Növényi eredetű, teljesen természetes, könnyen emészthető, kiváló minőségű fehérjeforrás. Magas, 80%-os fehérjetartalom! 100 grammban 80 gramm protein!
A borsó fehérje a legjobb növényi fehérjék közé tartozik, nem csak tápértéke, de emészthetősége és hasznosulása miatt is.
A borsó fehérje aminosav profilja kiváló (tartalmazza valamennyi esszenciális aminosavat), elenyésző mennyiségű szénhidrátot és zsírt, valamint 0% koleszterint tartalmaz. Ennek köszönhetően tökéletes megfelel az aktív, egészséges életmódot követő embereknek.
A borsó fehérje könnyen emészthető, nem okoz kellemetlen emésztési zavarokat, és felszívódási aránya rendkívül magas, 98 százalékos!1 A szervezet szinte teljesen képes felhasználni és saját szöveteibe beépíteni.
Várandós és szoptató kismamák is biztonsággal fogyaszthatják, a kiegyensúlyozott és változatos étrend kiegészítéseként, a fokozott fehérjeigény kielégítésére. A legújabb kutatások szerint terhesség idején napi 1,7-1,8 g/testsúly kg fehérje bevitelére lehet szükség.
Használhatod főzéshez és sütéshez is!
A borsó fehérje meleg vagy hideg receptekhez is felhasználható. Hő hatására a fehérjetartalom nem csökken, a fehérje mindössze denaturálódik, azaz megváltozik a kémiai szerkezete (pl. ahogy a tojás sütésekor az állaga megváltozik). A Netamin Natúr Borsó Fehérje semleges íze miatt kiválóan alkalmas sütéshez, főzéshez, sós és édes ételek, illetve italok elkészítéséhez. Liszt helyettesítésére, főzelékek és levesek sűrítéséhez is használható. A szükséges liszt felét-harmadát helyettesítheted fehérjeporral, recepttől függően akár a teljes mennyiséget.
Ideális választás:
• A glutén- és laktózérzékenyeknek
• Vegetáriánus és vegán étrendet követők számára
• A szóját vagy állati eredetű fehérjét tartalmazó termékek helyettesítésére
• Ha magas fehérjetartalmú (80g/100g) fehérjeport keresel
• Ha természetesen tiszta, mesterséges összetevőktől mentes fehérjére vágysz
• Fogyókúrához, sportoláshoz
• Egészséges fehérjedús, illetve diétás ételek elkészítéséhez
A Netamin Natúr Borsó Fehérje garantáltan:
• Gluténmentes
• Laktózmentes
• GMO mentes
• Nem tartalmaz szóját
• Nem tartalmaz cukrot vagy édesítőszert
• Nem tartalmaz adalékanyagot
• Nem tartalmaz állati eredetű összetevőt
A borsó fehérje 5 jótékony hatása
Számtalan táplálkozási szakértő egyetért abban, hogy a borsó fehérje az egyik legtökéletesebb fehérjeforrás az emberi szervezet számára. Olyan pozitív egészségügyi hatásokkal bír, melyek felülmúlják az állati eredetű fehérjéket és az egyéb növényi fehérjéket is.
1. Segíti a fogyást
A fehérjék ún. „termikus” hatással bírnak, vagyis emésztés során a szervezetben hő keletkezik. Mivel a fehérjék megemésztéséhez sok energiára van szükség, egy magas fehérjetartalmú étrenddel több kalóriát és több zsírt égetünk el. De ez még nem minden: egy 2011-ben publikált kutatás szerint az étkezés előtt 30 perccel elfogyasztott borsófehérje turmix jobban telít, mint a tejsavó fehérje. 2
2. Támogatja a szív egészségét
2009-ben kanadai tudósok kimutatták, hogy a borsó fehérje képes csökkenteni a magas vérnyomást.3 Egy másik, az American Journal of Epidemiology című szaklapban publikált kutatás szerint az étrendben található állati eredetű fehérjék lecserélése növényi fehérjékre csökkenti a koszorúér-betegség kockázatát. 4
3. Csökkentheti a vesebetegség kockázatát
Kanadai kutatók azt találták, hogy a borsó fehérje fogyasztása akár késleltetheti vagy meg is akadályozhatja a krónikus vesebetegség kialakulását. 5 A borsó fehérje kiváló táplálék a már kialakult krónikus vesebetegség esetén is, elsősorban vérnyomáscsökkentő tulajdonsága miatt (a vesebetegség ugyanis súlyos szív- és érrendszeri problémákhoz vezethet).
4. Erősíti az izomzatot
Egy 2015-ben publikált kutatás alapján a borsó fehérje ugyanolyan pozitív hatással van az izomnövekedésre és izom regenerációra, mint a tej alapú fehérjeporok.6 Emellett a borsó fehérjének kiemelkedő az l-arginin tartalma, ami egy izomépítést nagymértékben segítő aminosav.
5. Segíthet a vércukorszint szabályozásában
A Torontói Egyetem 2014-ben közzétett kutatási eredményei szerint a borsó fehérje javítja a vércukorszint-szabályozást. A kutatók azt figyelték meg, hogy borsó fehérje fogyasztása után a vércukorszint alacsonyabb volt, mint egyébként az étkezések után lenni szokott.7
Netamin Natúr Borsó fehérje, fantasztikus áron >> illeszd be Te is étrendedbe!
Adagolás:
Fehérjeturmixként 3 csapott evőkanál (33 gramm) fehérjeport ízlés szerint ízesítve rázz össze vízzel vagy (növényi) tejjel egy shakerben, vagy gyümölcsökkel készíts belőle smoothie-t turmixgépben. Főzéshez a liszthez hasonlóan használható mindenféle étel fehérjetartalmának növeléséhez.
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ: tápérték és aminosav-összetétel a részletek fül alatt.
Hivatkozások:
1 http://www.naturalnews.com/046958_pea_protein_amino_acids_hypoallergenic.html
2 Abou-Samra R et al. Effect of different protein sources on satiation and short-term satiety when consumed as a starter. Nutr J. 2011 Dec 23;10:139.
3 http://www.medicalnewstoday.com/articles/143262.php
4 Kelemen LE et al. Associations of dietary protein with disease and mortality in a prospective study of postmenopausal women. Am J Epidemiol. 2005 Feb 1;161(3):239-49.
5 http://www.medicalnewstoday.com/articles/143262.php
6 Babault N et al. Pea proteins oral supplementation promotes muscle thickness gains during resistance training: a double-blind, randomized, Placebo-controlled clinical trial vs. Whey protein. J Int Soc Sports Nutr. 2015 Jan 21;12(1):3.
7 Mollard RC et al. Acute effects of pea protein and hull fibre alone and combined on blood glucose, appetite, and food intake in healthy young men–a randomized crossover trial. Appl Physiol Nutr Metab. 2014 Dec;39(12):1360-5.
Hozzászólások