Ha még 8999 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Netamin Természetes E-vitamin komplex kapszula – 3 db, Gazdaságos kiszerelés3*60 kapszula

Termékkép
 • 3 db, -10% kedvezménnyel!
 • Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
 • A tokoferolok az E-vitamin biológiailag legaktívabb formái
 • Ebben a termékben mind a négy, természetben előforduló tokoferol (alfa, béta, gamma és delta) megtalálható
 • Teljesebb és hatékonyabb, mint az egyes tokoferolok külön-külön
 • Erre a termékre nem váltható be kedvezménykód! Részletek
raktáron
Normál ár: 10170 Ft
Kedvezményes ár: 9155 Ft
A te megtakarításod:-1015 Ft (10%)
Kosárba teszem

Természetes, vegyes tokoferolokból álló E-vitamin – miért fontos ez?

Ha leemelünk egy E-vitamin tartalmú étrend-kiegészítőt a boltok polcairól és elolvassuk az összetevők listáját, két dolog szinte garantált: csakis alfa-tokoferolt tartalmaz és azt is mesterséges változatban (dl-alfa-tokoferol).

Fontos ugyanakkor tudni, hogy az E-vitaminnak többféle formája (izomere) is létezik, és az alfa-tokoferol a természetben csak ritkán fordul elő önmagában – általában béta-, gamma- és delta-tokoferol is társul mellé. A különböző formák biológiai aktivitása és funkciója is eltérő, ezért fontos, hogy mindegyiket bevigyük a szervezetünkbe.

Kizárólag alfa-tokoferol szedése (függetlenül attól, hogy szintetikus vagy természetes) semmilyen esetben sem javasolt, ezzel ugyanis megváltozik a sejtekben a tokoferolok aránya, pl. lecsökken a gamma- és delta-tokoferol szintje, aminek veszélyes, egészségkárosító hatása lehet.1,2

Termékünkben mind a négy, természetben együtt előforduló E-vitamin forma megtalálható: alfa-, béta-, gamma- és delta-tokoferolok kiegyensúlyozott keveréke, így komplex módon támogatja az egészséget.

Védelem az oxidatív stressz ellen

Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Oxidatív stresszről akkor beszélünk, amikor a szervezetben a jótékony antioxidánsok és a káros szabad gyökök törékeny egyensúlya felborul.

Az E-vitamin rendkívül fontos eleme az emberi szervezet antioxidáns hálózatának, amely összesen öt pilléren alapul: C- és E-vitamin, koenzim Q10, alfa-liponsav és glutation.3 Tudományos vizsgálatok az oxidatív stresszt összefüggésbe hozták az öregedéssel és számos krónikus betegséggel, például diabétesszel, szív- és érrendszeri betegségekkel, neurodegeneratív betegségekkel és rákkal.4

Alfa-, béta-, gamma- és delta-tokoferol, természetes egyensúlyban

A szakértők – régi vizsgálatokból levont téves következtetések miatt – évtizedekig csak az E-vitamin egyetlen formáját, az alfa-tokoferolt gondolták élettanilag hasznosnak. Ma már az a nézet uralkodik, hogy az E-vitamin három másik izomere – különösen a gamma-tokoferol – legalább ugyanannyira fontos, vagy akár bizonyos szempontokból fontosabb is, mint az alfa-tokoferol!

Mindössze egy hónapnyi, 400 NE alfa-tokoferollal történő étrend-kiegészítés képes kevesebb mint harmadára csökkenteni a szervezet gamma-tokoferol szintjét. Az étrend-kiegészítés abbahagyása után akár 2 évbe is telhet, mire helyreáll az alfa- és gamma-tokoferol természetes egyensúlya!5

Megjegyzés: a legtöbb gyártó E-vitaminként kizárólag alfa-tokoferolt használ, hiszen a szabályozás ezt megengedi, és ehhez az alapanyag is jóval olcsóbb (különösen mesterséges változat esetén).

A teljes körű antioxidáns- és egészségvédelem érdekében természetes egyensúlyra kell törekednünk az alfa-, béta-, gamma- és delta-tokoferol egyszerre történő bevitelével. A Netamin Természetes E-vitamin komplex kapszula segítségével ez könnyedén elérhető.


A vegyes tokoferolok jótékony hatásai – a kutatások tükrében*

Kutatások alapján az alfa-, béta-, gamma- és delta- tokoferolt is tartalmazó vegyes tokoferolok legfontosabb jótékony hatásai:

 • Erősebb antioxidáns védelmet nyújthat. A gamma-tokoferol speciális tulajdonsága, hogy rendkívül hatékony az emberi szervezet egyik legveszélyesebb szabad gyöke, a peroxinitrit ellen, ami az öregedési folyamatnak is fő oka.6
 • Támogathatja a szív- és érrendszer egészségét. Az E-vitamin és a szív- és érrendszeri betegségek között a legtöbb eddigi kutatás gyenge vagy semmilyen kapcsolatot nem talált. Ezekben a kutatásokban azonban kizárólag alfa-tokoferolt alkalmaztak. További vizsgálatok fényt derítettek arra, hogy a gamma-tokoferol szintjének fontos szerepe lehet a magas koleszterinszint, az endothel-működészavar, az érelmeszesedés és az érelmeszesedéssel összefüggő szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, kezelésében.5,7,8
 • Csökkentheti a gyulladásokat. Kutatók bizonyították, hogy a gamma-tokoferol képes gátolni a gyulladásos folyamatokban kulcsszerepet játszó enzim, a COX-2 hatását. Az alfa-tokoferol viszont erre nem képes.9
 • Fokozhatja az immunműködést. Az E-vitamin a vér egyéb sejtjeihez képest magasabb koncentrációban található meg az immunsejtekben. Kutatások alapján az alfa-tokoferol, és minden bizonnyal az E-vitamin más formái is, hatással vannak az immunműködésre. A magasabb bevitel fokozza az immunitást és csökkenti a fertőzések kockázatát, különösen időskorban.10,11
 • Jót tesz a bőrnek. Az E-vitamin szájon át szedve segítheti a sebgyógyulást, az atópiás eredetű bőrgyulladás (atópiás dermatitisz) kezelését és az UV-sugárzás okozta károsodások elleni védelmet.12,13 Különösen jó bőrvédelemre C-vitaminnal, cinkkel kombinálva.

*Ez az ismertető nem a Netamin Természetes E-vitamin komplex kapszulára vonatkozik – általában véve mutatja be a vegyes tokoferolokról rendelkezésünkre álló tudományos ismereteket. A Netamin Természetes E-vitamin komplex kapszula nem gyógyhatással rendelkező készítmény.

A termék hatása egyénenként eltérő lehet és nem garantált.

OGYÉI szám: 24088/2020. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.


Az “Új termékek” kategóriába tartozó termékekre nem váltható be kedvezménykupon. Köszönjük a megértést!
A kuponbeváltási szabályokról részletesen ide kattintva olvashatsz.


Hivatkozások:
1 Ohrvall M, Sundlöf G, Vessby B. Gamma, but not alpha, tocopherol levels in serum are reduced in coronary heart disease patients. J Intern Med. 1996 Feb;239(2):111-7.
2 Huang HY, Appel LJ. Supplementation of diets with alpha-tocopherol reduces serum concentrations of gamma- and delta-tocopherol in humans. J Nutr. 2003 Oct;133(10):3137-40.
3 Packer L, Colman C. The antioxidant miracle. New York: John Wiley & Sons, Inc; 1999.
4 Liguori I, Russo G, Curcio F, et al. Oxidative stress, aging, and diseases. Clin Interv Aging. 2018 Apr 26;13:757-772.
5 Wagner KH, Kamal-Eldin A, Elmadfa I. Gamma-tocopherol – an underestimated vitamin? Ann Nutr Metab. 2004;48:169–188.
6 Christen S, Woodall AA, Shigenaga MK, et al. gamma-tocopherol traps mutagenic electrophiles such as NO(X) and complements alpha-tocopherol: physiological implications. Proc Natl Acad Sci U S A. 1997 Apr 1;94(7):3217-22.
7 Saldeen K, Saldeen T. Importance of tocopherols beyond a-tocopherol: evidence from animal and human studies. Nutrition Research. 2005;25:877–889.
8 Mathur P, Ding Z, Saldeen T, et al. Tocopherols in the Prevention and Treatment of Atherosclerosis and Related Cardiovascular Disease. Clin Cardiol. 2015 Sep;38(9):570-6.
9 Jiang Q, Elson-Schwab I, Courtemanche C, et al. gamma-tocopherol and its major metabolite, in contrast to alpha-tocopherol, inhibit cyclooxygenase activity in macrophages and epithelial cells. Proc Natl Acad Sci U S A. 2000 Oct 10;97(21):11494-9.
10 Lewis ED, Meydani SN, Wu D. Regulatory role of vitamin E in the immune system and inflammation. IUBMB Life. 2019 Apr;71(4):487-494.
11 Lee GY, Han SN. The Role of Vitamin E in Immunity. Nutrients. 2018 Nov 1;10(11). pii: E1614.
12 Keen MA, Hassan I. Vitamin E in dermatology. Indian Dermatol Online J. 2016 Jul-Aug;7(4):311-5.
13 lpi.oregonstate.edu/mic/health-disease/skin-health/vitamin-E

Hozzászólások

Szedés

Adagolás: Felnőtteknek napi 1 lágyzselatin kapszula, lehetőleg étkezés közben.

Hatóanyag táblázat

Hatóanyag A napi adag tartalmaz (1 kapszula) NRV%
Természetes E-vitamin (alfa-, béta-, gamma- és delta-tokoferolok keverékéből) 300 mg 2500%

Összetevők:

Vegyes tokoferolok keveréke, bevonó (zselatin, glicerin), tisztított víz.

*NRV%: Felnőttek számára ajánlott napi bevitel százaléka

Kinek ajánljuk?

Férfiaknak ajánlott

A férfi egészséget támogató, gyógynövény és vitamin tartalmú készítmények. Fejlesztésük speciálisan a férfiak szervezetéhez, egészségügyi problémáihoz igazodott.

Nőknek ajánlott

A női egészséget támogató, gyógynövény és vitamin tartalmú készítmények. Fejlesztésük speciálisan a nők szervezetéhez, egészségügyi problémáihoz igazodott.

Szívbarát

Szedése szív-és érrendszeri betegségekkel küzdőknek kifejezetten ajánlott.

30 napos visszafizetési garancia

A bontatlan termék árát 30 napon belül visszafizetjük!*

Részletek:

*A pénzvisszafizetés bontatlan termékekre vonatkozik. A pénzvisszafizetési igény a számlázási naptól számított 30 napon belül érvényesíthető, KIVÉVE könyvek esetén, ahol 14 napon belül jelezd kérlek ilyen irányú igényedet.

A rendeléstől számított 30 napon belül postacímünkre juttasd vissza az alábbiakat:

– A terméket eredeti csomagolásban (több darab rendelése esetén minden terméket).
– A termékkel kapott eredeti számlát.
– Egy rövid levelet, amelyben megindoklod a visszaküldést. Mi nem fogunk mérlegelni, ez a könyvelésünkhöz elengedhetetlen.
– Kérjük, hogy a csomagot ne utánvétes csomagként add fel, mert ezt nem áll módunkban átvenni, hiszen a csomag tartalma ismeretlen előttünk a felbontásig!

Székhelyünk és postacímünk: 1116 Budapest, Fehérvári út 132-144.

A beérkezéstől számított 30 napon belül, a vásárlás módjával megegyező módon fizetjük vissza a termék vételárát:
– Utánvétellel történő rendelés esetén postai úton (ún. rózsaszín csekkel) történik a visszafizetés.
– A weboldalunkon keresztül történő bankkártyás fizetés esetén átutalással történik a visszafizetés.
– Előreutalással történő fizetés esetén átutalással történik a visszafizetés.
– Ha személyesen vásároltál tőlünk, akkor kérjük, hogy fáradj be irodánkba, előzetesen értesítve ügyfélszolgálatunkat ezen a telefonszámon: +36 70 601 9999

A kiszállítási díjat nem áll módunkban visszafizetni, hiszen azt egy tőlünk független szolgáltató már teljesíttette részedre, és a visszaküldés költségét sem tudjuk átvállalni. Megértésed köszönjük!

Fontos! Csak akkor tudjuk visszafizetni a termék árát, ha a fenti pontok mindegyikének eleget tettél!

Megjegyzés: Kizárólag a közvetlenül a netamin.hu oldalról rendelt termék(ek)re vonatkozik a pénzvisszafizetési garancia. Más viszonteladóinkat nem kötelezhetjük erre, ezért a náluk vásárolt termékekre az adott viszonteladó egyéni szabályzata vonatkozik.

Vevői vélemények a(z) “Netamin Természetes E-vitamin komplex kapszula – 3 db, Gazdaságos kiszerelés” termékről

Oszd meg véleményed, tapasztalataid termékünkről és mi kupont küldünk cserébe!
A vélemény írásához be kell jelentkezni.

  Hajhullásról és okairól – nemzetközi egészségügyi kampány augusztusban

  Miért fontos, hogy ne hagyjuk annyiban, ha nagyon hullik a hajunk? Nem hiúság utána járni, nem feltétlenül csak esztétikai probléma, ha nagyon sok hajszálat találunk a lefolyóban vagy a hajkefében – komoly betegségek tünete is lehet. Pajzsmirigy problémát, gyulladást, autoimmun betegséget is jelezhet!

  Szabad gyökök és antioxidánsok gigászi harca testünkben

  Napjainkban egyre többet hallani az antioxidánsok jelentőségéről, szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásáról. Ha egészségről, hosszú életről, a betegségek elleni harcról van szó, mindig előkerül a téma. Mondhatni, néha már a csapból is ez folyik. Azt tehát már mind tudjuk, hogy az antioxidánsok nagyon fontosak, de vajon azzal is tisztában van mindenki, hogy miként működnek? Ebből a […]

  Potencianövelés a természet bölcsességének erejével

  Létezik természetes potencianövelő az osztrigán kívül? Ginkgo Bioba, fűrészpálma, ginzeng, maca gyökér – mind segíthet a potenciaproblémákon. Afrodiziákumok és ásványi anyagok -tudd meg cikkünkből, melyik hogyan tudja támogatni a férfi szexuális egészséget!

  Akik ezt a terméket vásárolták, még ezek közül is tettek a kosarukba!

  Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.