fbpx
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Netamin Természetes E-vitamin komplex kapszula60 kapszula

Netamin Természetes E-vitamin komplex kapszula
 • Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
 • A tokoferolok az E-vitamin biológiailag legaktívabb formái
 • Ebben a termékben mind a négy, természetben előforduló tokoferol (alfa, béta, gamma és delta) megtalálható
 • Teljesebb és hatékonyabb, mint az egyes tokoferolok külön-külön
raktáron
Normál ár: 3870 Ft
Kosárba teszem

Természetes, vegyes tokoferolokból álló E-vitamin – miért fontos ez?

Ha leemelünk egy E-vitamin tartalmú étrend-kiegészítőt a boltok polcairól és elolvassuk az összetevők listáját, két dolog szinte garantált: csakis alfa-tokoferolt tartalmaz és azt is mesterséges változatban (dl-alfa-tokoferol).

Fontos ugyanakkor tudni, hogy az E-vitaminnak többféle formája (izomere) is létezik, és az alfa-tokoferol a természetben csak ritkán fordul elő önmagában – általában béta-, gamma- és delta-tokoferol is társul mellé. A különböző formák biológiai aktivitása és funkciója is eltérő, ezért fontos, hogy mindegyiket bevigyük a szervezetünkbe.

Kizárólag alfa-tokoferol szedése (függetlenül attól, hogy szintetikus vagy természetes) semmilyen esetben sem javasolt, ezzel ugyanis megváltozik a sejtekben a tokoferolok aránya, pl. lecsökken a gamma- és delta-tokoferol szintje, aminek veszélyes, egészségkárosító hatása lehet.1,2

Termékünkben mind a négy, természetben együtt előforduló E-vitamin forma megtalálható: alfa-, béta-, gamma- és delta-tokoferolok kiegyensúlyozott keveréke, így komplex módon támogatja az egészséget.

Védelem az oxidatív stressz ellen

Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Oxidatív stresszről akkor beszélünk, amikor a szervezetben a jótékony antioxidánsok és a káros szabad gyökök törékeny egyensúlya felborul.

Az E-vitamin rendkívül fontos eleme az emberi szervezet antioxidáns hálózatának, amely összesen öt pilléren alapul: C- és E-vitamin, koenzim Q10, alfa-liponsav és glutation.3 Tudományos vizsgálatok az oxidatív stresszt összefüggésbe hozták az öregedéssel és számos krónikus betegséggel, például diabétesszel, szív- és érrendszeri betegségekkel, neurodegeneratív betegségekkel és rákkal.4

Alfa-, béta-, gamma- és delta-tokoferol, természetes egyensúlyban

A szakértők – régi vizsgálatokból levont téves következtetések miatt – évtizedekig csak az E-vitamin egyetlen formáját, az alfa-tokoferolt gondolták élettanilag hasznosnak. Ma már az a nézet uralkodik, hogy az E-vitamin három másik izomere – különösen a gamma-tokoferol – legalább ugyanannyira fontos, vagy akár bizonyos szempontokból fontosabb is, mint az alfa-tokoferol!

Mindössze egy hónapnyi, 400 NE alfa-tokoferollal történő étrend-kiegészítés képes kevesebb mint harmadára csökkenteni a szervezet gamma-tokoferol szintjét. Az étrend-kiegészítés abbahagyása után akár 2 évbe is telhet, mire helyreáll az alfa- és gamma-tokoferol természetes egyensúlya!5

Megjegyzés: a legtöbb gyártó E-vitaminként kizárólag alfa-tokoferolt használ, hiszen a szabályozás ezt megengedi, és ehhez az alapanyag is jóval olcsóbb (különösen mesterséges változat esetén).

A teljes körű antioxidáns- és egészségvédelem érdekében természetes egyensúlyra kell törekednünk az alfa-, béta-, gamma- és delta-tokoferol egyszerre történő bevitelével. A Netamin Természetes E-vitamin komplex kapszula segítségével ez könnyedén elérhető.


A vegyes tokoferolok jótékony hatásai – a kutatások tükrében*

Kutatások alapján az alfa-, béta-, gamma- és delta- tokoferolt is tartalmazó vegyes tokoferolok legfontosabb jótékony hatásai:

 • Erősebb antioxidáns védelmet nyújthat. A gamma-tokoferol speciális tulajdonsága, hogy rendkívül hatékony az emberi szervezet egyik legveszélyesebb szabad gyöke, a peroxinitrit ellen, ami az öregedési folyamatnak is fő oka.6
 • Támogathatja a szív- és érrendszer egészségét. Az E-vitamin és a szív- és érrendszeri betegségek között a legtöbb eddigi kutatás gyenge vagy semmilyen kapcsolatot nem talált. Ezekben a kutatásokban azonban kizárólag alfa-tokoferolt alkalmaztak. További vizsgálatok fényt derítettek arra, hogy a gamma-tokoferol szintjének fontos szerepe lehet a magas koleszterinszint, az endothel-működészavar, az érelmeszesedés és az érelmeszesedéssel összefüggő szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, kezelésében.5,7,8
 • Csökkentheti a gyulladásokat. Kutatók bizonyították, hogy a gamma-tokoferol képes gátolni a gyulladásos folyamatokban kulcsszerepet játszó enzim, a COX-2 hatását. Az alfa-tokoferol viszont erre nem képes.9
 • Fokozhatja az immunműködést. Az E-vitamin a vér egyéb sejtjeihez képest magasabb koncentrációban található meg az immunsejtekben. Kutatások alapján az alfa-tokoferol, és minden bizonnyal az E-vitamin más formái is, hatással vannak az immunműködésre. A magasabb bevitel fokozza az immunitást és csökkenti a fertőzések kockázatát, különösen időskorban.10,11
 • Jót tesz a bőrnek. Az E-vitamin szájon át szedve segítheti a sebgyógyulást, az atópiás eredetű bőrgyulladás (atópiás dermatitisz) kezelését és az UV-sugárzás okozta károsodások elleni védelmet.12,13 Különösen jó bőrvédelemre C-vitaminnal, cinkkel kombinálva.

*Ez az ismertető nem a Netamin Természetes E-vitamin komplex kapszulára vonatkozik – általában véve mutatja be a vegyes tokoferolokról rendelkezésünkre álló tudományos ismereteket. A Netamin Természetes E-vitamin komplex kapszula nem gyógyhatással rendelkező készítmény.

A termék hatása egyénenként eltérő lehet és nem garantált.

OGYÉI szám: 24088/2020. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.


Hivatkozások:
1 Ohrvall M, Sundlöf G, Vessby B. Gamma, but not alpha, tocopherol levels in serum are reduced in coronary heart disease patients. J Intern Med. 1996 Feb;239(2):111-7.
2 Huang HY, Appel LJ. Supplementation of diets with alpha-tocopherol reduces serum concentrations of gamma- and delta-tocopherol in humans. J Nutr. 2003 Oct;133(10):3137-40.
3 Packer L, Colman C. The antioxidant miracle. New York: John Wiley & Sons, Inc; 1999.
4 Liguori I, Russo G, Curcio F, et al. Oxidative stress, aging, and diseases. Clin Interv Aging. 2018 Apr 26;13:757-772.
5 Wagner KH, Kamal-Eldin A, Elmadfa I. Gamma-tocopherol – an underestimated vitamin? Ann Nutr Metab. 2004;48:169–188.
6 Christen S, Woodall AA, Shigenaga MK, et al. gamma-tocopherol traps mutagenic electrophiles such as NO(X) and complements alpha-tocopherol: physiological implications. Proc Natl Acad Sci U S A. 1997 Apr 1;94(7):3217-22.
7 Saldeen K, Saldeen T. Importance of tocopherols beyond a-tocopherol: evidence from animal and human studies. Nutrition Research. 2005;25:877–889.
8 Mathur P, Ding Z, Saldeen T, et al. Tocopherols in the Prevention and Treatment of Atherosclerosis and Related Cardiovascular Disease. Clin Cardiol. 2015 Sep;38(9):570-6.
9 Jiang Q, Elson-Schwab I, Courtemanche C, et al. gamma-tocopherol and its major metabolite, in contrast to alpha-tocopherol, inhibit cyclooxygenase activity in macrophages and epithelial cells. Proc Natl Acad Sci U S A. 2000 Oct 10;97(21):11494-9.
10 Lewis ED, Meydani SN, Wu D. Regulatory role of vitamin E in the immune system and inflammation. IUBMB Life. 2019 Apr;71(4):487-494.
11 Lee GY, Han SN. The Role of Vitamin E in Immunity. Nutrients. 2018 Nov 1;10(11). pii: E1614.
12 Keen MA, Hassan I. Vitamin E in dermatology. Indian Dermatol Online J. 2016 Jul-Aug;7(4):311-5.
13 lpi.oregonstate.edu/mic/health-disease/skin-health/vitamin-E

Hozzászólások

Szedés

Adagolás: Felnőtteknek napi 1 lágyzselatin kapszula, lehetőleg étkezés közben.

Hatóanyag táblázat

Hatóanyag A napi adag tartalmaz (1 kapszula) NRV%
Természetes E-vitamin (alfa-, béta-, gamma- és delta-tokoferolok keverékéből) 300 mg 2500%

Összetevők: Vegyes tokoferolok keveréke, bevonó (zselatin, glicerin), tisztított víz.

*NRV%: Felnőttek számára ajánlott napi bevitel százaléka

Kinek ajánljuk?

Férfiaknak ajánlott

A férfi egészséget támogató, gyógynövény és vitamin tartalmú készítmények. Fejlesztésük speciálisan a férfiak szervezetéhez, egészségügyi problémáihoz igazodott.

Nőknek ajánlott

A női egészséget támogató, gyógynövény és vitamin tartalmú készítmények. Fejlesztésük speciálisan a nők szervezetéhez, egészségügyi problémáihoz igazodott.

Szívbarát

Szedése szív-és érrendszeri betegségekkel küzdőknek kifejezetten ajánlott.

30 napos visszafizetési garancia

A bontatlan termék árát 30 napon belül visszafizetjük!*

Részletek:

*A pénzvisszafizetés bontatlan termékekre vonatkozik. A pénzvisszafizetési igény a számlázási naptól számított 30 napon belül érvényesíthető, KIVÉVE könyvek esetén, ahol 14 napon belül jelezd kérlek ilyen irányú igényedet.

A rendeléstől számított 30 napon belül postacímünkre juttasd vissza az alábbiakat:

– A terméket eredeti csomagolásban (több darab rendelése esetén minden terméket).
– A termékkel kapott eredeti számlát.
– Egy rövid levelet, amelyben megindoklod a visszaküldést. Mi nem fogunk mérlegelni, ez a könyvelésünkhöz elengedhetetlen.
– Kérjük, hogy a csomagot ne utánvétes csomagként add fel, mert ezt nem áll módunkban átvenni, hiszen a csomag tartalma ismeretlen előttünk a felbontásig!

Székhelyünk és postacímünk: 1116 Budapest, Fehérvári út 132-144.

A beérkezéstől számított 30 napon belül, a vásárlás módjával megegyező módon fizetjük vissza a termék vételárát:
– Utánvétellel történő rendelés esetén postai úton (ún. rózsaszín csekkel) történik a visszafizetés.
– A weboldalunkon keresztül történő bankkártyás fizetés esetén átutalással történik a visszafizetés.
– Előreutalással történő fizetés esetén átutalással történik a visszafizetés.
– Ha személyesen vásároltál tőlünk, akkor kérjük, hogy fáradj be irodánkba, előzetesen értesítve ügyfélszolgálatunkat ezen a telefonszámon: +36 70 601 9999

A visszaküldés költségét nem tudjuk átvállalni. Megértésed köszönjük!

Fontos! Csak akkor tudjuk visszafizetni a termék árát, ha a fenti pontok mindegyikének eleget tettél!

Megjegyzés: Kizárólag a közvetlenül a netamin.hu oldalról rendelt termék(ek)re vonatkozik a pénzvisszafizetési garancia. Más viszonteladóinkat nem kötelezhetjük erre, ezért a náluk vásárolt termékekre az adott viszonteladó egyéni szabályzata vonatkozik.

Vevői vélemények a(z) “Netamin Természetes E-vitamin komplex kapszula” termékről

Oszd meg véleményed, tapasztalataid termékünkről és mi kupont küldünk cserébe!
A vélemény írásához be kell jelentkezni. Szabályzatunkat a véleményírásról ide kattintva éred el.
  5271
  Védd a nap káros sugaraitól a hajad is nyáron - megmondjuk, hogy!

  Nyári hajvédelem: tanácsok az UV-sugárzás ellen

  Tudtad, hogy a hajat ugyan úgy megviseli a nagy mennyiségű UVA és UVB sugárzás, mint a bőrt? Van olyan hajtípus (csak úgy, mint bőrtípus), amelyik kevésbé védett a nyári nappal szemben. Ebben a cikkben összegyűjtöttük, mire érdemes odafigyelni, mit ajánlott elkerülni és hogyan lehet megvédeni a hajat a napkárosodástól!

  Az étrendi E-vitamin szerepe a haj és a bőr egészségében

  Az étrendi E-vitamin szerepe a haj és a bőr egészségében

  Hajhullás, fakó haj, pattanások, pikkelysömör? Ezeken mind segíthet, ha megfelelő mennyiségű E-vitamint viszel be a szervezetedbe! Milyen ételekből juthatsz elegendő mennyiségben ehhez az antioxidáns hatású vitaminhoz? Mire figyelj, ha étrend-kiegészítő formájában szednéd? Kattints a válaszokért!

  E-vitamin – a méltatlanul alábecsült vitamin és pozitív hatásai az agyműködésre

  E-vitamin – a méltatlanul alábecsült vitamin és pozitív hatásai az agyműködésre

  Egy nyugati társadalomban az emberek 90%-a nem fogyaszt elegendő E-vitamint. Az emberek fele még a hivatalosan ajánlott napi bevitel (RDA) felét sem fogyasztja, pedig ennek a különösen fontos antioxidánsnak nem csak a szabad gyökök elleni küzdelemben van jelentős szerepe, de az optimális agyműködéshez is nélkülözhetetlen.

  Akik ezt a terméket vásárolták, még ezek közül is tettek a kosarukba!

  Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.