fbpx Outlet
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Netamin Mindenmentes Barátcserje por40 gramm

Netamin Mindenmentes Barátcserje por
  • 100% tisztaságú barátcserje por, csak önmagában, kapszula nélkül
  • 60%-ban újrahasznosított műanyagból készült dobozban
  • Mérőkanál a dobozban
raktáron
Normál ár: 2990 Ft
Kosárba teszem

100%-os gyógynövény-tartalom – a tradicionális felhasználásnak megfelelően

A Mindenmentes Barátcserje porral nem titkolt célunk, hogy visszanyúljunk a hagyományos gyógynövény-alkalmazáshoz, azokhoz az időkhöz, amikor a szintetikus gyógyszerek, és a kapszulázott étrend-kiegészítők sem léteztek. A tradicionális népi gyógyászat a „természet patikájából” válogatott és a gyógyulni kívánók egészen minimális feldolgozással (pl. porítva, teaként vagy ételekbe főzve) juttatták a hatóanyagokat a szervezetükbe.

A Mindenmentes Barátcserje – ahogy neve is mutatja – egy olyan termék, ami nem tartalmaz egyéb összetevőket vagy adalékanyagokat, 100%-ban a gyógynövény porított változata (őrleménye) található meg benne.

1 adag = 1 mérőkanál (650 mg barátcserje por)

1 doboz 40 gramm port tartalmaz.

A Mindenmentes Barátcserje nem csak természetes, hanem környezettudatos választás is! Ahhoz, hogy mindannyian egy egészséges, hulladékmentes és tiszta világban élhessünk, változtatásokra van szükség. Éppen ezért a Mindenmentes Barátcserje port 60 százalékban újrahasznosított műanyagból készült dobozba tettük!

FONTOS TUDNIVALÓ! A lektorált szakirodalomban elérhető összes vizsgálatban szájon át történt a barátcserje bevitele, a jótékony hatások így jelentkeztek. Egyéb beviteli módokról (pl. transzdermális azaz bőrön keresztüli) nem áll rendelkezésre tudományos információ, ezért ezekről nem lehet magabiztosan állítani, hogy ugyanannyira megbízhatóak, mint a szájon át történő bevitel.

Barátcserjéről, mint gyógynövényről általánosságban

A barátcserje a Földközi-tenger vidékén őshonos, terebélyes ágrendszerű, illatos cserje. Általában 2-3 méter magasra nő, lándzsa alakú leveleiről és lila színű virágairól könnyedén felismerhető. Gyümölcse méretét, illatát és ízét tekintve is a borshoz hasonlítható; ezt a termést több mint kétezer éve használják a tradicionális gyógyászatban.

A barátcserje legfőképpen hormon-kiegyensúlyozó képességeiről ismert, ezért mindig is a nőgyógyászati panaszok gyógyításához kötődött. Egyik legfőbb előnye, amiért előszeretettel választják a hölgyek, az, hogy teljesen természetes, hormonmentes kiegészítője lehet életmódjuknak számtalan helyzetben.

barátcserje Mit mond a barátcserjéről, mint gyógynövényről jelenleg a tudomány?

Kutatások: premenstruációs tünetek
A barátcserje a menstruáció előtt 5-10 nappal jelentkező kellemetlen tünetek egyik legnépszerűbb és legtöbbet kutatott ellenszere. A premenstruációs szindróma (PMS) jellemző tünete többek között a székrekedés, az ingerlékenység, a depresszió, a szorongás, a hangulatingadozás, az ételek utáni sóvárgás, a migrén, a mellfájdalom és a mellérzékenység.

Kutatók szerint a barátcserje a prolaktin hormon szintjét csökkenti, ezzel helyreállítja az egyéb hormonok, beleértve az ösztrogén és a progeszteron egyensúlyát, így csökkenti a PMS tüneteit.1 Számos tanulmányban bizonyításra került, hogy a hatóanyagmentes placebóhoz képest jelentősen hatékonyabb a barátcserje ezen a téren.2-4

Kutatások: menstruációs problémák
A barátcserje használata számos kutatás szerint jótékonynak bizonyulhat rendszertelen menstruációs ciklus, fájdalmas menstruáció (dysmenorrhea), erős vérzéssel járó menstruáció (menorrhagia), illetve a menstruáció kimaradása, hiánya (amenorrhea) esetén. Egy megfigyeléses vizsgálatban 211 menstruációs zavarban szenvedő nőt kezeltek barátcserjével, összesen 3 menstruációs ciklus erejéig. A menstruációs vérzéssel kapcsolatos problémák a nők 88%-ánál, míg a menstruációs ciklus zavarai a nők 85%-ánál mutattak javulást.5 Egy másik, 2447 nő részvételével készült tanulmányban ugyancsak javultak a különböző menstruációs problémák tünetei.6

A barátcserje a menstruációs ciklussal együtt járó mellfájdalom (mastalgia) csökkentésében is segíthet, sőt, klinikai vizsgálatok szerint ugyanannyira hatékony segítséget nyújthat, mint a gyakran alkalmazott gyógyszeres kezelés – viszont jóval kevesebb mellékhatással.7-9

Kutatások: termékenységi problémák
A barátcserje támogatja a női termékenységet, különösképpen a luteális fázis zavara, vagyis a menstruációs ciklus második felének lerövidülése, és a prolaktin magas szintje esetében. Egy vizsgálatban 48 (23 és 39 év közötti) meddőséggel diagnosztizált nő szedett naponta barátcserjét, három hónapon át. A három hónap alatt hét nő esett teherbe, és 25 nőnél normalizálódott a progeszteron szint – ami növelheti a terhesség jövőbeni esélyét.10 Egy másik tanulmányban egy barátcserjét is tartalmazó étrend-kiegészítő öt hónapig tartó szedése után 15 nőből 5-nek sikerült teherbe esnie, míg a másik 15, hatóanyagmentes placebót szedő nőből egynek sem.11

Kutatások: menopauzás tünetek
A barátcserje a változókorba lépő, vagy már változókorban lévő nőknek is segítséget nyújthat. A perimenopauza (amikor a nők szervezete elkezdi az átmenetet a menopauzába) és a menopauza tipikus tünetei közé tartoznak a hőhullámok, az éjszakai izzadás, az alvászavarok, a hangulatváltozások, az ízületi fájdalmak, és a feledékenység. A barátcserje feltehetően a progeszteron szint növelése, illetve a prolaktin szintjének csökkentése révén, valamint magas fitoösztrogén-tartalmának köszönhetően enyhíti a menopauzás tünetek jelentős részét: javíthatja a hangulatot és az alvást, csökkentheti a hőhullámokat, éjszakai izzadást és érzelmi tüneteket, sőt, egyes nőknél a havi vérzést is visszaállíthatja.12-15


Figyelem: ez a termék nem gyógyszer, nem betegségek kezelését, vagy teljes megelőzését szolgálja. A fenti információk a barátcserje gyógynövényhez kötődő általános kutatási eredményeket ismertetik, nem termékspecifikus információk.
A termék hatása egyénenként eltérő lehet és nem garantált. Bármilyen gyógynövénypor csak kiegészítheti a megfelelő életmódot, és/vagy kezelést soha sem helyettesítheti azokat!


Hivatkozások:
1 Tesch BJ. Herbs commonly used by women: an evidence-based review. Am J Obstet Gynecol. 2003 May;188(5 Suppl):S44-55.
2 Loch EG, Selle H, Boblitz N. Treatment of premenstrual syndrome with a phytopharmaceutical formulation containing V. agnus castus. J Womens Health Gend Based Med. 2000 Apr;9(3):315-20.
3 Schellenberg R. Treatment for the premenstrual syndrome with agnus castus fruit extract: prospective, randomised, placebo controlled study. BMJ. 2001 Jan 20;322(7279):134-7.
4 Huddleston M, Jackson EA. Is an extract of the fruit of agnus castus (chaste tree or chasteberry) effective for prevention of symptoms of premenstrual syndrome (PMS)? J Fam Pract. 2001 Apr;50(4):298.
5 Eltbogen R, Litschgi M, Gasser U, et al. V. Agnus-Castus extract (Ze 440) improves symptoms in women with menstrual cycle irregularities. Planta Med. 2014:80.
6 Loch E, Böhnert K, Peeters M. The treatment of menstrual disorders with V. agnus-castus tincture. Der Frauenarzt. 1991;32(8):867–870.
7 Wuttke W, Jarry H, Christoffel V, et al. Chaste tree (V. agnus-castus)–pharmacology and clinical indications. Phytomedicine. 2003 May;10(4):348-57.
8 Niroumand MC, Heydarpour F, Farzaei MH. Pharmacological and therapeutic effects of V. agnus-castus L.: A review. Phcog Rev 2018;12:103-14.
9 Carmichael AR. Can V. Agnus Castus be Used for the Treatment of Mastalgia? What is the Current Evidence? Evid Based Complement Alternat Med. 2008 Sep;5(3):247-50.
10 Propping D, Katzorke T, Beliken L. Diagnosis and therapy of corpus luteum insufficiency in general practice. Therapiewoche 1988;38:2992–3001.
11 Westphal LM, Polan ML, Trant AS, et al. A nutritional supplement for improving fertility in women: a pilot study. J Reprod Med. 2004 Apr;49(4):289-93.
12 Niroumand MC, Heydarpour F, Farzaei MH. Pharmacological and therapeutic effects of V. agnus-castus L.: A review. Phcog Rev 2018;12:103-14.
13 Leo VD, Cappelli V, Sabatino AD, et al. Phyto-oestrogens and chaste tree berry: a new option in the treatment of menopausal disorders. J Women’s Health Care. 2014;3:182-188.
14 Chopin Lucks B. V. agnus castus essential oil and menopausal balance: a research update [Complementary Therapies in Nursing and Midwifery 8 (2003) 148-154]. Complement Ther Nurs Midwifery. 2003 Aug;9(3):157-60.
15 Kargozar R, Azizi H, Salari R. A review of effective herbal medicines in controlling menopausal symptoms. Electron Physician. 2017 Nov 25;9(11):5826-5833.

Hozzászólások

Kinek ajánljuk?

Glutén-tartalmú összetevőtől mentes termékek

Bizonyos termékek tartalmazhatnak olyan összetevőket, amelyek gluténmentes étrendben nem fogyaszthatóak (mint pl. búzacsíra, búzaprotein, glutén tartalmú sörélesztő, stb.)  Ebben a kategóriában található termékeink nem tartalmaznak gluténszármazékot.

Laktózmentes

Nem tartalmaz laktózt, így laktózmentes étrendet követők is szedhetik.

Nőknek ajánlott

A női egészséget támogató, gyógynövény és vitamin tartalmú készítmények. Fejlesztésük speciálisan a nők szervezetéhez, egészségügyi problémáihoz igazodott.

Vegán

Nem tartalmaz semmilyen állati eredetű összetevőt ezért vegetáriánusok, vegánok is fogyaszthatják.

30 napos visszafizetési garancia

A bontatlan termék árát 30 napon belül visszafizetjük!*

Részletek:

*A pénzvisszafizetés bontatlan termékekre vonatkozik. A pénzvisszafizetési igény a számlázási naptól számított 30 napon belül érvényesíthető, KIVÉVE könyvek esetén, ahol 14 napon belül jelezd kérlek ilyen irányú igényedet.

A rendeléstől számított 30 napon belül postacímünkre juttasd vissza az alábbiakat:

– A terméket eredeti csomagolásban (több darab rendelése esetén minden terméket).
– A termékkel kapott eredeti számlát.
– Egy rövid levelet, amelyben megindoklod a visszaküldést. Mi nem fogunk mérlegelni, ez a könyvelésünkhöz elengedhetetlen.
– Kérjük, hogy a csomagot ne utánvétes csomagként add fel, mert ezt nem áll módunkban átvenni, hiszen a csomag tartalma ismeretlen előttünk a felbontásig!

Székhelyünk és postacímünk: 1116 Budapest, Fehérvári út 132-144.

A beérkezéstől számított 30 napon belül, a vásárlás módjával megegyező módon fizetjük vissza a termék vételárát:
– Utánvétellel történő rendelés esetén postai úton (ún. rózsaszín csekkel) történik a visszafizetés.
– A weboldalunkon keresztül történő bankkártyás fizetés esetén átutalással történik a visszafizetés.
– Előreutalással történő fizetés esetén átutalással történik a visszafizetés.
– Ha személyesen vásároltál tőlünk, akkor kérjük, hogy fáradj be irodánkba, előzetesen értesítve ügyfélszolgálatunkat ezen a telefonszámon: +36 70 601 9999

A visszaküldés költségét nem tudjuk átvállalni. Megértésed köszönjük!

Fontos! Csak akkor tudjuk visszafizetni a termék árát, ha a fenti pontok mindegyikének eleget tettél!

Megjegyzés: Kizárólag a közvetlenül a netamin.hu oldalról rendelt termék(ek)re vonatkozik a pénzvisszafizetési garancia. Más viszonteladóinkat nem kötelezhetjük erre, ezért a náluk vásárolt termékekre az adott viszonteladó egyéni szabályzata vonatkozik.

Vevői vélemények a(z) “Netamin Mindenmentes Barátcserje por” termékről

Oszd meg véleményed, tapasztalataid termékünkről és mi kupont küldünk cserébe!
A vélemény írásához be kell jelentkezni. Szabályzatunkat a véleményírásról ide kattintva éred el.
  1. Ágnes
    2020-10-20 - 21:15

    Szuper megoldás azoknak, akik tartózkodnának a kísérő anyagoktól és nem riadnak vissza a gyógynövény íztől. A mellékelt adagoló kanállal a szedése nagyon egyszerű, az íze szerintem teljesen rendben van. Nem por állagú, kicsit nagyobb szemcséjű, így még könnyebb a lenyelése (nem fullasztó). A hatása csodálatos, ciklus és bőrproblémákra is ajánlom.

5071

Akik ezt a terméket vásárolták, még ezek közül is tettek a kosarukba!

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.