fbpx
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Netamin Fokhagyma-kapszula (szagtalan kivonatból)30 lágyzselatin kapszula - 1 havi adag

 • Szagtalan, 100:1 arányú fokhagyma-kivonat
 • Segíthet fenntartani a szív- és érrendszer egészségét
 • Támogathatja a normál koleszterin- és vérzsírszint fenntartását
 • Hozzájárulhat az immunrendszer normál működéséhez
 • Segíthet fenntartani a légutak és az emésztőrendszer egészségét
raktáron
Normál ár: 1590 Ft
Kosárba teszem

10 mg 100:1 arányú fokhagyma-kivonatot tartalmazó, szagtalan, apró, könnyen lenyelhető lágyzselatin kapszula. Megfelel 1000 mg nyers fokhagymának.

Fokhagyma (Allium sativum) – röviden a növényről

fokhagyma és a vérnyomásA fokhagyma az amarilliszfélék családjába tartozó faj. Ősi feljegyzések alapján már legalább Kr. e. 3200 óta használják fűszerként és gyógynövényként egyaránt.1 A sumérok, babiloniak, hinduk, ókori görögök és rómaiak is ismerték. A régi arab orvosok sokféle betegséget gyógyítottak vele, de egy 18. századi orvosi könyvben is százféle alkalmazását említik.

Fő aktív hatóanyaga az ízét és illatát is meghatározó allicin, amely a világ egyik leghatékonyabb antioxidánsa.2 De emellett több mint 100 kéntartalmú vegyület található a fokhagymában, melyek az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásait adják.3 1858-ban Louis Pasteur antibakteriális és gombaellenes tulajdonságait bizonyította.4

TUDTAD? Mindkét világháború alatt, amíg az antibiotikumok még nem álltak rendelkezésre, fokhagymát használtak a harctéren a sebek fertőtlenítésére és az üszkösödés megakadályozására.

OGYÉI szám: 19722/2017. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.

Termék szedésével kapcsolatos figyelmeztetés: véralvadásgátló gyógyszert szedőknél orvosi ellenőrzés javasolt!

A Netamin Fokhagyma-kapszula NEM TARTALMAZ: mesterséges színezéket vagy ízesítőanyagot, cukrot, glutént, tartósítót, keményítőt, búzafélét, laktózt, transz-zsírsavat.

Természetes színeltérés előfordulhat ebben a termékben. Ahogyan a természetes növényi nyersanyagok sem „egyenszínűek”, a kapszuláink tartalmában is megfigyelhetők színbeli eltérések, variációk. Míg sok más gyártó szintetikus festékek és színezékek használatával éri el, hogy minden egyes kapszula egyformán nézzen ki, addig a Netamin termékeivel mi minden erőnkkel törekszünk a lehető legtermészetesebb megoldásokra. Ezért úgy gondoljuk, jobb, ha az összetevőket eredeti, természetes állapotukban hagyjuk – így egészségre gyakorolt pozitív hatásuk sem szenvedhet kárt.

A termék hatása egyénileg eltérő lehet és nem garantált.

A fokhagyma tudományosan bizonyított jótékony hatásai*

A népi gyógyászat után a modern tudományos vizsgálatok is igazolták a fokhagyma számos jótékony hatását – többek között a vérnyomásra, koleszterinszintre, immunrendszerre, emésztésre, illetve epe- és májműködésre.

A fokhagyma hatása a szív- és érrendszerre

Számos bizonyíték utal arra, hogy a fokhagyma segít a normál vérnyomás fenntartásában. Egy 2008-as elemzés 25 korábbi vizsgálat eredményét összegezte és arra jutott, hogy a fokhagyma jelentősen csökkenti a szisztolés és diasztolés vérnyomást is.5 Egy 2016-os elemzés szerint a fokhagyma-kivonat a szisztolés vérnyomást 7-16 Hgmm-rel, a diasztolés vérnyomást 5-9 Hgmm-rel képes csökkenteni.6

A Journal of the Royal College of Physicians nevű orvosi szaklapban megjelent tanulmány szerint a fokhagymafogyasztás már 4 hét után is 12%-kal csökkentheti a koleszterinszintet, a placebóhoz képest.7 A fokhagyma nemcsak a teljes, illetve az úgynevezett rossz (LDL) koleszterinszintet képes csökkenteni, de a jótékony hatású (HDL) koleszterin koncentrációját is növelheti, ezzel hozzájárul a normál lipidszintek (vérzsírszintek) fenntartásához.8

Egy 4 éven át tartó kutatásban napi 900 mg fokhagymapor szedése lelassította az érelmeszesedés folyamatát.9 Egy 3 éven át tartó kutatásban szívinfarktuson átesett betegeket kezeltek fokhagyma-kivonattal vagy hatóanyagot nem tartalmazó placebóval. A kezelt csoportban 32%-kal kevesebb volt az ismételt infarktusok száma és 45%-kal kevesebb volt az elhalálozások száma.10

A fokhagyma és az immunrendszer

Kutatások alapján a fokhagyma kénvegyületei erősíthetik az immunrendszert, segíthetnek leküzdeni a felső légúti és egyéb fertőzéseket.11,12 Két független kutatás is arra jutott, hogy a fokhagyma-kivonat napi szedése segít csökkenteni a megfázások gyakoriságát, a megfázásos és influenzaszerű tünetek súlyosságát, valamint gyorsíthatja a betegségből való gyógyulást.13,14 Egyik kutatás szerint a fokhagymát szedő emberek 70%-kal rövidebb ideig voltak betegek, mint azok, akik nem szedték!13

Mivel a fokhagymában található hatóanyagok hozzájárulhatnak a káros mikroorganizmusokkal (gombákkal, vírusokkal, baktériumokkal) szembeni ellenálló képességhez, ezért gombás fertőzések (pl. Candida) esetén is kifejezetten javasolt 1 intenzív fokhagyma-kúrát elvégezni.15

A fokhagyma fokozhatja bizonyos gyulladásgátló anyagok termelését, csökkentheti a gyulladáskeltő anyagok termelését, illetve antioxidáns hatásával védi a sejteket a szabad gyökök okozta oxidatív stresszel szemben.11,16,17 Ezek a hatások mind segítik az immunrendszer hatékonyabb működését.

A fokhagyma és az emésztőrendszer

A fokhagymát évezredek óta használják az emésztőrendszer megfelelő működésének támogatására, gyomor- és bélpanaszok ellen. Magas kéntartalmának köszönhetően antibiotikus tulajdonságokkal rendelkezik, így a méreganyagok, káros mikroorganizmusok eltávolításával segít egészségben tartani az emésztőrendszert.18-20 Kutatások szerint hatékonynak bizonyul például a legelterjedtebb gyomor-bélrendszer kórokozók, a Helicobacter pylori és a Campylobacter bacterium ellen is.

Több vizsgálat is azt mutatta ki, hogy a fokhagyma pozitív hatással van a bélflóra összetételére, védi azt és hozzájárulhat a sokszínűségéhez (diverzitásához).20 Antibakteriális hatása mellett prebiotikus aktivitása is lehet, vagyis táplálhatja a bélrendszerben élő jótékony baktériumokat, elősegítve ezzel a növekedésüket és szaporodásukat.21,22

A fokhagyma antioxidáns, gyulladáscsökkentő, méregtelenítő és koleszterincsökkentő hatása révén az egészséges máj- és epeműködés fenntartásában is segíthet.

Miért jobb lágyzselatin kapszulaként szedni a fokhagymát?

A fokhagyma nagyobb mennyiségben, nyersen fogyasztva nemcsak büdösít, hanem irritálhatja az érzékenyebb gyomrot és gyomorégést is okozhat. A hőkezelés (sütés, főzés) segít ezen a problémán, de megsemmisítheti a fokhagymában található fontos vegyületeket és enzimeket, melyek a jótékony egészségügyi hatáshoz szükségesek!

A Netamin Fokhagyma-kapszula megőrzi a nyers fokhagyma minden értékes hatóanyagát.

A napi adag (1 kapszula) összesen 1000 mg nyers fokhagymának felel meg. A fokhagymát kivonatként tartalmazza, hogy a kapszula még kisebb, így még könnyebben lenyelhető legyen.

FONTOS! A Netamin Fokhagyma kapszula szagmentes, így nem kell aggódnod a kellemetlen illat és mellékíz miatt! Ráadásul nagyon apró méretű, így könnyen, gond nélkül lenyelhető!

Összefoglalva: miért érdemes szedni a Netamin Fokhagyma-kapszulát?

Mert a fokhagyma alapvetően…:

 • antioxidánsokat tartalmaz
 • antibakteriális hatással bírhat
 • hozzájárulhat az immunrendszer normál működéséhez
 • támogathatja a szív- és érrendszer egészségének megőrzését
 • segítheti a normál koleszterinszint fenntartását
 • segítheti a normál vérnyomás fenntartását
 • segíthet a testnek védekezni az átmeneti stresszel szemben
 • segíthet fenntartani az emésztőrendszer, máj és epe egészséges működését
 • segíthet élénkíteni a vénás vérkeringést, így csökkentve a „nehéz láb” érzést (pl. visszér esetén)
 • segítheti a légzőrendszer egészséges működésének fenntartását
 • hozzájárulhat a káros mikroorganizmusokkal (baktériumokkal, vírusokkal, gombákkal) szembeni védekezőképességhez

*Ez az ismertető nem a Netamin Fokhagyma-kapszulára vonatkozik – általában véve mutatja be a fokhagymáról rendelkezésünkre álló tudományos ismereteket. A Netamin Fokhagyma-kapszula nem gyógyhatással rendelkező készítmény.


Felhasznált irodalom

1 Wylie SJ, Li H, Saqib M, Jones MG. The global trade in fresh produce and the vagility of plant viruses: a case study in garlic. PLoS One. 2014;9(8):e105044.
2 Butt MS, Sultan MT, Butt MS, Iqbal J. Garlic: nature's protection against physiological threats. Crit Rev Food Sci Nutr. 2009;49(6):538-551.
3 Singh VK, Singh DK. Pharmacological Effects of Garlic (Allium sativum L.). ARBS Annu Rev Biomed Sci. 2008;10:6-26.
4 Petrovska BB, Cekovska S. Extracts from the history and medical properties of garlic. Pharmacogn Rev. 2010;4(7):106-110.
5 Ried K, Frank OR, Stocks NP, Fakler P, Sullivan T. Effect of garlic on blood pressure: a systematic review and meta-analysis. BMC Cardiovasc Disord. 2008;8:13.
6 Varshney R, Budoff MJ. Garlic and Heart Disease. J Nutr. 2016;146(2):416S-421S.
7 Silagy C, Neil A. Garlic as a lipid lowering agent--a meta-analysis. J R Coll Physicians Lond. 1994;28(1):39-45.
8 Ried K, Toben C, Fakler P. Effect of garlic on serum lipids: an updated meta-analysis. Nutr Rev. 2013;71(5):282-299.
9 Koscielny J, Klüssendorf D, Latza R, et al. The antiatherosclerotic effect of Allium sativum. Atherosclerosis. 1999;144(1):237-249.
10 Bordia A. Knoblauch und koronare Herzkrankheit: Wirkungen einer dreijährigen Behandlung mit Knoblauchextrakt auf die Reinfarkt und Mortalitätstrate. Dtch Apoth Ztg. 1989;129(Suppl 15):16–17.
11 Arreola R, Quintero-Fabián S, López-Roa RI, et al. Immunomodulation and anti-inflammatory effects of garlic compounds. J Immunol Res. 2015;2015:401630.
12 Andrianova IV, Sobenin IA, Sereda EV, Borodina LI, Studenikin MI. Vliianie chesnochnykh tabletok prolongirovannogo deĭstviia "allikor" na zabolevaemost' ostrymi respiratornymivirusnymi infektsiiami u deteĭ [Effect of long-acting garlic tablets "allicor" on the incidence of acute respiratory viral infections in children]. Ter Arkh. 2003;75(3):53-56.
13 Josling P. Preventing the common cold with a garlic supplement: a double-blind, placebo-controlled survey. Adv Ther. 2001;18(4):189-193.
14 Nantz MP, Rowe CA, Muller CE, Creasy RA, Stanilka JM, Percival SS. Supplementation with aged garlic extract improves both NK and γδ-T cell function and reduces the severity of cold and flu symptoms: a randomized, double-blind, placebo-controlled nutrition intervention. Clin Nutr. 2012;31(3):337-344.
15 Bayan L, Koulivand PH, Gorji A. Garlic: a review of potential therapeutic effects. Avicenna J Phytomed. 2014;4(1):1-14.
16 Rana SV, Pal R, Vaiphei K, Sharma SK, Ola RP. Garlic in health and disease. Nutr Res Rev. 2011;24(1):60-71.
17 Chauvin JR, Griesser M, Pratt DA. The antioxidant activity of polysulfides: it's radical!. Chem Sci. 2019;10(19):4999-5010.
18 Sivam GP. Protection against Helicobacter pylori and other bacterial infections by garlic. J Nutr. 2001;131(3s):1106S-8S.
19 Zardast M, Namakin K, Esmaelian Kaho J, Hashemi SS. Assessment of antibacterial effect of garlic in patients infected with Helicobacter pylori using urease breath test. Avicenna J Phytomed. 2016;6(5):495-501.
20 Bhatwalkar SB, Mondal R, Krishna SBN, Adam JK, Govender P, Anupam R. Antibacterial Properties of Organosulfur Compounds of Garlic (Allium sativum). Front Microbiol. 2021;12:613077.
21 Sunu P, Sunarti D, Mahfudz LD, Yunianto VD. Prebiotic activity of garlic (Allium sativum) extract on Lactobacillus acidophilus. Vet World. 2019;12(12):2046-2051.
22 Altuntas S, Korukluoglu M. Growth and effect of garlic (Allium sativum) on selected beneficial bacteria. Food Sci. Technol. Campinas. 2019;39(4):897–904.

Hozzászólások

Szedés

Két havi folyamatos szedés után két hét szünet tartása javasolt. A napi adag felnőtteknek egy kapszula, lehetőleg étkezés közben, egészben lenyelve.

Hatóanyag táblázat

Hatóanyag A napi adag tartalmaz (egy lágyzselatin kapszula) NRV%
Fokhagyma olaj
(100:1 kivonat)

Allicin-tartalom

10 mg

7,2 mg

-

Összetevők:

emulgeálószer (szójababolaj), zselatin, víz, nedvesítőszer (glicerin), szagtalan fokhagyma-kivonat, csomósodást gátló (szilícium-dioxid)

*NRV%: Felnőttek számára ajánlott napi bevitel százaléka

Kinek ajánljuk?

Férfiaknak ajánlott

A férfi egészséget támogató, gyógynövény és vitamin tartalmú készítmények. Fejlesztésük speciálisan a férfiak szervezetéhez, egészségügyi problémáihoz igazodott.

Glutén-tartalmú összetevőtől mentes termékek

Bizonyos termékek tartalmazhatnak olyan összetevőket, amelyek gluténmentes étrendben nem fogyaszthatóak (mint pl. búzacsíra, búzaprotein, glutén tartalmú sörélesztő, stb.)  Ebben a kategóriában található termékeink nem tartalmaznak gluténszármazékot.

Laktózmentes

Nem tartalmaz laktózt, így laktózmentes étrendet követők is szedhetik.

Nőknek ajánlott

A női egészséget támogató, gyógynövény és vitamin tartalmú készítmények. Fejlesztésük speciálisan a nők szervezetéhez, egészségügyi problémáihoz igazodott.

Szívbarát

Szedése szív-és érrendszeri betegségekkel küzdőknek kifejezetten ajánlott.

30 napos visszafizetési garancia

A bontatlan termék árát 30 napon belül visszafizetjük!*

Részletek:

*A pénzvisszafizetés bontatlan termékekre vonatkozik. A pénzvisszafizetési igény a számlázási naptól számított 30 napon belül érvényesíthető, KIVÉVE könyvek esetén, ahol 14 napon belül jelezd kérlek ilyen irányú igényedet.

A rendeléstől számított 30 napon belül postacímünkre juttasd vissza az alábbiakat:

– A terméket eredeti csomagolásban (több darab rendelése esetén minden terméket).
– A termékkel kapott eredeti számlát.
– Egy rövid levelet, amelyben megindoklod a visszaküldést. Mi nem fogunk mérlegelni, ez a könyvelésünkhöz elengedhetetlen.
– Kérjük, hogy a csomagot ne utánvétes csomagként add fel, mert ezt nem áll módunkban átvenni, hiszen a csomag tartalma ismeretlen előttünk a felbontásig!

Székhelyünk és postacímünk: 1116 Budapest, Fehérvári út 132-144.

A beérkezéstől számított 30 napon belül, a vásárlás módjával megegyező módon fizetjük vissza a termék vételárát:
– Utánvétellel történő rendelés esetén postai úton (ún. rózsaszín csekkel) történik a visszafizetés.
– A weboldalunkon keresztül történő bankkártyás fizetés esetén átutalással történik a visszafizetés.
– Előreutalással történő fizetés esetén átutalással történik a visszafizetés.
– Ha személyesen vásároltál tőlünk, akkor kérjük, hogy fáradj be irodánkba, előzetesen értesítve ügyfélszolgálatunkat ezen a telefonszámon: +36 70 601 9999

A visszaküldés költségét nem tudjuk átvállalni. Megértésed köszönjük!

Fontos! Csak akkor tudjuk visszafizetni a termék árát, ha a fenti pontok mindegyikének eleget tettél!

Megjegyzés: Kizárólag a közvetlenül a netamin.hu oldalról rendelt termék(ek)re vonatkozik a pénzvisszafizetési garancia. Más viszonteladóinkat nem kötelezhetjük erre, ezért a náluk vásárolt termékekre az adott viszonteladó egyéni szabályzata vonatkozik.

Vevői vélemények a(z) “Netamin Fokhagyma-kapszula (szagtalan kivonatból)” termékről

Oszd meg véleményed, tapasztalataid termékünkről és mi kupont küldünk cserébe!
A vélemény írásához be kell jelentkezni. Szabályzatunkat a véleményírásról ide kattintva éred el.
  5540
  5 étel férfiaknak a tesztoszteron termelésének fokozására

  5 étel férfiaknak a tesztoszteron termelésének fokozására

  Az egészséges tesztoszteronszint feltétele az izomnövekedésnek, reproduktív egészségnek is többek között – ám szintje a férfi szervezetben 30 éves kor fölött fokozatosan csökken. Hogyan lehet étkezéssel támogatni a tesztoszteron termelést? Milyen élelmiszerek segítenek a tesztoszteron szint optimálisan tartásában? Olvasd el!

  Megfázás kisokos: miben más, mint az influenza? + tippek a kezeléshez!

  Megfázás kisokos: miben más, mint az influenza? + tippek a kezeléshez!

  A megfázás a világon a leggyakoribb betegség, amin egy felnőtt évente átlagosan 3-4 alkalommal átesik, míg gyerekek akár 10-12-szer is. Az influenza legtöbb esetben sokkal rosszabb a megfázásnál. Olvasd el cikkünket, hogy megtudd, mi a különbség a kettő között, mit tehetsz ellenük, hogyan előzheted meg őket!

  Akik ezt a terméket vásárolták, még ezek közül is tettek a kosarukba!

  Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.