sokkal kíméletesebb a gyomor-bélrendszerrel, mint a szervetlen vasvegyületek.

Kiknek ajánlott a Netamin VAS-KOMPLEX szirup fogyasztása?

✔️ Vashiánnyal, vashiányos vérszegénységgel diagnosztizált embereknek
✔️ Egyoldalúan, hiányosan táplálkozóknak
✔️ Menstruáló nőknek
✔️ Várandós és szoptató kismamáknak
✔️ Idősebbeknek
✔️ Sportolóknak, fizikailag aktív életet élőknek
✔️ Betegségből lábadozóknak
✔️ Vegetáriánusoknak
✔️ Rendszeres véradóknak
✔️ Felszívódási zavarral küzdőknek (pl. cöliákia, gyulladásos bélbetegségek)

OGYÉI szám: 24408/2020. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.


Hivatkozások:
1 Clénin G, Cordes M, Huber A, et al. Iron deficiency in sports – definition, influence on performance and therapy. Swiss Med Wkly. 2015 Oct 29;145:w14196.
2 Pereira DI, Couto Irving SS, Lomer MC, et al. A rapid, simple questionnaire to assess gastrointestinal symptoms after oral ferrous sulphate supplementation. BMC Gastroenterol. 2014 Jun 4;14:103.
3 Fairweather-Tait SJ, Wawer AA, Gillings R, et al. Iron status in the elderly. Mech Ageing Dev. 2014 Mar-Apr;136-137:22-8.
4 Toblli JE, Brignoli R. Iron(III)-hydroxide polymaltose complex in iron deficiency anemia / review and meta-analysis. Arzneimittelforschung. 2007;57(6A):431-8.
5 Dresow B, Petersen D, Fischer R, et al. Non-transferrin-bound iron in plasma following administration of oral iron drugs. Biometals. 2008 Jun;21(3):273-6.
6 Singh S, Singh S, Lata S, et al. Evaluation of efficacy and tolerability of ferrous bisglycinate tablets in comparison with ferrous sulphate tablets in patients with iron deficiency anemia. J Pharm Res. 2011;4:2836–9.
7 Jeppsen RB. Toxicology and safety of Ferrochel and other iron amino acid chelates. Arch Latinoam Nutr. 2001 Mar;51(1 Suppl 1):26-34.
8 Bagna R, Spada E, Mazzone R, et al. Efficacy of Supplementation with Iron Sulfate Compared to Iron Bisglycinate Chelate in Preterm Infants. Curr Pediatr Rev. 2018;14(2):123-129.
9 Szarfarc SC, de Cassana LM, Fujimori E, et al. Relative effectiveness of iron bis-glycinate chelate (Ferrochel) and ferrous sulfate in the control of iron deficiency in pregnant women. Arch Latinoam Nutr. 2001 Mar;51(1 Suppl 1):42-7.
10 Milman N, Jønsson L, Dyre P, et al. Ferrous bisglycinate 25 mg iron is as effective as ferrous sulfate 50 mg iron in the prophylaxis of iron deficiency and anemia during pregnancy in a randomized trial. J Perinat Med. 2014 Mar;42(2):197-206.
11 The Physician’s Desk Reference,p.1542.
12 https://www.who.int/nutrition/topics/ida/en/
13 De Benoist B, McLean E, Egli, Cogswell M, editors. Worldwide prevalence of anaemia 1993–2005: WHO global database on anaemia; Geneva: World Health Organization; 2008.

Hozzászólások

Szedés

Adagolás: Napi 5 ml (egy kávéskanálnyi mennyiség) étkezés előtt fél órával.
(A szirup bevételét követő 1 órában lehetőleg ne fogyasszon kávét.)

Hatóanyag táblázat

Hatóanyag A napi adag tartalmaz (5 ml) NRV%
C-vitamin 120 mg 150%
Vas (vas-biszglicinátból) 14 mg 100%
B6-vitamin (Piridoxin) 4 mg 286%
B2-vitamin (Riboflavin) 3 mg 214%
B1-vitamin (Tiamin) 1 mg 91%
Réz 1 mg 100%
Folát (L-metil-folátból) 400 mcg 200%
B12-vitamin (metilkobalaminból) 5 mcg 200%

Összetétel: Tisztított víz, L-aszkorbinsav, stabilizátor (nátrium-citrát), narancs aroma, édesítőszerek (szukralóz, szteviol-glikozidok), tartósítószerek (nátrium-benzoát, kálium-szorbát), vas-biszglicinát, piridoxin-hidroklorid, riboflavin-5′-foszfát nátriumsója, tiamin-mononitrát, réz-szulfát, L-metil-folát, metilkobalamin.

*NRV%: Felnőttek számára ajánlott napi bevitel százaléka

Kinek ajánljuk?

Férfiaknak ajánlott

A férfi egészséget támogató, gyógynövény és vitamin tartalmú készítmények. Fejlesztésük speciálisan a férfiak szervezetéhez, egészségügyi problémáihoz igazodott.

Nőknek ajánlott

A női egészséget támogató, gyógynövény és vitamin tartalmú készítmények. Fejlesztésük speciálisan a nők szervezetéhez, egészségügyi problémáihoz igazodott.

Szívbarát

Szedése szív-és érrendszeri betegségekkel küzdőknek kifejezetten ajánlott.

Vegán

Nem tartalmaz semmilyen állati eredetű összetevőt ezért vegetáriánusok, vegánok is fogyaszthatják.

30 napos visszafizetési garancia

A bontatlan termék árát 30 napon belül visszafizetjük!*

Részletek:

*A pénzvisszafizetés bontatlan termékekre vonatkozik. A pénzvisszafizetési igény a számlázási naptól számított 30 napon belül érvényesíthető, KIVÉVE könyvek esetén, ahol 14 napon belül jelezd kérlek ilyen irányú igényedet.

A rendeléstől számított 30 napon belül postacímünkre juttasd vissza az alábbiakat:

– A terméket eredeti csomagolásban (több darab rendelése esetén minden terméket).
– A termékkel kapott eredeti számlát.
– Egy rövid levelet, amelyben megindoklod a visszaküldést. Mi nem fogunk mérlegelni, ez a könyvelésünkhöz elengedhetetlen.
– Kérjük, hogy a csomagot ne utánvétes csomagként add fel, mert ezt nem áll módunkban átvenni, hiszen a csomag tartalma ismeretlen előttünk a felbontásig!

Székhelyünk és postacímünk: 1116 Budapest, Fehérvári út 132-144.

A beérkezéstől számított 30 napon belül, a vásárlás módjával megegyező módon fizetjük vissza a termék vételárát:
– Utánvétellel történő rendelés esetén postai úton (ún. rózsaszín csekkel) történik a visszafizetés.
– A weboldalunkon keresztül történő bankkártyás fizetés esetén átutalással történik a visszafizetés.
– Előreutalással történő fizetés esetén átutalással történik a visszafizetés.
– Ha személyesen vásároltál tőlünk, akkor kérjük, hogy fáradj be irodánkba, előzetesen értesítve ügyfélszolgálatunkat ezen a telefonszámon: +36 70 601 9999

A visszaküldés költségét nem tudjuk átvállalni. Megértésed köszönjük!

Fontos! Csak akkor tudjuk visszafizetni a termék árát, ha a fenti pontok mindegyikének eleget tettél!

Megjegyzés: Kizárólag a közvetlenül a netamin.hu oldalról rendelt termék(ek)re vonatkozik a pénzvisszafizetési garancia. Más viszonteladóinkat nem kötelezhetjük erre, ezért a náluk vásárolt termékekre az adott viszonteladó egyéni szabályzata vonatkozik.

Vevői vélemények a(z) “Netamin VAS-KOMPLEX szirup” termékről

Oszd meg véleményed, tapasztalataid termékünkről és mi kupont küldünk cserébe!
A vélemény írásához be kell jelentkezni. Szabályzatunkat a véleményírásról ide kattintva éred el.
  5134
  Vashiány terhesség előtt, alatt és után: tudnivalók egy helyen

  Vashiány terhesség előtt, alatt és után: tudnivalók egy helyen

  A vashiány a vérszegénység vezető oka. Kiemelten veszélyezteti a termékeny korban lévő nőket, náluk kisebb a vasraktár a menstruáció, terhesség, szülés és szoptatás miatt. Várandósság és szoptatás alatt a megfelelő vasbevitel pedig a baba számára is létfontosságú.Mik a vashiány tünetei és mit lehet tenni ellene? Katt!

  Vegán és vegetáriánus étrend: 5 gyakran hiányzó vitamin és ásványi anyag

  Vegán és vegetáriánus étrend: 5 gyakran hiányzó vitamin és ásványi anyag

  A vegán és vegetáriánus táplálkozás egyaránt rendkívül egészséges, de számtalan jótékony hatásuk ellenére vannak rejtett buktatóik. Bizonyos vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz nehezebben, vagy egyáltalán nem lehet növényi ételekkel hozzájutni. A tápanyaghiány elkerülhető – mutatjuk, mire kell figyelned!

  Vashiányos vérszegénység: kiket érint, hogyan kezelhető?

  Sápadtság, állandó fáradtság, szívdobogásérzés, törékeny körmök: ezek mind lehetnek a vashiány tünetei. Kiket érint leginkább és hogyan lehet kezelni természetes módszerekkel? Röviden összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a cikkben.

  Akik ezt a terméket vásárolták, még ezek közül is tettek a kosarukba!

  Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.